Kezdőoldal Hírek Bemutatkozás Szakosztályok Dopping-info Linktár

 Birkózás - Kajak-kenu - Röplabda - Torna - Úszás

 

 

 2021.04.22.  SPORT

 

Dunaújváros Központi Sportegyesület Alapszabálya (pdf)

 

 

vissza

 

 2021.04.20.  SPORT

 

DKSE - MRSZ - kérelem (pdf)

 

DKSE - MRSZ - határozat (pdf)

 

vissza

 

 2021.03.25.  SPORT

 

In memoriam Bába Mihály (1955-2021)

 

Egy héttel súlyos közlekedési balesete után elhunyt Bába Mihály, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia masszőre. A szörnyű hírt a közösségi oldalán március 23-án, kedden este jelentette be a DKKA. Bába Mihály, ahogy becézték: Bábamisi, vagy Misike, igazi ikon volt. Halálával egy példakép távozott közülünk.

 

Fotó: https://kohaszkezi.hu/

 

Bába Mihály 1955. június 30-án született Sztálinvárosban. 1970-ben kezdett dolgozni a Dunai Vasműben, végzettségét tekintve gépszerelő lakatos volt, de egy ideig mechanikai mérlegjavítóként is dolgozott. A munka mellett pedig a Dunaújvárosi Kohász SE birkózó szakosztályának kiváló sportolója volt 1969-től egészen 1981-ig. Pályafutása alatt kimagasló eredményeket ért el, a juniorok és a felnőttek közt is magyar bajnoki bronzéremig jutott. Az aktív sportolást követően – a Dunai Vasműben töltött munka mellett – masszőri pályafutását 1973-tól 1983-ig a Dunaújvárosi Építők labdarúgó csapatánál folytatta. Ezt követően, az Építők megszűnése után, 1984-től visszatért szeretett egyesületéhez, a Dunaújvárosi Kohászhoz, ahol 1986-tól főállású masszőr lett.Bába Mihály 1985-től volt masszőre az NB I-es női kézilabda csapatnak (D. Kohász, Dunaferr SE, majd DKKA), ahol egészen 2021. március 16-ig tevékenykedett. Részese lehetett a női kézilabda csapat összes kiemelkedő eredményének: öt magyar bajnoki cím és ugyancsak öt Magyar Kupa-győzelem mellett minden nemzetközi kupát (EHF, KEK, BEK, Szuperkupa) megnyert az együttessel. Az elmúlt években hosszabb-rövidebb ideig különböző dunaújvárosi szakosztályoknál (férfikézilabda, jégkorong, vagy éppen labdarúgás) tevékenykedett masszőrként. 2003-től 2009-ig, 118 mérkőzésen a magyar női kézilabda válogatottnál folytatott masszőri munkát. A válogatottnál négy szövetségi kapitánnyal dolgozott együtt (Kiss Szilárddal, Hajdu Jánossal, Imre Vilmossal és Németh Andrással), öt világversenyen vett részt, (két világbajnokságon, három Európa-bajnokságon), s ezeken az Európa-bajnoki bronzérem és a világbajnoki bronzérem megszerzésének is részese, fontos háttérembere lehetett. „Bábamisi” mindig büszke volt arra, hogy ezeken a világversenyeken Dunaújvárost képviselhette; élete végéig kitartott szeretett egyesülete mellett!

 

A klub, a város és az ország sportközössége is egy remek szakembert, kiváló embert veszített el személyében.

Nyugodjék békében!

 

vissza

 

 2021.02.19.  SPORT

 

DKSE kérelem - Magyar Röplabda Szövetség (pdf)

 

DKSE jóváhagyó határozat - Magyar Röplabda Szövetség (pdf)

 

vissza

 

 2021.01.13.  SPORT

 

Névváltozás: új nevünk Dunaújvárosi Központi Sportegyesület

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy sportegyesületünk neve megváltozott, új nevünk Dunaújvárosi Központi Sportegyesület, egyéb adataink változatlanok maradtak. Kérjük, hogy a jövőben a számlák és egyéb hivatalos dokumentumok kiállításánál szíveskedjenek ezt figyelembe venni.

