Kezdőoldal Hírek Bemutatkozás Szakosztályok Dopping-info Linktár

 Birkózás - Kajak-kenu - Röplabda - Torna - Úszás

 

 

 2020.10.29.  BIRKÓZÁS

 

Nyugat-Magyaro. Régió Diák I. Szabadfogású Birkózó Verseny eredményei

2020. október 24. Győr

 

2020. október 24-én szombaton rendezték meg Győrben a Nyugat-Magyarország Régió Diák I. Szabadfogású Birkózó Versenyt. A rendezvényen a Dunaferr SE és fiók egyesületei (Gurics György BDSE, Enying VSE) is részt vettek. A csapatnak mindhárom színű éremből jutott, a gyerekek jó teljesítményt nyújtottak. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott Garbacz Bence 35 kg-ban (Dunaferr SE versenyzője), aki három magabiztos győzelem után állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Első mérkőzésén Haladásos ellenfelét 16:6 arányban, második mérkőzésén nagykanizsai ellenfelét 10:0 arányban győzte le, harmadik mérkőzésén pedig tus győzelmet aratott.

 

További eredmények:

 Pupp Viktória 63 kg (fiúk között versenyzett) 3. hely (Dunaferr SE)

 Miklós Márton 42 kg-ban 5. hely (Gurics GYBDSE)

 Bodor Máté 85 kg-ban 2. hely (Gurics GYBDSE)

 Éva Bence +85 kg-ban 1. hely (Gurics GYBDSE)

 Veréb Dávid 75 kg-ban 2. hely (Enying VSE)

 Miklósics Roland 54 kg-ban 2. hely (Enying VSE)

 

Képen: balról-jobbra: Kiss Károly edző, Piros Tibor edző, Miklósics Roland, Veréb Dávid, Garbacz Bence, mögötte Éva Bence, Pupp Viktória, Bodor Máté, Miklós Márton, Fehéri Gábor edző

 

Tombor István, vezetőedző

vissza

 

 2020.10.20.  BIRKÓZÁS

 

Diák korcsoportos birkózó verseny eredményei - Tatabánya

 

Hét hónap kényszerszünet után a Magyar Birkózó Szövetség ismét központi szervezésű versenyt rendezett Tatabányán diák korcsoport részére. A COVID tavaszi hullámát átvészelve, az őszi állapotok sem valami kecsegtetőek az utánpótlás sport szempontjából. A koronavírus-járvány okozta helyzet finoman fogalmazva felforgatta a hétköznapi életet, és továbbra is nagy hatással van a sportéletre, így a birkózásra is. Szinte napra pontosan hét hónapja rendeztek utoljára diák korcsoportos birkózó versenyt. A Magyar Birkózó Szövetség úgy döntött, hogy a hosszú szünet után, a hagyományos lebonyolítási rend megváltoztatásával, zárt kapuk mögött újra szőnyegre hívja a diák korcsoportos versenyzőket. Három régiót létrehozva- Dunától keleti, nyugati, és Budapest-Pest megyei területen adhatnak számot a felkészültségükről a gyerekek. A Dunaferr SE és fiókegyesületei a Gurics György BDSE és az Enying VSE Tatabányán mérette meg magát. 10-11 évesek szabadfogásban a 12-13 évesek kötöttfogásban küzdhettek egymással. A járványhelyzet hatása érződött az indulók létszámán, de a nehézségek ellenére is 16 egyesület 130 versenyzője lépett szőnyegre a nap folyamán. Tanítványainkon látható volt a hosszú versenymentes időszak, de annál elszántabban küzdöttek a szőnyegen. Ennek eredménye megmutatkozott az egyéni helyezések számában is. A kisebb korosztályban a csapatversenyben a Gurics György BDSE megelőzve a többi 15 szakosztályt az első helyen végzett.

 

Eredmények:

 

Diák II. korcsoport

29 kg Tombor Benedek 2. hely Gurics GyBDSE

35 kg Kovács Hunor 5. hely Gurics GyBDSE

42 kg Csőregi Zalán 1. hely Dunaferr SE

42 kg Simon Balázs – helyezetlen Dunaferr SE

50 kg Pribitek Ármin 5. hely Gurics GyBDSE

54 kg Fekete Csaba 2. hely Gurics GyBDSE, Éva Balázs 4. hely Gurics GyBDSE

58 kg Zámbó Gergő 1. hely Gurics GyBDSE

63 kg Bertalan Lajos 3. hely Gurics GyBDSE

 

Diák I. korcsoport

35 kg Garbacz Bence 2. hely Dunaferr SE

42 kg Miklós Márton 3. hely Dunaferr SE

54 kg Nagy Botond 2. hely Gurics GyBDSE, Miklósics Roland 5. hely Enying VSE

58 kg Domján Mihály 5. hely Dunaferr SE

63 kg Pupp Viktória 5. Dunaferr SE

76 kg Veréb Dávid 2. hely Enying VSE

85 kg Bodor Máté 3. hely Gurics GyBDSE

+85 kg Éva Bence 2. hely Gurics GyBDSE

 

Képen: Csapatkép edzőkkel és versenyzőkkel

 

Képen: Csapatverseny első helyezettje a Gurics György BDSE, a dobogó legfelső fokán az edzők (Fehér Krisztián, Tombor István).

 

 Tombor István, vezetőedző

vissza

 

 2020.10.13.  BIRKÓZÁS

 

Szalontai Zoltán Emlékverseny eredményei

2020. október 10-11. Miskolc

 

2020. október 10-11-én rendezték meg Miskolcon a Szalontai Zoltán Emlékversenyt. Hosszú idő után ismét felmérhették tudásukat a serdülő korcsoport kötöttfogású, szabadfogású és női birkózói. Az eseményen a Dunaferr SE 4 versenyzővel képviseltette magát. Nyikos Veronika (+66 kg) magabiztos birkózással érdi ellenfelét tussal, kaposvári ellenfelét szintén kétvállal, szerencsi ellenfelét 10:0 arányban legyőzve jutott a döntőbe, ott az Érdi Spartacus versenyzőjét kétvállal győzte le, így aranyérmes lett. Gangl Zétényi (62 kg) kötöttfogásban abonyi ellenfelét 10:4, hajdúszoboszlói ellenfelét 10:0 arányban legyőzve bejutott az elődöntőbe. Ott azonban nem bírt a Vasas SC birkózójával, vereséget szenvedett. A bronzéremért BVSC-s ellenfelét 8:0 arányban legyőzve állhatott fel a dobogó 3. fokára. Szabadfogásban egy vereséggel búcsúzott a további küzdelmektől. Angyal Márk (52 kg) körmérkőzéses lebonyolítási rendszerben egy győzelemmel és három vereséggel 4. helyen végzett. Horváth Rafael egy vereséggel kiesett a versenyből.

 

Képen: Gangl Zétény a dobogó 3. fokán (piros felsőben)

 

Képen: Nyikos Veronika a dobogó legfelső fokán

  

Tombor István, vezetőedző

vissza

 

 2020.09.24.  SPORT

 

DSE rendkívüli küldött közgyűlése

 

A Dunaferr Sportegyesület 2020. szeptember 22-én rendkívüli küldött közgyűlést tartott. A járványhelyzet miatt az egyesület korábban nem tudta megtartani évi rendes közgyűlését, melyet minden év május 31-ig kell lebonyolítani. A Dunaferr SE alapszabálya szerint négy évente tisztújító közgyűlést kell tartani olimpiai ciklushoz igazítva. Az előbbiek következményeként került sor az összevont rendkívüli küldött közgyűlésre, melyen a küldöttek elfogadták az egyesület 2019. szakmai és mérlegbeszámolóját, valamint a 2020. évi költségvetési tervét. A küldöttek döntöttek továbbá a következő olimpiai ciklusban az egyesületet irányító elnökség tagjairól, valamint a felügyelőbizottság tagjairól. A Dunaferr SE közgyűlése 2024. október 30-ig terjedő időszakra az alábbi elnökségi és felügyelőbizottsági tagokat választotta meg:

 

Elnökségi tagok:

1. Csépányi András

2. Kis Attila

3. Kozma Gyula

4. Mátyás Gábor

5. Orbán Győző

6. Pető Zsolt

7. Tarány Gábor   

8. Tóth Andrea

9. Vass Zoltán

 

Felügyelőbizottsági tagok:

