Kezdőoldal Hírek Bemutatkozás Szakosztályok Dopping-info Linktár

 Birkózás - Kajak-kenu - Röplabda - Torna - Úszás

 

 

 2018.11.16.  BIRKÓZÁS

 

Meghívás Gurics György Emléknapra

2018. november 25. Mezőfalva

 

Gurics György kiváló birkózó, sportvezető, Dunaújváros díszpolgára 5 évvel ezelőtt távozott közülünk. Ezúton szeretnénk Önöket meghívni a Gurics György Emléknapra, melyet az évforduló alkalmából szervezünk.

 

Meghívó - Gurics György Emléknap

 

Mátyás Gábor

Dunaferr SE, ügyvezető elnök

vissza

 

 2018.10.19.  BIRKÓZÁS

 

Budapesti Birkózó Világbajnokság

 

Kedves Sportbarátaim! A Magyar Birkózó Szövetségtől kapott információja alapján a Budapesti Birkózó Világbajnoksággal kapcsolatban az alábbiakról küldünk tájékoztatást:

 

-Az Arénába nem lehet ételt, italt bevinni, bent a büfében csak kártyával lehet fizetni! (Bankkártya vagy a helyszínen automatából a helyi személyzet segítségével vásárolt bankkártya, melynek költsége kb. 900 Ft).

 

-Napközben ki lehet jönni a sportarénából, de a kilépéskor mindenkinek kapnia kell napi karszalagot. Karszalag nélkül senkit sem fognak visszaengedni.

 

Helyszínrajz:

 

Mátyás Gábor

Dunaferr SE, ügyvezető elnök

vissza

 

 2018.10.18.  BIRKÓZÁS

 

GURICS KUPA, Közép-Magyarország Diák II-Diák I. Területi Szabadfogású Diákolimpia eredményei

 

A Dunaferr SE, a Gurics György BDSE és a Dunaújvárosi Birkózósport Alapítvány közösen rendezte meg a „GURICS KUPA” Közép-Magyarország Diák II-Diák I. Területi Szabadfogású Diákolimpiát a Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermében 2018. október 13-án. Ezzel egy időben öt másik területen küzdöttek a 10-11 és a 12-13 éves ifjú birkózó palánták az országos döntőbe jutásért. Közép-Magyarország területi egységébe Pest, és Fejér megyében működő szakosztályok tartoznak. Jellemzően az induló létszám alapján ez a legnépesebb terület. Most sem volt ez másképp, hiszen 133 gyerek mérette meg magát és harcolt az országos diákolimpiai döntőbe jutásért. A látványos és izgalmas küzdelmeket még az sem zavarta meg, hogy az áthelyezett munkanap miatt tanítás volt a versenynek otthont adó Petőfi Sándor Általános Iskolában. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével a névadó Gurics György fia, Szőnyi János a Magyar Birkózó Szövetség képviseletében, egykori kötöttfogású szövetségi kapitány, valamint Mendi Tamás a Gurics György BDSE elnöke. Mátyás Gábor a Dunaferr Sportegyesület ügyvezető elnöke hosszan méltatta, és méltó példaként állította a gyerekek elé az egykori világbajnok, majd szövetségi kapitányként is sikereket halmozó sportember munkásságát. A beszédek után ismét a gyerekeké volt a főszerep. A Dunaferr SE és a Gurics György BDSE versenyzői megfogadták a félvezetőben elhangzott intelmeket és a névadó szellemiségéhez méltóan küzdöttek az egész nap folyamán. Több olyan diák is akadt, akinek az első nagyobb megmérettetése volt ez a hétvégi kupa. Nekik külön gratuláció jár, hiszen nem mindennapi bátorság kell fölmenni a szőnyegre és megküzdeni az ellenféllel. Kinek jobban, kinek kevésbé sikerült ez a nap, de egy biztos, hogy mindenki hasznos tapasztalatokkal térhetett haza nap végén. A fiatalabbaknál Garbacz Bencét és Morva Patrikot, az idősebb korosztálynál Góczán Barnabást és Rostás Arnoldot emelném ki.

 

A hazaiak eredményei:

 

Diák II-es korcsoportban

26 kg     Garbacz Bence 1.  Morva Patrik 4.

29 kg     Désa Gábor 5.

32 kg     Paddi Boldizsár 3.

42 kg     Marosi Richárd 5.

46 kg     Nagy Botond 5.

54 kg     Tóth Nimród 2. Szecs Csaba 3. Tóth Zalán 5.

58 kg     Domján Mihály 2.

+69 kg  Éva Bence 1. Bodor Máté 2.

 

Diák I-es korcsoportban

35 kg     Góczán Barnabás 1.

38 kg     Gajzer Bálint 2.

42 kg     Rostás Arnold 2.

46 kg     Angyal Márk 3. Szentpáli Zalán 5.

 

 

Képen: Garbacz Bence két vállra fekteti ellenfelét

 

Képen: Rostás Arnold megnyerte a mérkőzést

  

Tombor István, vezetőedző

vissza

 

 2018.10.18.  BIRKÓZÁS

 

Junior Szabadfogású és Női Országos Bajnokság eredményei

Kötöttfogású Veterán Birkózó Világbajnokság eredményei

 

2018. október 14-én (vasárnap) rendezték meg Kecskeméten a Junior Szabadfogású és Női Országos Bajnokságot. A lányok között Potesz Diána 62 kg-ban 5. helyezést ért el. 65 kg-ban Ignácz Viktor sajnos nem végzett pontszerző helyen. 85 kg-ban Farkas Zoltán első két mérkőzését tussal nyerte, majd a döntőbe jutásért technikai pontkülönbségel kikapott, így a bronzéremért birkózhatott. A mérkőzést magabiztosan két vállal nyerte meg, így a dobogó 3. fokára állhatott fel.