 

DKSE alapszabálya (pdf)

 

DKSE cégbírósági végzés (pdf)

 

Üdvözlettel:

Mátyás Gábor

DKSE ügyvezető elnök

vissza

 

 2020.12.23.  SPORT

 

In memoriam PAP ZOLTÁN

 

Pap Zoltán (Szeged, 1940. június 26. - 2020. december 20.) magyar tornász, edző, testnevelő tanár. A Kovács-szaltó megálmodója.

 

1954 és 1958 között a Székesfehérvári Építők, 1958 és 1962 között a TFSE tornásza volt. 1962 és 1968 között Székesfehérvárott testnevelő tanárként dolgozott. 1968-tól a Dunaújvárosi Kohász, majd Dunaferr SE tornaedzője, vezetőedzője, közben 1975 és 1978 között a magyar ifjúsági válogatott vezetőedzője volt. 1978–79-ben Bordán Dezsővel a Kovács-szaltó megtervezője volt. Tanítványai közül Kovács Péter Európa-bajnoki ezüstérmes, Paprika Jenő olimpiai helyezett, Berényi György és Erdélyi Péter magyar bajnokok voltak. 2014-ben a Magyar Torna Szövetség beválasztotta a Magyar Tornasport halhatatlanjainak klubjába. Itt mesélte el, hogy tanítványával: Kovács Péterrel ellentétben mindig biztos volt abban, hogy a Kovács-szaltó nagy hírnévre tesz szert.

Merthogy Ő volt az a korszakos elemújító, aki tanítványával (Kovács Péter) a „Kovács-szaltót” adták a tornasportnak. Így emlékeztek vissza a főszereplők:

 

Kovács Péter: - Hivatalosan 1979-ben hajtottam végre először az esseni Európa-bajnokságon ezt az elemet. Volt pontozó, aki nem is tudta, hogy új elemet lát, a két tized pontot is csak óvás után adták meg. Az elem lényege: egy dupla szaltó után kell visszafogni a rúdra. Az edzőm, Pap Zoltán és az akkori szövetségi kapitány, Bordán Dezső egy éjszakába nyúló beszélgetés során találták ki ezt az elemet. Az akkori válogatottból nekem volt alkalmas az alkatom arra, hogy ezt a dupla szaltót végrehajtsam. Bátor is voltam, megcsináltam. Sokáig nem tudták, vagy nem merték végrehajtani ezt az elemet sem itthon, sem külföldön.

 

Pap Zoltán visszaemlékezése a „korszak meghatározó” elemének megtanulására:

- Abban az időben volt egy konyhanyelven „átduplának” nevezett leugrás a nyújtón, amit ő nagy biztonsággal, szinte játékosan, fáradhatatlanul nagy számban végre tudott hajtani. A kísérletek és a játékos szaltók között volt olyan is, hogy „nyulkált” időnként a vas felé. Látva ezt, Bordán Dezsővel - a válogatott vezetőedzőjével - belefogtunk az elem megtanításába. Aztán addig – addig csinálta biztonsággal a szaltót hátra a vas felett, amíg többször meg érintette a nyújtóvasat a szaltó befejezése után. Akkor próbáljon meg visszafogni! „Őrültségnek” számított ez a gondolat az első pillanatban. Aztán felkötötték a loncsot és elkezdődött a módszeres gyakorlás. A feladat megoldása nemcsak a Kovácsnak jelentett komoly kihívást, hanem az edzőjének is. Mikor és hogyan húzza meg a loncsot, hogy a tornásza ne essen vissza a vasra? Az igazi izgalmat akkor éreztük, amikor a loncsot levettük és önállóan kellet végrehajtani a szaltót. Dermedt csendben izgultuk végig az első kísérleteket. Néha korán, esetenként későn elengedve sok-sok kísérletet tett a biztonságos végrehajtásig. Ahogy Magyar harántvándorában sem hittek sokan, úgy Kovács szaltóját is illúziónak tartották. Csak Kovács Péter, Papp Zoltán és a válogatott akkori vezetőedzője, Bordán Dezső hitt a megvalósításban. Aztán jött a nagy nap, amikor Péter a zsúfolásig megtelt tornacsarnokban először mutatta be versenyen a róla elnevezett szaltót. Szép közös munka volt, mindhárman nagyon akartuk, hogy „meglegyen” ez az elem.