1. Balogh Lászlóné

2. Csapó Szilvia

3. Fehér Tamás

4. Schneider Vilmos

5. Szita Sándorné

 

A közgyűlés után az elnökségi tagok az egyesület alapszabálya értelmében saját tagjai közül a következő időszakra Mátyás Gábort választotta meg ügyvezető elnöknek. Üdvözlettel:

 

Mátyás Gábor

Dunaferr SE, ügyvezető elnök

vissza

 

 2020.09.11.  BIRKÓZÁS

 

Komplex birkózótábort szervezett a Gurics György BDSE

 

A Gurics György Birkózó Diáksport Egyesület sikeres pályázatának (NTP-TÁB-19-0102) köszönhetően egy nagyszabású edzőtáborral zárták birkózóink a nyári felkészülési időszakot. 2020. 08. 24-29. között 30 fiatal, összesen 8 sportegyesület kiváló versenyzője vett részt a komplex tehetségfejlesztő táborban. A program alapvető célja, hogy változatos körülmények között, minőségi edzőpartnerekkel készüljenek együtt a versenyszezonra a zömében serdülő, és kadet korcsoportos fiatalok. Több kiemelten tehetséges fiatal edzett együtt, akik számára nemcsak fizikálisan, hanem mentálisan is sokat jelentett az együtt töltött felkészülés, hiszen nehéz időszakot tudnak maguk mögött.  A tavaszi világjárvány miatt ugyanis lemondták azokat a korosztályos versenyeket, amelyeken ők már címeres mezben képviselhették volna hazánkat, sportegyesületüket. Sajnos a helyzet miatt a világversenyek mellett a válogatott táborok is elmaradtak, ami picit megtörte a fiatalokat. Ez a hét egy új reményt, és célt adhatott a tehetségeinknek. A számos élményelemmel gazdagított hét során az elméleti képzésre is nagy hangsúly került. Tábor vendége volt Major Sándor világ, és Európa-bajnoki ezüstérmes a Magyar Birkózó Szövetség utánpótlás szakmai felelőse, aki az életpályáját felelevenítve tartott interaktív előadást sportkarrier témakörben. Mátyás Gábor a sport összetett hatása életünkre, Dr Ágh Péter sportsérülések témájában, Lakos Angéla tehetségkoordinátor pedig közösségépítő foglalkozásával színesítette az elméleti tréningeket.  Az intenzív edzések miatt fáradtan, de a remek hangulatnak köszönhetően mégis vidáman, élményekben gazdagon zárta a hetet a 30 fiatal. Hosszú időre nem köszöntek el egymástól, hiszen a következő versenyen a kadet korcsoportosok országos bajnokságán, Gyálon akár ellenfélként szembe kerülve újra találkozhatnak, és kamatoztathatják a szerzett tudásukat. Az edzőtábor lebonyolításában a Dunaferr Sportegyesület nyújtott segítséget.

 

Képen: Major Sándor világbajnoki ezüstérmes birkózó előadást tart

 

Képen: Élményfürdő

 

Képen: Pusztaolimpia

 

Tombor István, vezetőedző

vissza

 

 2020.09.11.  BIRKÓZÁS

 

Kadet korcsoport Kötött- és Szabadfogású Országos Bajnokság eredményei

 

2020.09.05-én Gyálon rendezték meg a kadet korcsoport (16-17 évesek) Kötött- és Szabadfogású Országos Bajnokságát, melyen 208-an léptek szőnyegre. A Dunaferr SE 7 fő versenyzővel állt rajthoz. 71 kg-ban Fekete Sándor, két vereséggel, Angyal Szabolcs (65 kg) egy vereséggel kiesett a versenyből. 80 kg-ban Sallai Sándor egy győzelem és egy vereség után búcsúzott a további küzdelmektől. 60 kg-ban Gangl Zétény (még serdülő korcsoportos versenyző) a nála fizikailag jóval erősebb dévaványai birkózótól 6:3-ra kikapott, így ő is búcsúzott. 65 kg-ban Horváth Mihály kabai, majd bócsai ellenfelét is egyaránt 10:0 arányban legyőzve jutott az elődöntőbe, ott azonban kispesti ellenfelétől vereséget szenvedett. A bronzéremért abonyi ellenfelét 10:0 arányban győzte le, így a dobogó 3. fokára állhatott fel. Nyikos Veronika (73 kg) abszolút esélyesként léphetett szőnyegre. Abonyi ellenfelét 10:0-ra legyőzte, majd váratlan tus vereséget szenvedett a kecskeméti Újházi Lilitől, így ezüstérmet szerzett. 45 kg-ban (legkisebb súlycsoport) Miklós Mátyás magabiztosan 10:0 arányban verte téglagyári ellenfelét, magyar bajnoki címet szerzett. Összességében mindhárom színű éremből került egy Dunaújvárosba. A versenyen tapasztalt technikai, taktikai hibákat edzéseken javítjuk.

 

Képen: Csapatkép balról-jobbra: Kiss Károly edző, Angyal Szabolcs, Nyikos Veronika, Miklós Mátyás, Horváth Mihály, Gangl Zétény, Sallai Sándor, Fehéri Gábor edző

 

Tombor István, vezetőedző

vissza

 

 2020.09.09.  BIRKÓZÁS

 

Nyers László Küzdőcsarnok - névadó ünnepség

 

Sportbarátaim! Örömhírt szeretnék mindenkivel megosztani. Motyovszki Mátyás önkormányzati képviselő közbenjárásának köszönhetően a radari birkózócsarnok egy kiváló birkózó nevét fogja viselni. Ezúton szeretnék meghívni mindenkit 2020. szeptember 23-án (szerda) 10 órakor a „Nyers László Küzdőcsarnok” névadó ünnepségére. Üdvözlettel:

 

Mátyás Gábor

Dunaferr SE, ügyvezető elnök

vissza

 

 2020.08.18.  BIRKÓZÁS

 

Gurics György Birkózó Centrum látogathatósága

 

Tisztelt Sportbarátaink! Ezúton szeretnénk tájékoztatni mindenkit, hogy a Gurics György Birkózó Centrum csak és kizárólag edzésidőben látogatható, a szolgáltatásokat igénybe venni ezekben az időpontokban lehet (2020. augusztus 15-31-ig 16.30-19.30-ig, szeptember 1-től pedig a centrumban kifüggesztett edzésrend szerint). Üdvözlettel:

 

Dunaferr SE Birkózó szakosztály vezetése

vissza

 

 2020.08.13.  BIRKÓZÁS

 

Birkózó edzőtábor Mezőfalván

 

A Dunaferr SE és a Gurics György BDSE közösen edzőtábort szervezett 2020. 08.03-07. között Mezőfalván 27 gyermek és 4 fő edző részvételével. A tornatermi edzések mellett számos szabadtéri programot szerveztek. A kemény edzéseket mindennapos számháborúval, rollerezéssel, különböző akadálypályák teljesítésével és fagylaltozással pihenték ki a gyerekek és az edzők. A szőnyegedzéseken a már ismert birkózó technikák átismétlése mellett új fogásokat is tanulhattak a fiatalok, de rendszeresen sor került küzdő és játékos birkózásra is. Az utolsó előtti napon a szülők, gyerekek és edzők közös szalonnasütést szerveztek, mely kiváló hangulatban telt és az összetartó jó közösség kialakításának szempontjából igen fontos volt. A gyerekek egy része augusztus 10-15-ig Cegléden vesz részt regionális edzőtáborban.

 

 

Tombor István, vezetőedző

vissza

 

 2020.07.09.  BIRKÓZÁS

 

Birkózó napközis edzőtábor

 

A hosszú karantén időszakot követően a Dunaferr SE birkózó szakosztálya az elmúlt évekhez hasonlóan ismét meghirdette júniusi napközis edzőtáborát. A koronavírus járvány miatt tartottunk attól, hogy a korábbi évek létszámához képest jóval kevesebb jelentkezőre számíthatunk. Kellemesen csalódtunk, hiszen az első héten közel 70 fő, a második héten is bőven 40 fő feletti volt a részvevők létszáma az összetartáson. Az edzőtábor célja elsősorban az élményszerzés volt, de a délelőtti foglalkozásokon a birkózó technikák tanulásán és gyakorlásán volt a hangsúly. Az edzések mellett bőségesen jutott idő játékra is. Az edzők a gyermekeket korosztály és tudásszint alapján különböző csoportokba osztották és a Gurics György Birkózó Centrum termeiben, valamint szabadtéren vezényelték az edzéseket. A gyermekek minden nap végén fáradtan, de jókedvűen hagyták el a helyszínt a szülők nagy megelégedésére.