 

Képen: Farkas Zoltán a dobogó 3. fokán

 

2018. október 5-7. között Oroszországban, Perm városában rendezték meg az ez évi Kötöttfogású Veterán Birkózó Világbajnokságot. Az eseményen 37 ország sportolói vettek részt, akik a „MOLOT” jégcsarnok UWW szabályainak megfelelően gyönyörűen berendezett küzdőterén birkózhattak az érmekért. Az eseményt Alexandr Karelin háromszoros olimpiai bajnok birkózó és Mihail Mamiashvili olimpiai bajnok birkózó nyitotta meg. Az Orosz Birkózó Szövetség a verseny megrendezésével igen magasra tette a mércét, hiszen a káprázatos megnyitón több száz táncos profi fény- és hangtechnikai kísérettel mutatta be műsorát, az elhelyezés, az ellátás minden igényt kielégített, a csapatok részére folyamatosan rendelkezésre állt kb. 150 egyetemista, akik egyenruhában kísérték a team-eket és mindenben a segítségükre voltak. Az eredményhirdetések precízen és látványosan zajlottak, az érmeket prominens személyiségek adták át. Egyszóval a körülmények szempontjából minden adott volt a jó szerepléshez. A Dunaferr SE 6 versenyzővel képviseltette magát. A nyitónapon (5-én pénteken) Papp Gyula (B korcsoport 130 kg) és Király Ferenc (D korcsoport 130 kg) lépett szőnyegre. Papp Gyula nagyon jó birkózással, nagy küzdelemben orosz ellenfelét 2:0 arányban legyőzte, az elődöntőben pedig az iráni birkózót 6:1 arányban utasította maga mögé, így döntőbe került. Az aranyéremért folyó mérkőzést sajnos korábbi vállsérülése miatt fél perc után fel kellett adnia horvát ellenfelével szemben, így ezüstérmet szerzett. Király Ferenc első mérkőzésén ukrán ellenfelét győzte le nagy pontkülönbséggel. Ezt követően a kazah birkózó ellen már 6:0-ra vezetett, amikor egy bekapaszkodás után eldobták és kikapott. A körmérkőzés szabályai alapján a délutáni programban a 2-3. helyért küzdhetett romániai ellenfelével. Végül bronzéremmel térhetett haza. A második versenynapon Angyal László (C korcsoport 100 kg) és Mátyás Gábor (C korcsoport 70 kg) versenyeztek. Az igen erős mezőnyben végül mindketten 5. helyen zártak. Vasárnap Kemény Norbert (A korcsoport 100 kg) és Szűcs István (A korcsoport 88 kg) lépett szőnyegre. Kemény Norbert sajnos az első mérkőzésén kikapott orosz ellenfelétől, aki később nem jutott tovább, így Norbert kiesett a versenyből. Szűcs István nagyon jó teljesítményt nyújtott. A körmérkőzés szabályai szerint két vesztes és egy győztes mérkőzés után a bronzéremért birkózhatott. Élt a lehetőséggel és francia ellenfelét 8:4 arányú pontozással legyőzve a dobogó 3. fokára állhatott fel. Összességében nem lehetett okunk panaszra, hiszen 6 versenyző összesen 1 ezüst, 2 bronz és 2 ötödik helyet szerzett. A magyar csapat révén Dezsereczky István világbajnoki címet szerzett és született további 1 ezüst, 2 bronz és 1 ötödik hely is.  

 

Képen: első sor balról-jobbra: Szűcs István, Mátyás Gábor, Angyal László, második sor balról-jobbra: Papp Gyula, Király Ferenc, Mendi Tamás, Kemény Norbert

  

Tombor István, vezetőedző

vissza

 

 2018.10.12.  BIRKÓZÁS

 

Kadet Szabadfogású és Női Országos Bajnokság eredményei

2018. október 7. Soroksár

 

2018. 10. 07-én Soroksáron rendezték meg a Kadet Szabadfogású és Női Országos Bajnokságot 203 indulóval. A fiúk mezőnyében egy korosztállyal fiatalabb versenyzőket neveztünk, így nekik a rutinszerzés volt a kitűzött reális cél. Pozitívumként értékelte edzője, hogy ebben a nemzetközi szinten is erős mezőnyben mérkőzéseket tudtak fogni, de a végelszámolásban sajnos még nem tudtak beleszólni. Többek közt a két héttel ezelőtt serdülő bajnoki címet nyerő Sallai Sándor is csak hasznos tapasztalatokkal térhetett haza. A lányok között Horváth Alexandra +73 kg-ban 5., Potesz Diána 61 kg-ban 3. helyen végzett. Dia napi mérlege két győztes és két vesztes mérkőzés volt. Technikájával nem voltak gondok, inkább fizikálisan kell fejlődnie ahhoz, hogy a dobogó legfelső szintjére állhasson.

 

A képen: Potesz Diána a dobó 3. fokán.

 

Fehér Krisztián, edző

vissza

 

 2018.10.09.  KAJAK-KENU

 

Keretfeltöltő verseny eredményei

 

Hétvégén, befejeződött a válogatott keretbe kerülés lehetősége a Fadd-on rendezett Keretfeltöltő versenyen. A Dunaferr Se, is szép számmal vett részt a versenyen, főként a válogatottságot még meg nem szerző versenyzők indultak csatába a keretbe kerülésért. Várhatóan annyit lehetett előre tudni, hogy aki itt nyer, vagy második helyen végez feltehetően tagja lesz a korosztályos Magyar válogatottnak. Ez alapján, Boldis Csenge, Decsi Márk, Koós Marcel és Kovács Bendegúz is tagja lehet a válogatott keretnek. (végleges keret hirdetés későbbre várható ) 

 

C1 fiú U18 1000m Döntő   Bucsi Bence 3. hely

K1 leány U15 500m Döntő  Decsi Dorina  5.hely

K1 leány U17 500m Döntő Boldis Csenge 2.hely  

C1 fiú U14 2000m  Tunyogi Ádám 7.hely

C1 fiú U13 2000m Tücsök Bence 20.hely

C1 fiú U18 2000m Bucsi Bence 4.hely, Pető Ákos  9.hely

K1 leány U16 2000m  Boldis Csenge 6.hely

C1 fiú U15 2000m Sitkei Noel 12.hely

K1 leány U15 2000m Decsi Dorina 10.hely.