Pap Zoltán emlékét megőrizzük. Legyen neki könnyű a föld.

 

Képen: Pap Zoltán a Halhatatlanok klubjának díszoklevelével - 2014. júliusában

 

vissza

 

 2020.10.29.  BIRKÓZÁS

 

Nyugat-Magyaro. Régió Diák I. Szabadfogású Birkózó Verseny eredményei

2020. október 24. Győr

 

2020. október 24-én szombaton rendezték meg Győrben a Nyugat-Magyarország Régió Diák I. Szabadfogású Birkózó Versenyt. A rendezvényen a Dunaferr SE és fiók egyesületei (Gurics György BDSE, Enying VSE) is részt vettek. A csapatnak mindhárom színű éremből jutott, a gyerekek jó teljesítményt nyújtottak. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott Garbacz Bence 35 kg-ban (Dunaferr SE versenyzője), aki három magabiztos győzelem után állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Első mérkőzésén Haladásos ellenfelét 16:6 arányban, második mérkőzésén nagykanizsai ellenfelét 10:0 arányban győzte le, harmadik mérkőzésén pedig tus győzelmet aratott.

 

További eredmények:

 Pupp Viktória 63 kg (fiúk között versenyzett) 3. hely (Dunaferr SE)

 Miklós Márton 42 kg-ban 5. hely (Gurics GYBDSE)

 Bodor Máté 85 kg-ban 2. hely (Gurics GYBDSE)

 Éva Bence +85 kg-ban 1. hely (Gurics GYBDSE)

 Veréb Dávid 75 kg-ban 2. hely (Enying VSE)

 Miklósics Roland 54 kg-ban 2. hely (Enying VSE)

 

Képen: balról-jobbra: Kiss Károly edző, Piros Tibor edző, Miklósics Roland, Veréb Dávid, Garbacz Bence, mögötte Éva Bence, Pupp Viktória, Bodor Máté, Miklós Márton, Fehéri Gábor edző

 

Tombor István, vezetőedző

vissza

 

 2020.10.20.  BIRKÓZÁS

 

Diák korcsoportos birkózó verseny eredményei - Tatabánya

 

Hét hónap kényszerszünet után a Magyar Birkózó Szövetség ismét központi szervezésű versenyt rendezett Tatabányán diák korcsoport részére. A COVID tavaszi hullámát átvészelve, az őszi állapotok sem valami kecsegtetőek az utánpótlás sport szempontjából. A koronavírus-járvány okozta helyzet finoman fogalmazva felforgatta a hétköznapi életet, és továbbra is nagy hatással van a sportéletre, így a birkózásra is. Szinte napra pontosan hét hónapja rendeztek utoljára diák korcsoportos birkózó versenyt. A Magyar Birkózó Szövetség úgy döntött, hogy a hosszú szünet után, a hagyományos lebonyolítási rend megváltoztatásával, zárt kapuk mögött újra szőnyegre hívja a diák korcsoportos versenyzőket. Három régiót létrehozva- Dunától keleti, nyugati, és Budapest-Pest megyei területen adhatnak számot a felkészültségükről a gyerekek. A Dunaferr SE és fiókegyesületei a Gurics György BDSE és az Enying VSE Tatabányán mérette meg magát. 10-11 évesek szabadfogásban a 12-13 évesek kötöttfogásban küzdhettek egymással. A járványhelyzet hatása érződött az indulók létszámán, de a nehézségek ellenére is 16 egyesület 130 versenyzője lépett szőnyegre a nap folyamán. Tanítványainkon látható volt a hosszú versenymentes időszak, de annál elszántabban küzdöttek a szőnyegen. Ennek eredménye megmutatkozott az egyéni helyezések számában is. A kisebb korosztályban a csapatversenyben a Gurics György BDSE megelőzve a többi 15 szakosztályt az első helyen végzett.