 

Júliusban és augusztusban a serdülő, ifi és junior korosztályból Soltvadkerten, majd Pusztavacson vesznek részt edzőtáborban versenyzőink. A fiatalabb korosztály részére a Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskolában augusztus hónapban ismét egy többnapos napközis edzőtábort szervezünk. Bízunk benne, hogy a járványhelyzet nem szól közbe és ősszel megindulhatnak a versenyek is, melyekre a nyár folyamán az edzőtáborok mellett a mindennapos edzéseken kívánunk felkészülni.

 

Képen: Csapatkép, középen Gurics Attila a Birkózó Centrum névadójának fia.

  

Tombor István, vezetőedző

vissza

 

 2020.06.23.  KAJAK-KENU

 

Sió Kupa kajak-kenu verseny eredményei

 

Az idei versenyszezon Szekszárdon vette kezdetét a kajak-kenusok számára. Először szerveztek hivatalos versenyt a tolnai megyeszékhelyen. Az eseményen a legkisebbek egy, az U14-es versenyzők négy, a többiek pedig hét kilométert teljesítettek Sióagárd és Szekszárd között. A Sión közel 500 versenyző küzdött a győzelemért, ahol a Dunaferr Se versenyzői remekül kezdték meg az idei versenyszezont! 

 

Eredményeink :

Pc-2 4000m U14 Kiss Levente-Tóth Bence  1.hely

Pc-2 4000m  U14  Slihoczki Dániel- Varga Gábor 2.hely

Pc-2 4000m  U12   Csernák Attila- Györkő Huba 1.hely

K1 Felnőtt női 7km 6.Manyi Zsófia 

K1 Serdülő női 7km 8. Árva Gréta 

K1 Ifi női 7km 2.Horvath Laura 5.Bucsi Blanka 

C1 serdülő fiú 7km 3. Kovacs Áron

MK-1 U11 fiú    4000m 12. Éberhardt Martin

MK-1 U11 lány 4000m  2. Katona Sára

MK-1 U12 fiú    4000m  7. Kobzos Keán

MK-1 U12 lány 4000m  4. Kovács Boglárka, 6. Mohács Karolina

K-1 U13 lány 4000m 7. Dolezsál Zsófia

K-1 U14 fiú  4000 m 14. Katona Benedek, 21. Tóth Norbert

 

vissza

 

 2020.05.29.  SPORT

 

Kérelem - be/SFPHP01-01317/2019/MRSZ

 

Jóváhagyó határozat

 

 

vissza

 

 2020.05.06.  BIRKÓZÁS

 

Dunaújvárosi Birkózósport Alapítvány

Személyi jövedelemadó 1%-os felajánlása

 

Kedves Sportbarátaim, leendő támogatók! A Dunaújvárosi Birkózósport Alapítvány 2020-ban is szívesen fogadja a személyi jövedelemadóval kapcsolatos 1%-os felajánlásokat, valamint egyéb támogatásokat. Ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek a segítségét, akik a tavalyi évben ebben a formában támogatták munkánkat.

 

Mellékelten küldünk egy rövid ismertetőt a Dunaferr SE birkózó szakosztályának munkájáról, eredményeiről, céljairól, mely a felajánlásokhoz szükséges adatokat is tartalmazza.

 

DSE birkózó szakosztály

 

Mátyás Gábor, kuratórium elnöke

vissza

 

 2020.03.16.  SPORT

 

Tájékoztatás

 

A Dunaferr Sportegyesület  a koronavírus járvány következtében kialakult rendkívüli helyzetre való tekintettel az alábbi tájékoztatást adja:

 

A szakosztályok sportolói és edzői határozatlan ideig semmilyen sportrendezvényen, sporteseményen, edzőtáborban nem vesznek részt.

 

A korlátozott edzéslehetőségekkel kapcsolatban a szakosztályvezetőknél és edzőknél érdeklődjenek, az úszószakosztály a mai naptól nem tart edzést.

 

Felsőbb utasítás esetén a sportlétesítmények teljes bezárása is várható.

 

Az intézkedések visszavonásig érvényesek!

 

Dunaferr SE intézkedési terv (pdf)

 

Mátyás Gábor

Dunaferr SE ügyvezető elnök

vissza

 

 2020.03.11.  BIRKÓZÁS

 

Birkózóversenyek eredményei

2020. március 9. Mezőfalva

 

A Dunaferr SE 2020. március 8-án rendezte meg 10. jubileumi alkalommal a Gurics György Emlékverseny Kéring és Társa Kupa  Közép-Magyarországi Területi Diák I. Kötöttfogású Verseny, Diák II. Szabadfogású Versenyt a mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermében. A megmérettetésre több mint 120 sportoló sorakozott fel és küzdött az érmekért, helyezésekért. Az eseményen, melynek fő támogatója a Kéring és Társa Kft. volt, megemlékeztek Gurics Györgyről az egykori kiváló sportolóról és sportvezetőről, Dunaújváros díszpolgáráról, akinek fia és unokája is megtisztelte rendezvényünket jelenlétével. A területbajnokságon megjelenteket köszöntötte Motyovszki Mátyás DMJV önkormányzati képviselője, Ifjúsági, Sport és Turisztikai Bizottság elnöke, valamint Simita Zsolt úr, az MBSZ szakreferense. A verseny lebonyolításának szakmai felügyeletét Major Sándor világbajnoki ezüstérmes birkózó látta el, aki egyben a verseny elnöke is volt. Mindkét korosztályban óriási küzdelmeket láthattunk, hiszen a tét az országos döntőbe jutás volt. A Dunaferr SE és fiókszakosztályai (Gurics György BDSE, Enying VSE) összesen 31 versenyzővel léptek szőnyegre.

 

Eredmények:

 

Diák II-es korcsoport (10-11 évesek)

23 kg   Bózsa Gergő              2.         Gurics György BDSE

26 kg   Tombor Benedek         3.         Gurics

            Nagy Erik                    3.         Gurics

            Görög Máté                 5.         Gurics

            Erdősi Adrián              5.         Enyingi VSE

32 kg   Kovács Hunor             5.         Gurics

            Bereczki Balázs          -          Dunaferr Se

35 kg   Toldi Ádám                 3.         Dunaferr

            Huszár Rajmond          -          Gurics

38 kg   Csöregi Zalán             1.         Dunaferr

42 kg   Fierpasz András         2.         Gurics

            Péter Domán               4.         Dunaferr

50 kg   Pribitek Ármin               3.         Gurics

Fekete Csaba           4.         Gurics

Éva Balázs              5.         Gurics

54 kg   Zámbó Gergő              3.         Gurics

            Bertalan Lajos             5.         Gurics

58 kg   Pesei Sándor               4.         Gurics

69+kg  Pupp Bence                 2.         Dunaferr

 

Diák I korcsoport (12-13 évesek)

32 kg   Garbacz Bence            2.         Dunaferr

35 kg   Horváth Szebasztián    5.         Dunaferr

38 kg   Csöregi Zalán               3.         Dunaferr

46 kg   Marosi Richárd             4.         Gurics

50 kg   Nagy Botond                -          Gurics

54 kg   Miklósics Zoltán           5.         Enyingi VSE

58 kg   Pupp Viktória               2.         Dunaferr

            Domján Mihály             5.         Dunaferr

69 kg   Veréb Dávid                1.         Enyingi VSE

76 kg   Pupp Bence                 2.         Dunaferr

85 kg   Bodor Máté                 1.         Gurics

85+kg  Éva Bence                   1.         Gurics

 

123 versenyző

62 Diák II

61 Diák I

legjobb Dunaferr Se versenyző: Csöregi Zalán

legjobb Gurics György BDSE versenyző: Pribitek Ármin

legjobb Enyingi VSE versenyző: Veréb Dávid

 

Csapatverseny:

1. Monor                         75 pont

2. Ceglédi VSE                73 pont

3. Abonyi BC                  59 pont

4. Gurics Gy. BDSE        57 pont

5. Dunaferr Se                42 pont

6. Érdi Spartacus            31 pont

    Dunaharaszti              31 pont

    Nyársapát                   31 pont

9.  Gyál                           26 pont

10. Mogyoród                 23 pont

11.Sziget Sc                   19 pont

12.Tököl                          13 pont

     Enyingi VSE               13 pont

     Honvéd Szondi Se     13 pont

15. Szentendre               8 pont

 

 

Képen: Csőregi Zalán a dobogó első fokán

 

Képen: kék mezben Pribitek Ármin

 

Tombor István, vezetőedző

vissza

 

 2020.03.03.  BIRKÓZÁS

 

Serdülő kötött- és szabadfogású és női válogató verseny eredményei

2020. március 1. Nagykanizsa

 

2020. március 1-jén rendezték meg Nagykanizsán a serdülő korcsoportosok kötött- és szabadfogású, valamint a női válogató versenyét. A Dunaferr Sportegyesület 6 versenyzővel vett részt a megmérettetésen. A szabadfogású és női versenyen összesen 230-an léptek szőnyegre. Dunaújvárosból Juhász Felícián (44 kg), Rostás Arnold (52 kg), Gangl Zétény (57 kg), Horváth Rafael (62 kg) nem jutott a legjobb 6 közé. Pupp Viktória (58 kg) 5. helyen végzett. Legeredményesebb versenyzőnk (+66 kg) Nyikos Veronika volt, aki magasan a mezőny fölé emelkedett, megszorítani senki sem tudta. Legtöbb mérkőzését kétvállal és technikai tussal nyerte, végül 5 győzelem után állhatott fel a dobogó első fokára. A kötöttfogásban 130 induló küzdött az érmekért és a helyezésekért. 52 kg-ban Rostás Arnold bronzérmet szerzett, Gangl Zétény 57 kg-ban végül 7. lett.

 

Képen balról-jobbra: Kiss Károly edző, Pupp Viktória, Horváth Rafael, Nyikos Veronika, Gangl Zétény, Rostás Arnold, Juhász Felícián

  

Tombor István, vezetőedző

vissza

 

 2020.03.02.  BIRKÓZÁS

 

Gurics György Emlékverseny

2020. március 8. Mezőfalva

 

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy Dunaferr SE birkózó szakosztálya Gurics György Emlékversenyt rendez 2020. március 8-án (vasárnap) 10.30 órakor Mezőfalván a Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermében, melyre ezúton hívunk meg minden kedves érdeklődőt.  

 

Mátyás Gábor

Dunaferr SE, ügyvezető elnök

vissza

 

 2020.02.19.  BIRKÓZÁS

 

A Dunaferr SE birkózói az elmúlt hétvégén két megmérettetésen vettek részt

 

Kadet Szabadfogású, Kötöttfogású és Női Minősítő Verseny, Esztergom

A Dunaferr SE 7 versenyzővel utazott a megmérettetésre. Nyikos Veronika (még serdülő korú, külön engedéllyel indulhatott) 73 kg-ban lépett szőnyegre. Súlycsoportjából néhányan visszafogytak a 69 kg-ba és ott próbáltak szerencsét, így mindössze egy ellenfél jutott versenyzőnknek, akit magabiztosan győzött le, így első helyen végzett. Ezzel a helyezéssel valószínűleg bebiztosította helyét az ez évi kadet Európa Bajnokságon való részvételre. Gangl Zétény 60 kg-ban szintén serdülőként állt rajthoz, egy vereség után búcsúzott a további küzdelmektől. Angyal Szabolcs és Horváth Péter 65 kg-ban, Fekete Sándor 71 kg-ban és Sallai Sándor 80 kg-ban szintén nem jutott a legjobb 6 közé. Horváth Mihály 65 kg-ban egy vesztes és 3 győztes mérkőzés után jó birkózással bronzérmet szerzett.

 

Képen: balról-jobbra: Horváth Péter, Sallai Sándor, Gangl Zétény, Nyikos Veronika, Horváth Mihály, Fekete Sándor, Angyal Szabolcs, Kiss Károly edző

 

Grundbirkózás Diákolimpia Országos Döntő, Pécs

A legjobb kisiskolás korú grundbirkózók mérkőztek meg Pécsett a hétvégén a 2019/2020. tanévi Grundbirkózás Diákolimpia® Országos Döntőjén. A kétnapos eseményen a legkisebb: I-II. korosztályok keltek birokra, lányok és fiúk egyaránt, a diákolimpiai bajnoki címekért. A tornát az MDSZ megbízásából a Baranya Megyei Diáksport Tanács szervezte, a pécsi Gandhi Gimnázium Sportcsarnokában. A megnyitó ünnepségen elhangzott, hogy a versenysorozatra 120 iskola, közel 1200 iskolással nevezett. Az országos döntőbe összesen 45 csapat jutott be, akik korosztályonként, és nemenként összesen 7-7 súlycsoportban mérkőztek meg egymással. Fejér megye nagyon kitett magáért, hiszen a Mezőfalván megrendezett területi selejtezőről 6 iskola kvalifikálta magát Pécsre. Lányoknál: I. korcsoportban a Dunaújvárosi Arany, II. korcsoportban a Lajoskomáromi Szent Márton, és a Bakonycsernyei Általános Iskola. Fiúknál, I. korcsoportban az Enyingi Batthyány Fülöp, II. korcsoportban a Kulcsi Fekete István, és mindkét korosztályban a Mezőfalvi Petőfi Iskola csapatai. Lányok mezőnyében iskoláinknak sajnos nem sikerült a végelszámolásba beleszólnia. A lányok így is hatalmas küzdeni tudásról, és akaraterőről adtak tanúbizonyságot. Csüggedésre senkinek sincs oka, hiszen a beharangozóban is elhangzott, már az is győztes, aki idáig eljutott, és csak nagy csatákban maradtunk alul. Bakonycsernye 9., Lajoskomárom 10., Dunaújvárosi Arany pedig a 11. helyen zárta a napot. Fiúknál, már sokkal vérmesebb reményekkel vágtunk neki az útnak, hiszen az I-es korcsoportban Mezőfalva bajnoki címvédőként utazott, és a területi selejtező mérkőzéseket is magabiztos nagy arányú győzelmekkel tudta le. Sorsolás után Mező, és Enying külön csoportba került. A csoportmérkőzések során az enyingi grundosok először a Baranya megyéből érkező Nagydobsza iskoláját 4:3, majd az orosházi Eötvöst 5:2, utolsó fordulóban a szintén Orosházáról érkező Református iskolát 6:1 arányba győzte le. Hasonló, hibátlan szériát produkált Mezőfalva is. Először a Zalából érkező Tófeji Kincskereső  iskolát 4:3, majd Abonyi Somogyi Imre iskolát 5:2, utolsó fordulóban a Jászberényi Bercsényi iskolát 7:0 arányba győzte le. Érmekért, a hármas csoportból érkező Budapesti Gyulai Sportiskola 5:2-re legyőzte Enyinget, majd a megyei rangadót Mezőfalva nyerte 7:0-ra nyerte. A mindent eldöntő végső mérkőzést egy utolsó másodpercben szerzett ponttal a Gyulai nyerte 4:3-ra, így nem sikerült a bajnoki címet megvédenie a mezőfalvi kisbirkózóknak. A II-es korcsoportban küzdő mezőfalvi iskolásokat a Fortuna nem vette a szárnyai alá, és talán a legyőzhetőnél nagyobb ellenszéllel kerültek szembe. Így, két győzelemmel, és három vereséggel a hetedik helyezéssel kellett beérniük. A Kulcsi iskolások pedig a 11. helyezésig birkózták be magukat. A fantasztikus hangulatú versenyről mindenki rengeteg élménnyel, és tapasztalattal térhetett haza.

 

Képen: dobogós csapatok, II. helyen Mezőfalva, III. helyen Enying

 

Képen: Enyingi csapat

 

Képen: Mezőfalvi csapat

  

Tombor István, vezetőedző

vissza

 

 2020.02.14.  BIRKÓZÁS

 

Dunaújvárosi Birkózósport Alapítvány

Személyi jövedelemadó 1%-os felajánlása

 

Kedves Sportbarátaim, leendő támogatók! A Dunaújvárosi Birkózósport Alapítvány 2020-ban is szívesen fogadja a személyi jövedelemadóval kapcsolatos 1%-os felajánlásokat, valamint egyéb támogatásokat. Ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek a segítségét, akik a tavalyi évben ebben a formában támogatták munkánkat. Mellékelten küldünk egy rövid ismertetőt a Dunaferr SE birkózó szakosztályának munkájáról, eredményeiről, céljairól, mely a felajánlásokhoz szükséges adatokat is tartalmazza.