K1 ffi u16 500 m 1. Decsi Márk

K1 ffi u14 500 m 2. Koós Marcell

K1 ffi u15 500 m 8. Rónai Márton

K1 ffi u14 2000 m 3. Éberhardt Richárd, 6. Koós Marcell

K1 ffi u13 2000 m 1. Kovács Bendegúz

MK1 ffi u12 2000 m 20. Katona Benedek, 33. Tóth Norbert

MK1 női u13 2000 m 14. Mérges Anna

MK1 női u11 2000 m 29. Dolezsár Zsófia

MK1 ffi u10 2000 m 23. Kobzos Keán, 26. Obernyik Edvin

MK1 női u10 2000 m 11. Kovács Boglárka, 18. Mohács Karolina

K1 ffi u16 2000 m 10. Decsi Márk, 14. Árva Bálint

K1 ffi u15 2000 m 12. Rónai Márton, 14. Perger Máté

K1 női u13 2000 m 11. Árva Gréta

 

vissza

 

 2018.10.05.  BIRKÓZÁS

 

Gurics Kupa, Közép-magyarországi Diák II., Diák I. szabadfogású Diákolimpia

2018. október 13. Mezőfalva

 

A Dunaferr SE birkózó szakosztálya a Dunaújvárosi Birkózósport Alapítvánnyal és a Gurics György BDSE-vel közösen 2018.  október 13-án (szombat) 10.30 órai kezdettel rendezi meg a „Gurics Kupa” Közép-magyarországi Diák II., Diák I. szabadfogású Diákolimpiát. Várható versenyzői létszám több mint 100 fő. A verseny helye: Mezőfalva, Petőfi Sándor Általános Iskola tornaterme, József Nádor u. 13. A részletes versenykiírás a mellékletben található. Várunk mindenkit szeretettel!

 

Gurics Kupa 2018 (pdf)

 

Mátyás Gábor

Dunaferr SE, ügyvezető elnök

vissza

 

 2018.10.02.  BIRKÓZÁS

 

Kötött- és Szabadfogású, valamint Női Birkózó Világbajnokság

2018. október 20-28. Budapest

 

Tisztelt Sportbarátaim! 2018. október 20-28. között Magyarország rendezi az ez évi Kötött- és Szabadfogású, valamint Női Birkózó Világbajnokságot. Mellékelten küldöm Németh Szilárd elnök úr meghívóját, benne a programmal. Minden idők legnagyobb világbajnokságára kerül sor, hiszen több mint 100 ország közel 1000 versenyzője jelezte részvételét. Jegyeket az alábbi linken lehet vásárolni.

 

https://budapestwrestling2018.com/

 

 

Mátyás Gábor

Dunaferr SE, ügyvezető elnök

vissza

 

 2018.09.25.  KAJAK-KENU

 

Dunaferr Kupa - kajak-kenu verseny eredményei

 

Hétvégén megrendeztük a 2018-as Dunaferr Kupát, ahol a rossz idő ellenére is rekord számú egyesület és szintén rekord számú versenyző vett részt. Öröm számunkra látni azt, hogy az egyesületünk versenye egyre népszerűbb, színvonalasabb. A Dunaferr Kupán egyesületünk szinte összes versenyzője rajthoz állt és tudása legjavát adva, teljesítette a távot, dacolva az időjárási körülményekkel. Azonban az időjárás sem volt teljesen kegyetlen hozzánk, vasárnapra alábbhagyott a szél, így a hosszútávú versenyek már teljesen remek időjárás mellet zajlottak.  Kiemelendő hogy a Dunaferr kupán, egyesületünk minden versenyzőjére büszkén tekintünk, független aktuális helyezésétől.  Köszönettel tartozunk, Dunaújváros Önkormányzatának a verseny szárazföldi területeinek biztosításáért, az ISD Dunaferrnek a verseny támogatásáért, az ISD Portolannak a kikötői öböl biztosításért, továbbá az ISD Powernek a közművek szolgáltatásáért. Emelet köszönjük, Id. Sándor Péter úrnak a stég rendelkezésünkre bocsájtását, valamint a dunaújvárosi vízirendészeti rendőrőrs munkatársainak a hathatós segítségét és együttműködését.

 

Eredmények:

K1 ffi U16 500 m

Decsi Márk 2. hely

Árva Bálint 6. hely

K1 ffi U15 500 m

Rónai Márton 6. hely

Koós Marcell (U14) 8. hely

K2 ffi U15 - U16 500 m

Decsi Márk - Árva Bálint 1. hely

Rónai Márton - Perger Máté 2. hely

K1 ffi U15 - U16 3 x 200 m váltó

Decsi Márk - Árva Bálint - Perger Máté 1. hely

K1 ffi U15 2000 m

Perger Máté 5. hely

Rónai Márton 8. hely

K1 ffi U16 2000 m

Árva Bálint 4. hely

K1 ffi U14 2000 m

Kovács Bendegúz 1. hely

Éberhardt Richárd 3. hely

Koós Marcell 4. hely

K1 ffi U13 2000 m

Kovács Bendegúz 1. hely

MK1 ffi U13 2000 m

Foltin Máté 6. hely

K1 női U13 2000 m

Árva Gréta 5. hely

MK1 női U13 2000 m

Mérges Anna 7. hely

MK1 ffi U12 2000 m

Katona Benedek 9. hely

Tóth Norbert 16. hely

MK1 női U11 2000 m

Dolezsár Zsófia 15. hely

MK1 ffi U10 2000 m

Kobzos Keán 7. hely

Obernyik Edvin 10.hely

MK1 női U10 2000 m

Kovács Boglárka 1. hely

Mohács Karolina 7. hely

MK1 ffi U8 2000 m

Egei Bence 3. hely

MK1 női U9 2000 m

Katona Sára 3. hely

MK1 női U9 - U10 szabadidős 500 m

Tücsök Nóra 5. hely

K1 ffi U13 - U14 3 x 200 m váltó

Koós Marcell - Éberhard Richárd - Kovács Bendegúz 1. hely

MK1 női U10 - U11 3 x 200 m váltó

Mohács Karolina - Kovács Boglárka - Katona Sára 5. hely

C-1 férfi ifjúsági U17-U18 500 méter DÖNTŐ:  Pető Ákos 4.hely
C-1 női  felnőtt 500 méter DÖNTŐ: Kulcsár Dorina 1.hely
K-1 női serdülő U16 500 méter DÖNTŐ: Boldis Csenge 1. hely
K-1 női ifjúsági U17-U18 500 méter DÖNTŐ: Székely Dorka 8.hely
K-1 női serdülő U15 500 méter DÖNTŐ: Decsi Dorina 3.hely
C-1 férfi masters 500 méter DÖNTŐ : Pető Zsolt 3.hely
C-1 férfi felnőtt 500 méter DÖNTŐ: Pető Ákos 2.hely
C-1 férfi ifjúsági U17-U18 200 méter DÖNTŐ:Pető Ákos 4.hely
K-1 női serdülő U16 200 méter DÖNTŐ: Boldis Csenge 4. hely
K-1 női ifjúsági U17-U18 200 méter DÖNTŐ: Székely Dorka 8.hely
C-1 női  felnőtt 200 méter DÖNTŐ: Kulcsár Dorina 1.hely
C-1 férfi masters 200 méter DÖNTŐ:  Pető Zsolt 3.hely
C-1 férfi  felnőtt 200 méter DÖNTŐ: Pető Ákos 2.hely
C-1 férfi ifjúsági U17-U18 2000 méter DÖNTŐ: Pető Ákos 1.hely
K-1 női serdülő U15 2000 méter DÖNTŐ: Decsi Dorina 5. hely
K-1 női serdülő U16 2000 méter DÖNTŐ: Boldis Csenge 2. hely
C-1 férfi kölyök U14 2000 méter DÖNTŐ: Tunyogi Ádám 1.hely
C-1 férfi kölyök U13 2000 méter DÖNTŐ: Tücsök Bence 7.hely
PC-2 szabadidős 500 méter DÖNTŐ:Slihoczki Dániel-Slihoczki Vince 1.hely
MK-1 férfi szabadidős 500 méter DÖNTŐ: Györkő Huba 4.hely
TC-4 szabadidős 500 méter DÖNTŐ:Kiss Levente Tibor-Varga Gábor-Tóth Bence-Juhász Bálint 1. Hely
Slihoczki Dániel-Slihoczki Vince-Györkő Huba-Dohárszki Ábel 2. hely
C-1 férfi kölyök U13-U14 3x200 méter váltó DÖNTŐ: Tücsök Bence-Tunyogi Ádám-Mádai Csanád 2. hely

 

vissza

 

 2018.09.25.  BIRKÓZÁS

 

Diák és Serdülő Kötöttfogású Diákolimpia Országos Döntő eredményei

2018. szeptember 21-22. Püspökladány

 

2018. szeptember 21-22-én Püspökladányban rendezték meg a Diák és Serdülő Kötöttfogású Diákolimpia Országos Döntőjét. Pénteken a diákok (64 szakosztály, 179 indulója), szombaton a serdülő korosztály (173 induló) lépett szőnyegre. Diák korosztályban Rostás Arnold (42 kg), Gajzer Bálint (38 kg) és Angyal Márk (46 kg) küzdött a helyezésekért. Angyal Márknak még sokat kell fejlődnie és erősödnie, nem végzett pontszerző helyen. Rostás Arnold  2 győzelemmel kezdett, majd pontozásos vereséget követően a bronzéremért léphetett szőnyegre. Ellenfele jobbnak bizonyult, így kénytelen volt megelégedni az 5. hellyel. Gajzer Bálint 3 győzelmet követően vereséget szenvedett a döntőbe jutásért, így a 3. helyért birkózhatott. A bronzmérkőzésen jó teljesítményt nyújtva magabiztosan győzte le ellenfelét és a dobogó 3. fokára állhatott fel. Serdülő korcsoportban Angyal Szabolcs 52kg-ban, Horváth Mihály 62kg-ban, Sallai Sándor 75kg-ban birkózott. Szabolcsék 24-en voltak súlycsoportjában. Az első mérkőzését megnyerte, a második körben azonban vereséget szenvedett. Legyőzője döntőbe jutott, így a vigaszágon folytathatta, de nem sikerült a továbbjutás annak ellenére, hogy becsülettel küzdött. Horváth Mihály súlycsoportjában 31 versenyző mérleget. Misi nagyon jó birkózással megnyerte az első meccsét és bejutott a 16 közé. A második mérkőzésén 4-0 vezetést követően ellenfele végül megfordította az állást, vereséget szenvedett. Mivel legyőzője döntőbe jutott, a vigaszágon javíthatott. Élt a lehetőséggel, két győztes meccs után bronzéremért birkózhatott. Az éremcsatában technikai tussal nyert, így a dobogó 3. fokára állhatott fel. Sallai Sándor első ellenfele a súlya volt, melyet jól sikerült fogyasztással rendezett. A jó sorsolás adta lehetőséget kihasználva első mérkőzését jó birkózással 11-2 arányban megnyerte, ezzel mindjárt az elődöntőbe jutott. Kertvárosi ellenfelével szemben nagy iramú fordulatos mérkőzésen végül 8-4-es pontozással győzött. A döntőben a szigetvári versenyzőnek esélyt sem adva az első menetben technikai tusos győzelmet aratott és ezzel aranyérmet szerzett.