 

Eredmények:

 

Diák II. korcsoport

29 kg Tombor Benedek 2. hely Gurics GyBDSE

35 kg Kovács Hunor 5. hely Gurics GyBDSE

42 kg Csőregi Zalán 1. hely Dunaferr SE

42 kg Simon Balázs – helyezetlen Dunaferr SE

50 kg Pribitek Ármin 5. hely Gurics GyBDSE

54 kg Fekete Csaba 2. hely Gurics GyBDSE, Éva Balázs 4. hely Gurics GyBDSE

58 kg Zámbó Gergő 1. hely Gurics GyBDSE

63 kg Bertalan Lajos 3. hely Gurics GyBDSE

 

Diák I. korcsoport

35 kg Garbacz Bence 2. hely Dunaferr SE

42 kg Miklós Márton 3. hely Dunaferr SE

54 kg Nagy Botond 2. hely Gurics GyBDSE, Miklósics Roland 5. hely Enying VSE

58 kg Domján Mihály 5. hely Dunaferr SE

63 kg Pupp Viktória 5. Dunaferr SE

76 kg Veréb Dávid 2. hely Enying VSE

85 kg Bodor Máté 3. hely Gurics GyBDSE

+85 kg Éva Bence 2. hely Gurics GyBDSE

 

Képen: Csapatkép edzőkkel és versenyzőkkel

 

Képen: Csapatverseny első helyezettje a Gurics György BDSE, a dobogó legfelső fokán az edzők (Fehér Krisztián, Tombor István).

 

 Tombor István, vezetőedző

vissza

 

 2020.10.13.  BIRKÓZÁS

 

Szalontai Zoltán Emlékverseny eredményei

2020. október 10-11. Miskolc

 

2020. október 10-11-én rendezték meg Miskolcon a Szalontai Zoltán Emlékversenyt. Hosszú idő után ismét felmérhették tudásukat a serdülő korcsoport kötöttfogású, szabadfogású és női birkózói. Az eseményen a Dunaferr SE 4 versenyzővel képviseltette magát. Nyikos Veronika (+66 kg) magabiztos birkózással érdi ellenfelét tussal, kaposvári ellenfelét szintén kétvállal, szerencsi ellenfelét 10:0 arányban legyőzve jutott a döntőbe, ott az Érdi Spartacus versenyzőjét kétvállal győzte le, így aranyérmes lett. Gangl Zétényi (62 kg) kötöttfogásban abonyi ellenfelét 10:4, hajdúszoboszlói ellenfelét 10:0 arányban legyőzve bejutott az elődöntőbe. Ott azonban nem bírt a Vasas SC birkózójával, vereséget szenvedett. A bronzéremért BVSC-s ellenfelét 8:0 arányban legyőzve állhatott fel a dobogó 3. fokára. Szabadfogásban egy vereséggel búcsúzott a további küzdelmektől. Angyal Márk (52 kg) körmérkőzéses lebonyolítási rendszerben egy győzelemmel és három vereséggel 4. helyen végzett. Horváth Rafael egy vereséggel kiesett a versenyből.

 

Képen: Gangl Zétény a dobogó 3. fokán (piros felsőben)

 

Képen: Nyikos Veronika a dobogó legfelső fokán

  

Tombor István, vezetőedző

vissza

 

 2020.09.24.  SPORT

 

DSE rendkívüli küldött közgyűlése

 

A Dunaferr Sportegyesület 2020. szeptember 22-én rendkívüli küldött közgyűlést tartott. A járványhelyzet miatt az egyesület korábban nem tudta megtartani évi rendes közgyűlését, melyet minden év május 31-ig kell lebonyolítani. A Dunaferr SE alapszabálya szerint négy évente tisztújító közgyűlést kell tartani olimpiai ciklushoz igazítva. Az előbbiek következményeként került sor az összevont rendkívüli küldött közgyűlésre, melyen a küldöttek elfogadták az egyesület 2019. szakmai és mérlegbeszámolóját, valamint a 2020. évi költségvetési tervét. A küldöttek döntöttek továbbá a következő olimpiai ciklusban az egyesületet irányító elnökség tagjairól, valamint a felügyelőbizottság tagjairól. A Dunaferr SE közgyűlése 2024. október 30-ig terjedő időszakra az alábbi elnökségi és felügyelőbizottsági tagokat választotta meg:

 

Elnökségi tagok:

1. Csépányi András

2. Kis Attila

3. Kozma Gyula

4. Mátyás Gábor

5. Orbán Győző

6. Pető Zsolt

7. Tarány Gábor   

8. Tóth Andrea

9. Vass Zoltán

 

Felügyelőbizottsági tagok:

1. Balogh Lászlóné

2. Csapó Szilvia

3. Fehér Tamás

4. Schneider Vilmos

5. Szita Sándorné

 

A közgyűlés után az elnökségi tagok az egyesület alapszabálya értelmében saját tagjai közül a következő időszakra Mátyás Gábort választotta meg ügyvezető elnöknek. Üdvözlettel:

 

Mátyás Gábor

Dunaferr SE, ügyvezető elnök

vissza

 

 2020.09.11.  BIRKÓZÁS

 

Komplex birkózótábort szervezett a Gurics György BDSE

 

A Gurics György Birkózó Diáksport Egyesület sikeres pályázatának (NTP-TÁB-19-0102) köszönhetően egy nagyszabású edzőtáborral zárták birkózóink a nyári felkészülési időszakot. 2020. 08. 24-29. között 30 fiatal, összesen 8 sportegyesület kiváló versenyzője vett részt a komplex tehetségfejlesztő táborban. A program alapvető célja, hogy változatos körülmények között, minőségi edzőpartnerekkel készüljenek együtt a versenyszezonra a zömében serdülő, és kadet korcsoportos fiatalok. Több kiemelten tehetséges fiatal edzett együtt, akik számára nemcsak fizikálisan, hanem mentálisan is sokat jelentett az együtt töltött felkészülés, hiszen nehéz időszakot tudnak maguk mögött.  A tavaszi világjárvány miatt ugyanis lemondták azokat a korosztályos versenyeket, amelyeken ők már címeres mezben képviselhették volna hazánkat, sportegyesületüket. Sajnos a helyzet miatt a világversenyek mellett a válogatott táborok is elmaradtak, ami picit megtörte a fiatalokat. Ez a hét egy új reményt, és célt adhatott a tehetségeinknek. A számos élményelemmel gazdagított hét során az elméleti képzésre is nagy hangsúly került. Tábor vendége volt Major Sándor világ, és Európa-bajnoki ezüstérmes a Magyar Birkózó Szövetség utánpótlás szakmai felelőse, aki az életpályáját felelevenítve tartott interaktív előadást sportkarrier témakörben. Mátyás Gábor a sport összetett hatása életünkre, Dr Ágh Péter sportsérülések témájában, Lakos Angéla tehetségkoordinátor pedig közösségépítő foglalkozásával színesítette az elméleti tréningeket.  Az intenzív edzések miatt fáradtan, de a remek hangulatnak köszönhetően mégis vidáman, élményekben gazdagon zárta a hetet a 30 fiatal. Hosszú időre nem köszöntek el egymástól, hiszen a következő versenyen a kadet korcsoportosok országos bajnokságán, Gyálon akár ellenfélként szembe kerülve újra találkozhatnak, és kamatoztathatják a szerzett tudásukat. Az edzőtábor lebonyolításában a Dunaferr Sportegyesület nyújtott segítséget.