 

DSE birkózó szakosztály

 

Üdvözlettel: Mátyás Gábor, kuratórium elnöke

vissza

 

 2020.02.12.  BIRKÓZÁS

 

Diák I-es korcsoport területi szabadfogású bajnokság eredményei

2020. február 8. Abony

 

2020. február 8-án diák I-es korcsoportosok (12-13 évesek) is megkezdték az idei versenyszezonjukat. Első megmérettetésüknek, a területi szabadfogású bajnokságnak Abony városa adott otthont. Cél, az országos bajnokságra való kijutás volt. A Dunaferr SE és fiókegyesületei (Enying VSE, Gurics György BDSE) népes csapattal vágott neki a küzdelemnek. A 17 szőnyegre lépő versenyzőnkből végül 10 főnek sikerült továbbjutást érő helyen zárnia a napot. Így kvalifikálták magukat a Dorogon megrendezésre kerülő országos döntőre. Több tanítványunknál tapasztaltunk előrelépést, mégis egy lányt Pupp Viktóriát emelnénk ki. Viktória, ha már szerencsét próbált a fiúk mezőnyében, akkor 3 győzelemmel föléjük is emelkedett magabiztos, ponterős birkózásával, aranyérmet szerzett. Ugyanezen a napon és helyszínen meghívásos birkózó versenyt is rendeztek, melyen szintén sikeresen szerepeltünk.

 

Eredmények:

Dunaferr SE

1.       Pupp Bence 1. 85 kg

2.       Domján Mihály 3. 58 kg

3.       Pupp Viktória 1. 58 kg

4.       Püspöki Levente 35 kg

5.       Lemrer Róbert  3. 35 kg

6.       Toldi György  35 kg

7.       Reszegi Imre 50 kg

8.       Garbacz Bence  3. 32 kg

9.       Oláh Denisz  3. 38 kg

10.   Csöregi Zalán  2. 38 kg

11.   Gárel Erik 38 kg

12.   Péter Domán 42 kg

 

Gurics GYBDSE

1.       Éva Bence  1.  +85 kg        

2.       Bodor Máté  2.  +85 kg     

3.       Marosi Richárd 5.  42 kg      

4.       Nagy Botond  5.  50 kg    

 

Enying VSE

1.       Veréb Dávid 1.    69 kg      

 

Meghívásos verseny     

1.       Jobb Olivér

2.       Bányai Levente

3.       Radnó Barnabás

4.       Lakatos Bence

5.       Szabados Medárd

6.       Pupp Viktória   4.

 

Gurics György BDSE

1.       Pribitek Ármin  2.          

 

Pupp Viktória a dobogó legfelső fokán

 

Veréb Dávid a dobogó legfelső fokán

 

Csöregi Zalán a dobogó 2. fokán, Oláh Denisz a dobogó 3. fokán (bal oldalon)

  

Tombor István, vezetőedző

vissza

 

 2020.02.04.  BIRKÓZÁS

 

A Dunaferr SE birkózó szakosztályának eredményei

 

A Dunaferr SE birkózó szakosztályának versenyzői a múlt hétvégén több versenyen is részt vettek.

 

2020. február 1-jén Tokodon rendezték meg a serdülő korcsoport ez évi első válogató versenyét, melyen 230-an léptek szőnyegre. 38 kg-ban Oláh Denisz 62 kg-ban Horváth Rafael és 58 kg-ban Pupp Viktória (diákként külön engedéllyel indult) nem jutott a legjobb 6 közé. 52 kg-ban Rostás Arnold 5. helyen végzett. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott 57 kg-ban Gangl Zétény, aki első mérkőzését tatabányai ellenfele ellen tussal, második mérkőzését a törökszentmiklósi versenyző ellen 10:0-ra megnyerte. Az elődöntőben a diósgyőri birkózót 5:2-es arányú pontozással győzte le. A döntőben adácsi ellenfelének esélyt sem adott, 10:0-s győzelmet aratott, így aranyérmes lett.  A következő napon (február 2-án) ugyanezen a helyszínen a kötöttfogásúak válogatóját rendezték meg. 57 kg-ban Gangl Zétény az előző napi versenyt követően kicsit fáradtan birkózott, nem jutott a legjobb 6 közé. 52 kg-ban Rostás Arnold egy vesztes és két győztes mérkőzést követően bronzérmet szerzett.

 

Gangl Zétény a dobogó legfelső fokán, balra a dobogó mellett Kiss Károly a Dunaferr SE edzője

 

2020. február 1-jén Wolfurtban (Ausztria) négy korosztályban összesen harminc érmet zsebeltek be az utánpótláskorú magyar birkózók a 2020. évi Flatz Open szabadfogású férfi és női megmérettetésen. A hagyományos, osztrák viadalra ezúttal is népes csapattal utazott ki Magyarország. A két-két szabadfogású férfi és női korosztályban összesen negyvenkét birkózó állt rajthoz. A hölgyeknél a kadetoknak, valamint a junior és annál idősebb versenyzőnek lettek kiírva súlycsoportok, melyekben a magyarok rendre érmeket harcoltak ki. A fiatalabbak három aranyat, egy ezüstöt és két bronzot termeltek, míg az idősebbek két arany-, három ezüst- és két bronzéremmel zárták a versenyt. A Dunaferr SE-t Nyikos Veronika képviselte a kadet korosztály 73 kg-os súlycsoportjában, aki még serdülő (14 éves), ezért csak külön engedéllyel vehetett részt a versenyen a 15-16-17 évesek között. Bátran, harcosan birkózott, kicsit sem szeppent meg az idősebb és tapasztaltabb ellenfeleitől. Első mérkőzésén lengyel ellenfelét 30 másodpercen belül tussal, majd horvát ellenfelét 10:0 arányban győzte le. A döntőbe jutásért szintén lengyel ellenfelével nagy csatát vívott, végül 4:2 arányban alulmaradt. A bronzéremért folyó küzdelemben német ellenfelét magabiztosan nagy arányú pontozással legyőzte, így a dobogó 3. fokára állhatott fel. Veronika néhány hét múlva a hazai rendezésű kadet válogató versenyen vesz részt. Amennyiben hasonló teljesítményt nyújt, nagy eséllyel vívhatja ki a kadet korosztályban a 73 kg-os súlycsoportban a válogatottságot.  

 

Nyikos Veronika a dobogó 3. fokán

  

Tombor István, vezetőedző

vissza

 

 2020.01.30.  BIRKÓZÁS

 

Grundoztak az iskolák!

2020. január 24. Mezőfalva

 