 

Képen: a dobogó tetején Sallai Sándor

  

Fehér Krisztián, edző

vissza

 

 2018.09.24.  KAJAK-KENU

 

Olimpiai Reménységek verseny eredményei

Mányi Zsófia bajnok lett K-4, 500m-en

 

Elmúlt hétvégén, a Dunaferr Se, ifjú tehetsége Mányi Zsófia nemzetközi versenyen név szerint az Olimpiai Reménységek versenyén vett részt, és lett Bajnok K-4, 500m-en! Zsófi idei teljesítménye alapján nem csak négyesben, hanem K1-500m-en, és K1-200m-en is rajthoz állhatott. 500m-en ragyogó 3. helyen, míg 200-on 7.helyen ért célba. Zsófi ezzel a két éremmel nagyon eredményes évet koronázott meg, méltán lehetünk büszkék rá!!

  

Vass András 

vissza

 

 2018.09.24.  BIRKÓZÁS

 

Diák I. és Diák II-es Területi Kötöttfogású Diákolimpiai Bajnokság eredményei

 

2018. szeptember 15-én 6 területen küzdöttek a Diák I. és Diák II-es Korcsoportosok a Területi Kötöttfogású Diákolimpiai Bajnokságokon. A megmérettetéseken összesen 620-an próbáltak szerencsét és csaptak össze az Országos Diákolimpiai Döntőbe való bekerülésért. A Dunaferr SE a hozzá tartozó fiók egyesületek versenyzőivel (Gurics György BDSE, Enying VSE) a legnépesebb közép-magyarországi területi bajnokságon próbálták kivívni az indulási jogot Abonyban. Diák II-es korcsoportban 26 kg Garbacz Bence I. hely, 32 kg Oláh Denisz III. hely, 54 kg Tóth Nimród I. hely, 58 kg Domján Mihály I. hely, +63 kg Hutvágner László I. hely, Éva Bence II. hely. Ezek a versenyzők jutottak ki a Karcagon megrendezésre kerülő országos döntőre. Ebben a korosztályban Paddi Boldizsárnak, Gárel Eriknek, Fuzik Kevinnek, Tóth Zalánnak és Bodor Máténak sajnos még nem sikerült olyan teljesítményt hozniuk, ami elegendő lett volna ahhoz, hogy ők is megmérettessék magukat a döntőben. A győztesek közül Garbacz Bencét emelném ki, aki a nap folyamán hibátlan birkózást bemutatva szép akciókkal tudott győzedelmeskedni. Diák I-es korcsoportban Góczán Barnabás (35 kg) II. hely, Gajzer Bálint (38 kg) I. hely, Rostás Arnold (42 kg) II. hely, Angyal Márk (46 kg) III. hely, Pordán Péter (76 kg) III. hely. Ők jutottak ki a hétvégi püspökladányi döntőbe. Akiknek nem sikerült Szentpáli Zalán, Takács Mihály, Tóta Csongor, Pudelka Ferenc. A győztesek közül Gajzer Bálint hozta a kötelezőt és magabiztos teljesítményt mutatott be. Reméljük ezt a formáját az országos döntőre is át tudja menteni, ahol szintén érmes reményekkel indulhat el. Ezen a napon meghívásos versenyt is rendeztek, ahol a Pupp testvérek képviselték színeinket, a lányok között Viktória I., a gyermek korosztályos fiúk között Bence II. helyen végzett.

  

Tombor István

vezetőedző

vissza

 

 2018.09.12.  KAJAK-KENU

 

Meghívásos sprint verseny Potsdamban

Hajdu Jonatán sikere

 

A hivatalos versenyprogram ugyan véget ért a felnőtt korosztály számára, de a versenyzők nem pihennek még, ezúttal a sportág népszerűsítésére rendezett városi meghívásos sprint versenyeken bizonyíthatnak! A meghívottak közt volt Hajdu Jonatán egyesületünk kiváló sprintere és Joni fényes győzelmet aratott a németországi Potsdamban. 100m-en legyőzte a többszörös Világ, Európa és Olimpiai bajnok Sebastian Brendelt, valamint vele együtt a komplett német válogatottat. Büszkék vagyunk rá! Számára még egy meghívásos, oroszországi sprint verseny következik a pihenő előtt, és Jonatán mindezek után kezdi meg a téli alapozást a 2019-es esztendőre. 

 

Vass András 

vissza

 

 2018.09.10.  KAJAK-KENU

 

Sulisárkány Bajnokság Országos Döntő

Országos bajnokok a Vasvári diákjai 

 

A Dunaújvárosi Vasvári Pál Általános Iskola diákjai nyerték a Magyar Kajak-Kenu Szövetség által rendezett Sulisárkány Bajnokság Országos Döntőjét, és ezzel országos bajnokok lettek! A felkészítő egyesület a Dunaferr SE volt, annak is a Sárkányhajó Szakága, amelyet Szűcs László és Fülöp László vezet. Ez mellet külön öröm számunkra, hogy  Éberhardt Richard, Kovács Bendegúz és  Mádai Csanád, a Dunaferr SE kajakosai, akik aktív részesei voltak a viadalnak, mint az iskola tanulói. Ez az eredmény mind a Vasvári Pál általános iskolának, mind a Dunaferr SE Sárkányhajó szakosztályának nagy eredmény, hiszen egy több fordulós, országos rendezvény legjobbjai lettek!  Két iskola képviselte Dunaújvárost, a 7-8. osztályos korosztályban a Vasvári Pál Általános iskola, illetve a középiskolások korosztályában a Dunaferr iskola. A  vasvárisoknál 17 csapat volt, a dunaferreseknél 12. 6 hajós csoportok voltak, 2 időfutamot mentek, ahonnan a 6 legjobb (két futam összideje) jutott a döntőbe.Vasvári: mindkét előfutamát fölényesen nyerte, de a két időfutam alapján második idővel jutott a döntőbe, ahol szintén nagy fölénnyel nyerte meg a futamot. Dunaferr: mindkét előfutamban közép mezőnyben végzett, így nagyon kicsivel lemaradva nem jutott be a döntőbe és 9. helyen zárt.