 

Képen: Major Sándor világbajnoki ezüstérmes birkózó előadást tart

 

Képen: Élményfürdő

 

Képen: Pusztaolimpia

 

Tombor István, vezetőedző

vissza

 

 2020.09.11.  BIRKÓZÁS

 

Kadet korcsoport Kötött- és Szabadfogású Országos Bajnokság eredményei

 

2020.09.05-én Gyálon rendezték meg a kadet korcsoport (16-17 évesek) Kötött- és Szabadfogású Országos Bajnokságát, melyen 208-an léptek szőnyegre. A Dunaferr SE 7 fő versenyzővel állt rajthoz. 71 kg-ban Fekete Sándor, két vereséggel, Angyal Szabolcs (65 kg) egy vereséggel kiesett a versenyből. 80 kg-ban Sallai Sándor egy győzelem és egy vereség után búcsúzott a további küzdelmektől. 60 kg-ban Gangl Zétény (még serdülő korcsoportos versenyző) a nála fizikailag jóval erősebb dévaványai birkózótól 6:3-ra kikapott, így ő is búcsúzott. 65 kg-ban Horváth Mihály kabai, majd bócsai ellenfelét is egyaránt 10:0 arányban legyőzve jutott az elődöntőbe, ott azonban kispesti ellenfelétől vereséget szenvedett. A bronzéremért abonyi ellenfelét 10:0 arányban győzte le, így a dobogó 3. fokára állhatott fel. Nyikos Veronika (73 kg) abszolút esélyesként léphetett szőnyegre. Abonyi ellenfelét 10:0-ra legyőzte, majd váratlan tus vereséget szenvedett a kecskeméti Újházi Lilitől, így ezüstérmet szerzett. 45 kg-ban (legkisebb súlycsoport) Miklós Mátyás magabiztosan 10:0 arányban verte téglagyári ellenfelét, magyar bajnoki címet szerzett. Összességében mindhárom színű éremből került egy Dunaújvárosba. A versenyen tapasztalt technikai, taktikai hibákat edzéseken javítjuk.

 

Képen: Csapatkép balról-jobbra: Kiss Károly edző, Angyal Szabolcs, Nyikos Veronika, Miklós Mátyás, Horváth Mihály, Gangl Zétény, Sallai Sándor, Fehéri Gábor edző

 

Tombor István, vezetőedző

vissza

 

 2020.09.09.  BIRKÓZÁS

 

Nyers László Küzdőcsarnok - névadó ünnepség

 

Sportbarátaim! Örömhírt szeretnék mindenkivel megosztani. Motyovszki Mátyás önkormányzati képviselő közbenjárásának köszönhetően a radari birkózócsarnok egy kiváló birkózó nevét fogja viselni. Ezúton szeretnék meghívni mindenkit 2020. szeptember 23-án (szerda) 10 órakor a „Nyers László Küzdőcsarnok” névadó ünnepségére. Üdvözlettel:

 

Mátyás Gábor

Dunaferr SE, ügyvezető elnök

vissza

 

 2020.08.18.  BIRKÓZÁS

 

Gurics György Birkózó Centrum látogathatósága

 

Tisztelt Sportbarátaink! Ezúton szeretnénk tájékoztatni mindenkit, hogy a Gurics György Birkózó Centrum csak és kizárólag edzésidőben látogatható, a szolgáltatásokat igénybe venni ezekben az időpontokban lehet (2020. augusztus 15-31-ig 16.30-19.30-ig, szeptember 1-től pedig a centrumban kifüggesztett edzésrend szerint). Üdvözlettel:

 

Dunaferr SE Birkózó szakosztály vezetése

vissza

 

 2020.08.13.  BIRKÓZÁS

 

Birkózó edzőtábor Mezőfalván

 

A Dunaferr SE és a Gurics György BDSE közösen edzőtábort szervezett 2020. 08.03-07. között Mezőfalván 27 gyermek és 4 fő edző részvételével. A tornatermi edzések mellett számos szabadtéri programot szerveztek. A kemény edzéseket mindennapos számháborúval, rollerezéssel, különböző akadálypályák teljesítésével és fagylaltozással pihenték ki a gyerekek és az edzők. A szőnyegedzéseken a már ismert birkózó technikák átismétlése mellett új fogásokat is tanulhattak a fiatalok, de rendszeresen sor került küzdő és játékos birkózásra is. Az utolsó előtti napon a szülők, gyerekek és edzők közös szalonnasütést szerveztek, mely kiváló hangulatban telt és az összetartó jó közösség kialakításának szempontjából igen fontos volt. A gyerekek egy része augusztus 10-15-ig Cegléden vesz részt regionális edzőtáborban.