2020. január 24.-én pénteken a Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola nem csak a megszokott hétköznapi iskolai zsivalytól volt hangos, hiszen a tanítás mellett a tornateremben rendezték meg a Közép-Magyarországi Területi Grundbirkózó Diákolimpiai Bajnokságot, 14 iskola közel 120 tanulójával. Ezt a népi versengési formát az elmúlt évtizedekben élesztették újra, melynek igen egyszerű szabályrendszere a Japánok tradicionális sportjához a szumóhoz lehetne leginkább hasonlítani. Cél egyszerű, kitolni az ellenfelet a küzdőkörből, vagy a derekánál fogva megragadni, felemelni és a levegőben tartani. Ezt elmondva igen egyszerűnek tűnik, de a küzdelmek hevességét látva, mindezt a gyakorlatban kivitelezni, sokszor igen nehéz feladat elé állította a mérkőző feleket. A Magyar Diáksport Szövetség által megrendezett versenysorozat egyik állomása volt ez. Két korosztályban (7-8, 9-10 évesek), és 7 súlycsoportban folytak a küzdelmek. Az az iskola nyert, amelyik több egyéni győzelmet tudhatott magáénak. Az országban hat területen rendeztek hasonló selejtezőket, ahonnan minden korosztály első két helyezettje juthatott tovább a Pécsen megrendezésre kerülő országos döntőre. Mezőfalván nagy hagyománya van a grundozásnak, a korábbi években számos szép sikereket értek már el az iskola csapatai. Tavaly az I-es korcsoporttal ( 7-8 éves fiúkkal) egészen az országos bajnoki címig meneteltek. Számukra kérdés volt tehát, hogy újra sikerül–e az országos bajnokságra való kijutás. Az I-es korcsoportosoknál körmérkőzések után a lányoknál a Dunaújvárosi Arany János Általános Iskola, fiúknál a Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola, és az Enyingi  Batthyány Fülöp Gimnázium és Általános Iskola vívta ki a kvalifikációt Pécsre. A II-es korcsoportos lányoknál a Lajoskomáromi Gesztenyefasori Szent Márton Általános Iskola, másodikként pedig a Bakonycsernyei Általános Iskola jutott tovább. Fiúknál, a II-es korcsoportban sem tudta senki sem legyőzni a mezőfaivi iskola alakulatát, igaz a döntőben a Kulcsi Fekete István Általános Iskolával egy igazi nagy döntőre jellemző forgatókönyv szerint alakultak a küzdelmek. Fej-fej mellett haladtak a csapatok. A 24 kg-ot a kulcsiak, a 28, és a 32 kg-ot a mezőfalviak nyerték, majd 38, és 43 kg-ban aratott győzelmeivel megint a kulcsi iskola szerzett előnyt. 49 kg-ban a helyiek egyenlíttetek, így az utolsó mérkőzés előtt 3-3-ra állt a küzdelem. Az utolsó +49 kg-os menetet kiélezett küzdelemben Mezőfalva nyerte, így a kicsik után, a 9-10 évesek is otthon tartották az aranyérmet. 3. hely Lajoskomárom Gesztenyefasori Szent Márton Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola,4. hely Kőkúti Általános Iskola Tata, 5. hely Dunaújvárosi Arany János Általános Iskola, 6. hely Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola. Február 14.-én, és 15.-én folytatódnak a küzdelmek, ahonnan remélhetőleg megint szép eredményekről számolhatok be. Jó felkészülést, és eredményes szereplést kívánok az iskoláknak!

 

vissza

 

 2020.01.23.  BIRKÓZÁS

 

Felnőtt válogató birkózó verseny eredményei

2020. január 18. Pécs

 

Pécs városa adott otthont 2020.  január 18-án az év első felnőtt válogató versenynek, melyen a szabadfogású, a kötöttfogású és a női mezőny is megmérette magát. A Dunaferr SE-t két versenyző képviselte. Szabadfogásban Mohácsi Martin 86 kg-ban 5. helyen végzett. Kötöttfogásban Fekete Tibor a 72 kg-osok között éremért utazott Pécsre. Szoros mérkőzéseket birkózott, végül a dobogó 3. fokáért folyó küzdelemben magabiztos pontozásos győzelmet aratva megszerezte a bronzérmet.

 

A képen a dobogó 3. fokán Fekete Tibor

  

Tombor István, vezetőedző

vissza

 

 2019.12.13.  SPORT

 

Évzárót tartott a Dunaferr SE

 

https://dunaujvaros.com/hirek/201912/evzarot_tartott_a_dunaferr_se

 

vissza

 

 2019.12.11.  BIRKÓZÁS

 

Majosházi István Emlékgála eredményei

2019. december 7. Mezőfalva

 

2019. december 7-én a Dunaferr SE, Gurics György BDSE és a Dunaújvárosi Birkózósport Alapítvány rendezte meg a Majosházi István Emlékgálát a Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskolában. A meghívásos birkózóversenyen a 2010-2011-2012-ben született fiúk és lányok mérték össze tudásukat. 7 egyesületből több mint 80 birkózó palánta lépett szőnyegre, melyet megtisztelt jelenlétével Varga Gábor országgyűlési képviselő, Márok Csaba Mezőfalva polgármestere, Kiss Balázs birkózó világbajnok, Hadfi Dániel cselgáncs Európa bajnok is. A verseny kezdete előtt a Mikulás édességgel kedveskedett a gyerekeknek. A verseny célja a versenyzők tudásszintjének felmérése, élményszerzés, valamint megemlékezés volt az egykori támogatóról. A versenyen a kilátogatók remek mérkőzéseket láthattak, az esemény kiváló hangulatban zajlott. A Majosházi vándorkupát, melyet egy évig őrizhetnek, végül a Gurics György BDSE szerezte meg.

 

Egyéni eredmények után számított csapatverseny eredménye:

 1. Gurics György BDSE Mezőfalva

 2. Dunaferr Se

 3. Kertváros Se

 4. Honvéd Szondi Se

 5. Tatabánya SC

 6. Enyingi VSE

 7. Tököl

 8. Érd

 

Arany érmesek:

 26 kg     Tombor Benedek            Gurics

 33 kg     Kovács Hunor                 Gurics

 52 kg     Zámbó Gergő                  Gurics

 21 kg     Kacz Jafet                       Dunaferr

 28 kg     Gyenei Kevin                   Gurics

 48 kg     Pudelka Viktor                  Enying

 63 kg     Ozsváth Kevin                Gurics

 20 kg     Kiss Dániel                      Gurics

 25 kg     Kovacsik Nimród              Dunaferr

 32 kg     Fekete Csanád                Gurics

 36 kg     Pósch Vince                    Dunaferr

  

Tombor István, vezetőedző

vissza

 

 2019.11.28.  BIRKÓZÁS

 

Országos Szabadfogású Diákolimpiai Döntő (diák II. kor.) eredményei

2019. november 23. Kiskunfélegyháza

 

2019. november 23-án rendezték meg Kiskunfélegyházán az Országos Szabadfogású Diákolimpiai Döntőt a diák II. korcsoportban. Az eseményen 180 fő küzdött az érmekért. Dunaújvárosból 5 versenyző lépett szőnyegre. Az igen erős mezőnyben vegyes eredmények születtek. 29 kg-ban Garbacz Bence, 38 kg-ban Csőregi Zalán, +69 kg-ban Éva Bence nem ért el helyezést. +69 kg-ban Pupp Bence 5. lett, Bodor Máté a dobogó 3. fokára állhatott fel. 69 kg-ban Veréb Dávid bronzérmet szerzett.

  

 

Tombor István, vezetőedző

vissza

 

 2019.11.21.  BIRKÓZÁS

 

Batthányi Olimpia eredményei

2019. november 17.  Érd

 

A Dunaferr SE gyermek korcsoportos versenyzői közül 31 fő vett részt 2019. 11. 17-én az Érdi Spartacus SE által megrendezett  Batthányi Olimpián. A versenyen öt egyesület Érd, Tököl, Szigetszentmiklós, Veszprém, Dunaújváros utánpótlása mérte össze a tudását. Legfőbb cél a sikerélmény biztosítása volt, hiszen a diákok zömének ez volt az első megmérettetése verseny körülmények között A rendezők négy fős csoportokat alakítottak ki, így a körmérkőzéses rendszerben mindenkinek három mérkőzést kellett vívnia. Gyerekeink nem vallottak szégyent, hiszen nagyon bátran, harcosan küzdöttek ellenfeleikkel. Edző, versenyző, szülő egyaránt rengeteg tapasztalatot szerzett a nap folyamán. Az edző fel tudta mérni a tanítványainak felkészültségét mind technikai, mind pszichés tekintetben. A gyerekek megtapasztalhatták, hogy az edzéseken tanultakat milyen nehéz verseny körülmények között végrehajtani. A szülők pedig látták, megérezték, milyen felfokozott érzelmekkel jár egy-egy küzdelem a birkózószőnyegen, és a páston kívül egyaránt. A mindenki számára kimerítő nap végén senkinek sem volt szégyenkezni valója. Az első feladat teljesítve! Folyt. köv. december hetedikén Mezőfalván!