 

  

Vass András 

vissza

 

 2018.09.03.  KAJAK-KENU

 

Felnőtt magyar bajnokság eredményei

 

Az elmúlt hét nagyon aktív volt a Dunaferr Se kenusai számára. Kiss Balázs és Hajdu Jonatán alig hogy megérezett a világbajnokságról, szerdán már ismét hajóba térdeltek, ezúttal az év utolsó fontos versenyén a felnőtt magyar bajnokságon. A versenyzők és a szakvezetés is egyaránt elégedett lehet az eredmények láttán, hiszen egyesben, párosban, és négyesben is szereztünk magyar bajnoki aranyérmet. Emelet szintén minden hajónemben sok dobogós eredményt értek el versenyzőink. Kiemelkedő eredmény az, hogy a 200m-es versenyszámokat férfi kenuban, (egyes, páros, négyes) a Dunaferr se versenyzői uralták és mindenhol aranyérmet vehettek át. Egyesben Hajdu Jonatán, párosban Slihoczki Ádám-Hajdu Jonatán, négyesben Kiss Balázs-Kovács Máté-Slihóczki Ádám-Hajdu Jonatán.A versenyzők számára a téli alapozás kezdetéig a jól megérdemelt pihenő vár. 

 

C-1  1000m döntő: Kiss Balázs 3.hely.
C-2  1000m döntő Kállai Róbert Gida -Kovács Máté  MTK-Dunaferr  5. hely.
C-1  500m döntő Kiss Balázs 2. hely.
C-2  500m döntő Slihoczki Ádám -Kiss Balázs 3.hely.
C-4  500m Kiss Balázs -Slihoczki Ádám -Kovács Máté -Horváth Benedek Dunaferr SE- Rácalmás  3. hely.
C-1  200m 1. Hely Hajdu Jonatán 3.hely Kiss Balázs
C-2  200m 1. Hely Slihoczki Ádám -Hajdu Jonatán 3. Hely Kiss Balázs -Kovács Máté.
C-4  200m 1. Hely Hajdu Jonatán -Slihoczki Ádám -Kiss Balázs - Kovács Máté.

 

Vass András 

vissza

 

 2018.08.22.  KAJAK-KENU

 

U23 kajak-kenu magyar bajnokság, és EORV ereményei

Szolnok

 

A múltheti serdülő országos bajnokság után, most az idősebb korosztály versenyeinek adott otthont a szolnoki kajak-kenu pálya. Természetesen a Dunaferr se is részt vett az eseményen. A verseny célja nem csak a magyar bajnoki érmek megszerzése volt, ugyanis válogató regatta is volt a hétvégi,  az EORV (európai olimpiai reménységek versenye) csapatba kerülésért hajtottak a versenyzők. A mieink ennek tudtában szálltak vízre, és a szakmai ülés előtt reménykedhetünk, hogy Mányi Zsófi és Boldis Csenge tagja lehet a magyar válogatott keretnek! (erről későbbiekben tájékoztatom önöket).  A Dunaferr se  versenyzői számos dobogós helyezést értek el, Mányi Zsófia és Boldis Csenge mellet dobogóra állhatott még, Slihoczki Ádám, Árva Bálint, Rónai Márton, és Perger Máté is! A bajnoki győzelem ezen a versenyen elmaradt, de bízunk Zsófi és Csenge EORV szereplésében ahol talán a lányok megszerzik országunknak a legfényesebb érmet. 

 

K-1 női serdülő U16 200m: 9. helyezett Boldis Csenge.

K-1 női serdülő U15 200/2000m összetett: 9. helyezett Decsi Dorina.

C-1 férfi U23 200m : 4. helyezett Slihoczki Ádám

K-1 női ifi 200m: 2. helyezett Mányi Zsófia, 9.helyezett Székely Dorka

K-2 női ifi 200m: 7. helyezett Székely Dorka-Szilágyi Dóra Dunaferr SE-VVSI .

C- 2 férfi U23 1000m : 5.helyezett: Kállai Róbert Gida- Kovács Máté MTK-Dunaferr SE, 7. helyezett Slihoczki Ádám- Szőke Attila Dunaferr SE - Lágymányos .

K-2 női ifi 1000m: 2. helyezett Mányi Zsófia- Boldis Csenge.

K-2 női serdülő U15 1000m: 5. helyezett Kálovics Adél-Decsi Dorina Kanizsa-Dunaferr SE.

C-1 férfi ifi 500m : 9. helyezett Pető Ákos.

C-1 férfi U23 500m : 3. helyezett Slihoczki Ádám

K-1 női ifi 500m: 2. helyezett Mányi Zsófia

K-2 női ifi 500m: 3. helyezett Mányi Zsófia- Boldis Csenge.

K-1 női serdülő U16 2000m: 4. helyezett Boldis Csenge

C-1 férfi serdülő U15 2000m: 10.helyezett Sitkei Noel

K1 3*200 m váltó U15 - U16: Árva Bálint, Rónai Márton, Perger Máté 2. hely

K2 500 m U15: Perger Máté, Rónai Márton 5. hely

K2 1000 m U16: Decsi Márk, Bucsi Dániel (Rácalmás) 7. hely

  

Vass András

vissza

 

 2018.08.08.  KAJAK-KENU

 

Felnőtt kajak-kenu válogatóverseny eredményei

Szolnok

 

A múltheti serdülő országos bajnokság után, most az idősebb korosztály versenyeinek adott otthont a szolnoki kajak-kenu pálya. Természetesen a Dunaferr se is részt vett az eseményen. A verseny célja nem csak a magyar bajnoki érmek megszerzése volt, ugyanis válogató regatta is volt a hétvégi,  az EORV (európai olimpiai reménységek versenye) csapatba kerülésért hajtottak a versenyzők. A mieink ennek tudtában szálltak vízre, és a szakmai ülés előtt reménykedhetünk, hogy Mányi Zsófi és Boldis Csenge tagja lehet a magyar válogatott keretnek! (erről későbbiekben tájékoztatom önöket).  A Dunaferr se  versenyzői számos dobogós helyezést értek el, Mányi Zsófia és Boldis Csenge mellet dobogóra állhatott még, Slihoczki Ádám, Árva Bálint, Rónai Márton, és Perger Máté is! A bajnoki győzelem ezen a versenyen elmaradt, de bízunk Zsófi és Csenge EORV szereplésében ahol talán a lányok megszerzik országunknak a legfényesebb érmet. 