 

 

Tombor István, vezetőedző

vissza

 

 2020.07.09.  BIRKÓZÁS

 

Birkózó napközis edzőtábor

 

A hosszú karantén időszakot követően a Dunaferr SE birkózó szakosztálya az elmúlt évekhez hasonlóan ismét meghirdette júniusi napközis edzőtáborát. A koronavírus járvány miatt tartottunk attól, hogy a korábbi évek létszámához képest jóval kevesebb jelentkezőre számíthatunk. Kellemesen csalódtunk, hiszen az első héten közel 70 fő, a második héten is bőven 40 fő feletti volt a részvevők létszáma az összetartáson. Az edzőtábor célja elsősorban az élményszerzés volt, de a délelőtti foglalkozásokon a birkózó technikák tanulásán és gyakorlásán volt a hangsúly. Az edzések mellett bőségesen jutott idő játékra is. Az edzők a gyermekeket korosztály és tudásszint alapján különböző csoportokba osztották és a Gurics György Birkózó Centrum termeiben, valamint szabadtéren vezényelték az edzéseket. A gyermekek minden nap végén fáradtan, de jókedvűen hagyták el a helyszínt a szülők nagy megelégedésére.

 

Júliusban és augusztusban a serdülő, ifi és junior korosztályból Soltvadkerten, majd Pusztavacson vesznek részt edzőtáborban versenyzőink. A fiatalabb korosztály részére a Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskolában augusztus hónapban ismét egy többnapos napközis edzőtábort szervezünk. Bízunk benne, hogy a járványhelyzet nem szól közbe és ősszel megindulhatnak a versenyek is, melyekre a nyár folyamán az edzőtáborok mellett a mindennapos edzéseken kívánunk felkészülni.

 

Képen: Csapatkép, középen Gurics Attila a Birkózó Centrum névadójának fia.

  

Tombor István, vezetőedző

vissza

 

 2020.06.23.  KAJAK-KENU

 

Sió Kupa kajak-kenu verseny eredményei

 

Az idei versenyszezon Szekszárdon vette kezdetét a kajak-kenusok számára. Először szerveztek hivatalos versenyt a tolnai megyeszékhelyen. Az eseményen a legkisebbek egy, az U14-es versenyzők négy, a többiek pedig hét kilométert teljesítettek Sióagárd és Szekszárd között. A Sión közel 500 versenyző küzdött a győzelemért, ahol a Dunaferr Se versenyzői remekül kezdték meg az idei versenyszezont! 

 

Eredményeink :

Pc-2 4000m U14 Kiss Levente-Tóth Bence  1.hely

Pc-2 4000m  U14  Slihoczki Dániel- Varga Gábor 2.hely

Pc-2 4000m  U12   Csernák Attila- Györkő Huba 1.hely

K1 Felnőtt női 7km 6.Manyi Zsófia 

K1 Serdülő női 7km 8. Árva Gréta 

K1 Ifi női 7km 2.Horvath Laura 5.Bucsi Blanka 

C1 serdülő fiú 7km 3. Kovacs Áron

MK-1 U11 fiú    4000m 12. Éberhardt Martin

MK-1 U11 lány 4000m  2. Katona Sára

MK-1 U12 fiú    4000m  7. Kobzos Keán

MK-1 U12 lány 4000m  4. Kovács Boglárka, 6. Mohács Karolina

K-1 U13 lány 4000m 7. Dolezsál Zsófia

K-1 U14 fiú  4000 m 14. Katona Benedek, 21. Tóth Norbert

 

 

 

 

ARCHIVÁLT HÍREK

 

Birkózás

 

Jégkorong

 

Kajak-kenu

 

Kézilabda

 

Röplabda

 

Torna

 

Úszás

 

Vegyes hírek

 

 

 

vissza

 

DUNAFERR SPORTEGYESÜLET

Az oldalon található cikkek, fényképek csak a DUNAFERR SE engedélyével használhatók fel.