 

Tombor István, vezetőedző

vissza

 

 2019.10.30.  BIRKÓZÁS

 

Leány Diák és Serdülő Országos Diákolimpiai Bajnokság eredményei

 

2019. október 26-án Kaposváron rendezték meg a Leány Diák és Serdülő Országos Diákolimpiai Bajnokságot. Dunaújvárosból 4 birkózó hölgy lépett szőnyegre. Diák korcsoportban 40 kg-ban Kiss Gréta Hella két vereséget követően kiesett a versenyből. 56 kg-ban Pupp Viktória első mérkőzésén orosházi ellenfelét legyőzte 8:7-re, a következő két mérkőzését (csepeli és orosházi) birkózók ellen tussal nyerte. A döntőben orosházi birkózótól 10:0 arányban kikapott, így ezüstérmet szerzett. Serdülő korcsoportban 33 kg-ban Kovács Dominika 2. helyezést ért el. +66 kg-ban Nyikos Veronika kecskeméti, majd bajai ellenfelét is 10:0 arányban legyőzte és döntőbe jutott. Az aranyéremért szerencsi ellenfelét szintén technikai tussal (10:0) legyőzve diákolimpia bajnok lett. Végig magabiztosan, határozottan versenyzett, a mérkőzésein végig ő irányított.

 

Képen balról-jobbra: Kiss Gréta Hella, Pupp Viktória, Kiss Károly edző, Nyikos Veronika, Kovács Dominika

  

Tombor István, vezetőedző

vissza

 

 2019.10.28.  SPORT

 

Közlemény

 

„A Dunaferr Sportegyesület tájékoztatni szeretne mindenkit arról, hogy a 2019. október 24-i faültetés a DUNAFERR SPORTEGYESÜLET RENDEZVÉNYE VOLT, NEM VÁROSI ESEMÉNY.

 

Az Aldi füves területén az egyesületünk JELENLEGI SZAKOSZTÁLYAINAK FIATAL VERSENYZŐI ÉS EDZŐI ültettek fákat az 1968-2016. közötti időszakban DUNAFERR SE TAGJAKÉNT olimpián résztvevő sportolóink tiszteletére.

 

A kezdeményezéshez természetesen lehet csatlakozni, hiszen városunkból más egyesületeknek is voltak olimpikon sportolói.”

  

Mátyás Gábor

Dunaferr SE, ügyvezető elnök

vissza

 

 2019.10.25.  SPORT

 

A Dunaferr SE Olimpikon sportolói

 

Dunaferr SE Olimpikon sportolói 2016-ig:

 

Nyers László birkózás 1968 Mexikó

Lővei Mária torna 1976 Montreal

Óvári Éva torna 1976 Montreal, 1980 Moszkva

Tóth Margit torna 1976 Montreal

Hanti Erzsébet torna 1980 Moszkva

Kovács Péter torna 1980 Moszkva

Paprika Jenő torna 1988 Szöul

Vadász Csaba birkózás 1988 Szöul

Supola Zoltán torna 1992 Barcelona, 1996 Atlanta, 2000 Sydney

Pánczél Miklós torna 1992 Barcelona

Csollány Szilveszter torna 1996 Atlanta, 2000 Sydney

Kiss Annamária úszás 1996 Atlanta, 2000 Sydney

Meksz Anikó kézilabda 1996 Atlanta

Mátyás Auguszta kézilabda 1996 Atlanta

Németh Helga kézilabda 1996 Atlanta

Sáriné Kocsis Erzsébet kézilabda 1996 Atlanta

Siti Beáta kézilabda 1996 Atlanta

Balogh Beatrix kézilabda 2000 Sydney

Radulovics Bojana kézilabda 2000 Sydney

Zsemberyné Simics Judit kézilabda 2000 Sydney

Takács Krisztián úszás 2004 Athén, 2008 Peking, 2012 London

Császár Gábor kézilabda 2004 Athén

Szabó Gabriella kajak-kenu 2008 Peking

Balog Gábor úszás 2012 London

Hajdu Jonatán kajak-kenu 2016 Rio de Janeiro

Kovács Zsófia torna 2016 Rio de Janeiro

 

Mátyás Gábor

Dunaferr SE, ügyvezető elnök

vissza

 

 2019.10.25.  SPORT

 

Emlékfa ültetés a DSE olimpikon sportolói tiszteletére

 

A Dunaferr SE mai rendezvényét (fák ültetése az egyesület olimpikon sportolói tiszteletére) az alábbi szponzorok támogatták:

 

1.       DAK Acélszerkezeti Kft. – Tarány Gábor

2.       Ferrobeton Zrt. – Vass Zoltán

3.       Vektor Kft. - Sebestyén Krisztián

4.       Varga Zoltán, mint magánember

5.       DVG Zrt. – Mészáros László

6.       Euroshow Kft. – Pető Zsolt

7.       Dunaújvárosi Tűzoltóság

8.       EON – Ilóczki Tamás

9.       Dunaferr SE szakosztályai

10.     ALDI – Abuzant József

 

Mátyás Gábor

Dunaferr SE, ügyvezető elnök

vissza

 

 2019.10.22.  BIRKÓZÁS

 

Felnőtt Birkózó Csapatbajnokság eredményei

Gurics György Emlékverseny eredményei

 

2019.10.19-én (szombat) megkezdődtek az NB II-es Felnőtt Birkózó Csapatbajnokság mérkőzései. A bajnokságban 10 csapat nevezett, az indulókat szeptemberben az MBSZ-ben megtartott sorsoláson három csoportba osztották. A Dunaferr SE a nyugati „A” csoportba került a szombathelyi Haladás VSE-vel és a Tatabányai SC-vel, mely egyben otthont adott a küzdelmeknek. A három csapat a helyszínen megegyezett abban, hogy az oda-vissza vágót is lebirkózzák. Az első mérkőzést az első fordulóban a Haladás magabiztosan nyerte a Tatabánya ellen. A második mérkőzésen a Dunaferr SE 22-18 arányban jobbnak bizonyult a Haladás VSE ellenében, egyesületünk a Tatabánya elleni mérkőzést is magabiztosan 22-17 arányban hozta. A második fordulóban ismét a Haladás és a Tatabánya csapott össze először, hasonló eredmény született, mint az első fordulóban. A Dunaferr SE a visszavágón a Haladás ellen 21-20 arányban kikapott, a Tatabányát 26-15 arányban legyőzte, így összesítésben a Dunaferr SE jutott tovább a csoportból. A hármas döntőben, melyet november 30-án rendeznek a másik két csoport győztesével, a Dorogi NC-vel és a Csepel SC-vel  küzdenek az érmes helyezésekért. A tét nagy, hiszen az első két helyezett feljut az NB I-be.

 

Képen:  a csapat tagjai balról-jobbra hátsó sor: Fehér Krisztián edző, Sebestyén Fábián, Sallai Sándor, Juhász Péter, Szabados Márton, Bagó Tibor, Szmik Attila. első sor: Mohácsi Martin, Fekete Tibor, Horváth Mihály, Kardos Róbert, Mátyás Gábor szakmai igazgató

 

2019. október 20-án került megrendezésre a már hagyományos Gurics György Emlékverseny, Fabgro Kupa (az esemény fő támogatója Fabgro Kft.), az idei évi Diák I-II (10-13 évesek) Szabadfogású Területi Diákolimpia Mezőfalván a Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermében. Az eseményen 15 egyesület közel 130 versenyzője küzdött az érmekért, melyet Pintér Attila a szakosztály elnöke nyitott meg, jelen volt Gurics Attila (Gurics György fia), Szőnyi János (MBSZ régiós szakmai felügyelője) is. A rendezvény célja megemlékezés az egykori kiváló versenyzőről és sportvezetőről, valamint az országos döntőbe való bejutás volt. Színvonalas és kiélezett küzdelmeket láthattak a nézők, különösen az éremért folyó mérkőzések voltak izgalmasak. A Dunaferr SE és fiók szakosztályai (Gurics György BDSE, Enying VSE) számos érmes helyezést értek el. Összesen 9 versenyzőnk vehet részt:

 

1. Garbacz Bence

2. Csöregi Zalán

3. Nagy Botond

4. Veréb Dávid

5. Bodor Máté

6. Pup Bence

7. Oláh Denisz

8. Rostás Arnold

9. Miklósics Zoltán

 

Az országos döntőn, melyeket novemberben rendeznek, Hajdúszoboszlón a Diák I-esek, Kiskunfélegyházán a Diák II-esek mérik össze erejüket.

 

Diák II-es korcsoport (2008-2009-ben születettek)

 

26 kg Nagy Erik Gurics György BDSE       3.

29 kg Garbacz Bence      Dunaferr Se       2.

32 kg Püspöki Levente  Dunaferr Se       5.

35 kg Lemrer Róbert      Dunaferr Se       -

                Toldi Ádám         Dunaferr Se       -

Horváth Szebasztián      Dunaferr Se       -

38 kg Csöregi Zalán         Dunaferr Se        3.