 

K-1 női serdülő U16 200m: 9. helyezett Boldis Csenge.

K-1 női serdülő U15 200/2000m összetett: 9. helyezett Decsi Dorina.

C-1 férfi U23 200m : 4. helyezett Slihoczki Ádám

K-1 női ifi 200m: 2. helyezett Mányi Zsófia, 9.helyezett Székely Dorka

K-2 női ifi 200m: 7. helyezett Székely Dorka-Szilágyi Dóra Dunaferr SE-VVSI .

C- 2 férfi U23 1000m : 5.helyezett: Kállai Róbert Gida- Kovács Máté MTK-Dunaferr SE, 7. helyezett Slihoczki Ádám- Szőke Attila Dunaferr SE - Lágymányos .

K-2 női ifi 1000m: 2. helyezett Mányi Zsófia- Boldis Csenge.

K-2 női serdülő U15 1000m: 5. helyezett Kálovics Adél-Decsi Dorina Kanizsa-Dunaferr SE.

C-1 férfi ifi 500m : 9. helyezett Pető Ákos.

C-1 férfi U23 500m : 3. helyezett Slihoczki Ádám

K-1 női ifi 500m: 2. helyezett Mányi Zsófia

K-2 női ifi 500m: 3. helyezett Mányi Zsófia- Boldis Csenge.

K-1 női serdülő U16 2000m: 4. helyezett Boldis Csenge

C-1 férfi serdülő U15 2000m: 10.helyezett Sitkei Noel

K1 3*200 m váltó U15 - U16: Árva Bálint, Rónai Márton, Perger Máté 2. hely

K2 500 m U15: Perger Máté, Rónai Márton 5. hely

K2 1000 m U16: Decsi Márk, Bucsi Dániel (Rácalmás) 7. hely

 

Vass András

vissza

 

 2018.07.16.  KAJAK-KENU

 

Felnőtt világbajnokság válogatóverseny eredményei

Hajdu Jonatánt és Kiss Balázs utazik Portugáliába

 

A hétvégén rendezték az utolsó válogatóversenyt a felnőtt világbajnokságra, Szolnokon. A versenyen természetesen Dunaújváros kenusai is rész vettek, és több kimagasló eredménnyel zárták a kvalifikációs sorozatot. Ennek következtében kijelenthetjük hogy két versenyzőnk név szerint Hajdu Jonatánt és Kiss Balázs utazik a világbajnokságra Portugáliába. Kiss Balázs óriási küzdelemben lett Fekete Ádám mögött második (mindössze 2 ezredmásodperc), és mivel Ádám a párosra koncentrál, így Hüttner Csaba szövetségi kapitány Balázsnak szavazott bizalmat C1-500m-en. C2-500m-en és C2 200m-en nem volt ellenfele a Hajdu-Fekete egységnek és nagyon fölényes győzelmekkel, magabiztosan vághatnak neki a Világbajnokságnak! Néhány számban szétlövés fog dönteni az indulókról, így hivatalos csapat hirdetés a hét vége fele várható!

 

Eredmények:

 

C- 2 felnőtt 1000m döntő:
 2. helyezett Kiss Balázs-Dóri Bence Dunaferr SE- UTE
 5. helyezett Hajdu Jonatán- Fekete Ádám Dunaferr SE- UTE
 7. helyezett Slihoczki Ádám- Szőke Attila Dunaferr SE - Lágymányos
 

C-1 felnőtt 1000m döntő: 

 3. helyezett Kiss Balázs


C-2 felnőtt 200m döntő:
 1. helyezett Hajdu Jonatán- Fekete Ádám Dunaferr SE- UTE . Ebben a számban Ők indulnak a felnőtt VB-n
 2. helyezett Slihoczki Ádám- Szőke Attila Dunaferr SE - Lágymányos


C-1 felnőtt 1000m B döntő(válogató az Egyetemi VB-re: 

 6. helyezett Kovács Máté


C-1 felnőtt 200m döntő :
 2. helyezett Hajdu Jonatán . 
 9. helyezett Slihoczki Ádám


C-1 felnőtt 500m döntő:

 2.helyezett Kiss Balázs.Ebben a számban Ő indul a felnőtt VB-n


C-1 felnőtt 500m B döntő Egyetemi válogató:

 5. Kovács Máté


C-2 felnőtt 500m döntő
 1. helyezett Hajdu Jonatán- Fekete Ádám Dunaferr SE- UTE . Ebben a számban Ők indulnak a felnőtt VB-n
 3. helyezett Slihoczki Ádám- Szőke Attila Dunaferr SE - Lágymányos

  

Vass András 

vissza

 

 2018.07.11.  ÚSZÁS

 

Budapest Bajnokság eredményei

2018. június 27-30. Budapest

 

Budapesten a Duna Arénában rendezték meg a Budapest Bajnokságot, amelyen a Dunaferr SE úszó szakosztályának versenyzői is részt vettek.