42 kg Marosi Richárd      Gurics BDSE       -

                Péter Domán     Dunaferr Se       -

50 kg Nagy Botond         Gurics BDSE       2.

                Surgot Alexander            EVSE      5.

69 kg Veréb Dávid           EVSE                     1.

+69 kg  Bodor Máté        Gurics BDSE       1.

                Pupp Bence        Dunaferr Se       2.

               

                              

Diák I. korcsoport (2006-2007-ben születettek)

38 kg     Oláh Denisz        Dunaferr Se       2.

                Gárel Erik             Dunaferr Se       3.

42 kg     Góczán Barnabás Dunaferr Se    4.

                Juhász Felicián   EVSE                     5.

46 kg Rostás Arnold        Dunaferr Se       2.

50 kg Miklósics Zoltán    EVSE                     3.

                Reszegi Imre      Dunaferr Se       5.

54 kg     Domján Mihály Gurics BDSE       5.

58 kg     Szecs Csaba        Dunaferr Se       -

 

Résztvevő egyesületek

1.            Dunaferr Se

2.            Gurics György BDSE-Mezőfalva

3.            Ceglédi VSE

4.            Monori BSE

5.            Sziget SC- Szigetszentmiklós

6.            Érdi Spartacus

7.            Dunaharaszti MTK

8.            Abonyi BC

9.            Szentendrei BC

10.          Gyáli BC

11.          Tököli BC

12.          Honvéd Szondi Se- Székesfehérvár

13.          Enyingi VSE

14.          Növényi Birkózó Akadémia

15.          Nyársapáti SE

 

Képeken: Fehér Krisztián edző és Veréb Dávid - Résztvevők - Veréb Dávid a dobogó tetején

 

Tombor István, vezetőedző

vissza

 

 2019.10.18.  SPORT

 

Emlékfa ültetés a DSE olimpikon sportolói tiszteletére

 

Kedves Sportbarátaim!

 

Ezúton szeretnénk meghívni Önöket 2019. október 24-én (csütörtök) 10 órakor tartandó rendezvényünkre. Ünnepélyes keretek között fiatal versenyzőink emlékfákat ültetnek Sportegyesületünk olimpikon sportolói tiszteletére.

 

Helyszín: Dunaújváros, Eszperantó úti ALDI bevásárlóüzlet területe.

 

Megjelenésükre feltétlenül számítunk, várjuk visszajelzésüket az info@dunaferrse.hu e-mail címre!

 

Mátyás Gábor

Dunaferr SE, ügyvezető elnök

vissza

 

 2019.10.17.  BIRKÓZÁS

 

A Dunaferr SE birkózó szakosztályának hírei

 

2019.10.11-én Tatabányán rendezték meg a Diák I. korcsoport Kötöttfogású Országos Diákolimpiai Döntőjét. Oláh Denisz (38 kg) és Gárel Erik (38 kg) nem jutott a legjobb 6 közé. Rostás Arnold (46 kg) a 15 fős mezőnyben 3 győztes mérkőzést követően döntőbe jutott. Ellenfele azonban jobbnak bizonyult, így ezüstérmet szerzett.  

 

Képen: Rostás Arnold a dobogó 2. fokán

 

2019.10.12-én rendezték meg a Serdülő Diákolimpiai Országos Döntőt Tatabányán. Angyal Márk 42 kg-ban egy győztes mérkőzéssel és  kettő vereséggel 5. helyen végzett. Fekete Sándor 68 kg-ban egy vesztes mérkőzéssel búcsúzott a további küzdelmektől. Horváth Péter 62 kg-ban és Gangl Zétény 52 kg-ban augusztustól a Gurics György Birkózó Centrumban a Dunaferr SE edzői által irányított edzéseken vesznek részt, ugyanis középiskolai tanulmányaikat Dunaújvárosban folytatják. Átigazolásukra csak decemberben kerülhet sor. Péter 3 győztes mérkőzés után a döntőben szoros mérkőzésen maradt alul, így ezüstérmet szerzett. Zétény jó teljesítményt nyújtva végül a dobogó 3. fokára állhatott fel. 

 

Képen: Angyal Márk, Fekete Sándor, Horváth Péter, Gangl Zétény, Angyal Szabolcs, Fehéri Gábor edző, Garbacz Bence legelöl

 

2019. 10. 8-13. között a Grúzia fővárosában Tbilisziben rendezték meg az ez évi Veterán Kötött- és Szabadfogású Világbajnokságot. Az erős és nagy létszámú mezőnyben a világ vezető birkózó nagyhatalmainak sportolói is szőnyegre léptek, többek között az USA, Japán, Irán, Kazah, Üzbég, Örmény, Mongol, India, Oroszország versenyzői is küzdöttek az érmekért. Súlycsoportonként átlagosan 11-12 birkózó mérlegelt, volt olyan súlycsoport is, melyben 17-en álltak rajhoz. Dunaújvárosból 5-en léptek szőnyegre. Az első versenynapon Papp Gyula a „B” korcsoport 130 kg-os mezőnyében amerikai ellenfelét pontozással győzte le az első mérkőzésén. A következő meccsen azeri ellenfelével nem bírt, így a bronzéremért küzdhetett. Magabiztos, jó birkózással, pontozással győzte le grúz ellenfelét, így a dobogó 3. fokára állhatott fel. A második versenynapon Angyal László a „C” korcsoport 88 kg-os súlycsoportjában cseh felétől vereséget szenvedett, aki a következő mérkőzésen szintén kikapott, így László nem jutott tovább. Mátyás Gábor „C” korcsoport 70 kg-os súlycsoportjában első mérkőzésén magyar ellenfelét (Zsirka Szabolcs) technikai tussal győzte le. Második mérkőzésén a grúzok olimpiai bronzérmes birkózójával küzdött, melyen pontozással kikapott. Sajnálatos, hogy a mérkőzés első menetében bordatörést szenvedett, melynek következtében nem tudta folytatni a versenyzést, így helyezetlenül zárt. A harmadik versenynapon Kemény Norbert az „A” korcsoport 100 kg-os súlycsoportjában lépett szőnyegre. Marokkói ellenfelét pontozással legyőzte, majd vereséget szenvedett, így a bronzéremért birkózhatott. Sajnos itt sem sikerült győznie, az 5. helyen fejezte be a versenyt. Szűcs István az „A” korcsoport 88 kg-os súlycsoportjában az első mérkőzésén kazah ellenfelétől kikapott, majd legyőzője is vereséget szenvedett. István helyezetlenül végzett.

 

Képen: Papp Gyula a dobogó 3. fokán bordó melegítőben

 

Képen: Papp Gyula kezét emelik a magasba

 

 Tombor István, vezetőedző

vissza

 

 2019.10.02.  BIRKÓZÁS

 

Junior Kötöttfogású Országos Bajnokság eredményei

 

2019. szeptember 28-án (szombaton) rendezték Budapesten az ESMTK sportcsarnokában a Junior Kötöttfogású Országos Bajnokságot, melyen több mint 70 birkózó küzdött az érmekért.. A Dunaferr Sportegyesületet Szabados Márton képviselte a 130 kg-os súlycsoportban. Mártonnak a versenyt megelőző hetekben lázas betegséggel kellett megküzdenie, emiatt az egy héttel korábban rendezett U23-as VB válogatón sem tudott rajhoz állni. Az OB-n viszont szőnyegre lépett, de nem volt 100%-os állapotban, ennek ellenére kihozta magából a maximumot. Első mérkőzését 10:0 arányban nyerte meg, majd 7:3-as pontozással kikapott érdi ellenfelétől. A bronzmérkőzésen meggyőző birkózással 5:1-re legyőzte tatabányai ellenfelét, így a dobogó 3. fokára állhatott fel.

 

Képen: Szabados Márton a dobogó 3. fokán jobb oldalt

  

Mátyás Gábor

Dunaferr SE, ügyvezető elnök

 

 

ARCHIVÁLT HÍREK

 

Birkózás

 

Jégkorong

 

Kajak-kenu

 

Kézilabda

 

Röplabda

 

Torna

 

Úszás

 

Vegyes hírek

 

 

 

vissza

 

DUNAFERR SPORTEGYESÜLET

Az oldalon található cikkek, fényképek csak a DUNAFERR SE engedélyével használhatók fel.