 

Döntős eredmények:

 200 m női gyorsúszás: B-döntő 1. Lack Bianka

 50 m női pillangóúszás: B-döntő 3. Lack Bianka

 200 m férfi hátúszás: A-döntő 2. Dort Bence, B-döntő 2. Kállai Botond, B-döntő 7. Szlobodnyik Dávid

 800 m férfi gyorsúszás: 4. Dort Bence, 10. Weiter Dávid, 12. Hegedűs Kristóf

 200 m férfi gyorsúszás: B-döntő 5. Dort Bence

 50 m női mellúszás: A-döntő 5. Fekete Dóra

 50 m férfi hátúszás: B-döntő 6. Farkas Botond, B-döntő 7. Kállai Botond

 400 m férfi gyorsúszás: A-döntő 7. Dort Bence

 

Dunaferr SE

vissza

 

 2018.07.11.  KAJAK-KENU

 

Régiós Vidékbajnokság eredményei

A kemény munka meghozta a gyümölcsét

 

Hétvégén rendezték a Tolna megyei Fadd-Domboriban a régiós Vidékbajnokságot, ahol a Dunaferr Se, fiataljai ismét bebizonyították, hogy a kemény munka meghozza gyümölcsét. Számost pontszerző és dobogós helyezés mellet, Éberthardt Richard, Kovács Bendegúz, Boldis Csenge, Mányi Zsófia megtudta nyerni futamát, futamait, így aranyérmes lett a viadalon. A csapat legeredményesebb tagja, Mányi Zsófia lett aki két egyéni, és egy páros számban is a dobogó legmagasabb fokára állhatott. Párja a szintén Dunaferr Se versenyzője, Boldis Csenge volt.  Kiemelkedő teljesítményt nyújtott a Koós Marcell- Kovács Bendegúz duó, akik K-2 1000m en 2. helyen végeztek. Az U17-18-as korosztályban 500 méteren nagy csatában, szintén második helyen végzett Pető Ákos. Székely Dorka, párjával ezüstéremnek örülhetett a kajak párosok 500m-es versenye után. Decsi Dorina a hétvége folyamán két bronzéremmel gyarapította a saját és a  Dunaferr se, éremgyűjteményét. 


Molnár Gergő és Vajda Attila közös csoportja:

 

 

Szaloki Győző Csapata:

 K1 U16 500 m Decsi Márk 5.

 K1 U14 1000 m Éberhard Richárd 5.

 K1 U16 1000 m Decsi Márk 8.

 K2 U14 1000 m Koós Marcell - Kovács Bendegúz 2.

 K1 U16 2000 m Decsi Márk 7.

 K1 U16 2000 m Árva Bálint 13.

 K1 U16 2000 m Rónai Márton 12.

 K1 U14 2000 m Koós Marcell 4.

 K1 U14 2000 m Éberhardt Richárd 1.

 MK1 U13 2000 m Foltin Máté 17.

 K1 U13 2000 m Kovács Bendegúz 1.

 K1 U13 2000 m Árva Gréta 10.

 MK1 U13 2000 m Mérges Anna 9.

 MK1 U12 2000 m Tóth Norbert 17.

 MK1 U12 2000 m Katona Benedek 11.

 MK1 U10 2000 m Kovács Boglárka 4.

 MK1 U10 2000 m Mohács Karolina 12.

  

Vass András 

vissza

 

 2018.07.02.  KAJAK-KENU

 

Fedezd fel a Közép-Duna elbűvölő szépségét

Jelentkezz a Dunaferr SE következő vízitúrájára

 

 

vissza

 

 2018.07.02.  BIRKÓZÁS

 

Birkózó edzőtábor a Gurics György Birkózó Centrumban

2018. június 18-29. Dunaújváros

 

A Dunaferr SE két hetes birkózó edzőtábort szervezett 2018. június 18-29-ig a Gurics György Birkózó Centrumban. Az első héten a Honvéd Szondi György SE, a Gurics György BDSE, a Dunaferr SE, az Enying VSE és a Soltvadkerti TE összesen 112 fővel, a második héten 52 fő vett részt a közös munkában. Az edzéseken a már tanult fogások, technikák gyakorlása mellett újakat is elsajátíthattak a birkózó palánták. A nagy létszám miatt a birkózó centrum mindhárom szintjén több teremben folyt a sportági oktatás, valamint igénybe kellett venni az Arany János Általános Iskola tánctermét is. Ezúton is szeretnénk megköszönni Garai Zsuzsannának az iskola igazgatójának azt, hogy rendelkezésünkre bocsátotta a termet. A birkózás mellett természetesen számos egyéb programmal töltötték idejüket a gyerekek. A jó időt kihasználva az élményfürdőbe több alkalommal is kilátogattak, a teremben és szabadtéren is különböző játékokat játszottak, pl. számháborúztak. Reggel 8 és délután 4 között 7 edző foglalkozott a sportággal most ismerkedő és a birkózást több éve űző fiatalokkal. Csoportokra osztva minden gyerek a tudásszintjének megfelelő foglalkozáson vehetett részt. A második héten a gyerekek egy része már Nagykőrösön a Közép-magyarországi Regionális Edzőtáborban vett részt, ahol összesen 10 egyesület 70 birkózója napi két edzéssel tett eleget a Magyar Birkózó Szövetség által előírt programnak. Július hónapban nyári szünet következik, heti 2 edzésen vesznek részt a sportolók. Augusztusban kezdődik a felkészülés az őszi versenyidőszakra.

 

Mátyás Gábor

Dunaferr SE, ügyvezető elnök

vissza

 

 2018.06.18.  BIRKÓZÁS

 

Serdülő szabadfogású, női és kötöttfogású birkózó Európa Bajnokság eredményei

2018. június 15-17. Győr

 

2018. június 15-17. között Győrben rendezték meg a serdülő korcsoport (13-14 évesek) szabadfogású, női és kötöttfogású birkózó Európa Bajnokságot. A Dunaferr SE a szombati napon volt érdekelt, hiszen a 66 kg-os súlycsoportban a lányok között Nyikos Veronika képviselte Magyarországot. Az első mérkőzésén ukrán ellenfele jóval erősebb és rutinosabb volt nála, magabiztosan győzte le versenyzőnket. Ezt követően a többi vetélytársát is maga mögé utasítva döntőbe jutott, így Vera a vigaszágon folytathatta. Sajnos olasz ellenfele (aki végül 5. lett) is jobbnak bizonyult nála, bár becsülettel küzdött, végül helyezetlenül zárt. Vera mindössze két éve kezdte a birkózást, már az is nagy eredmény volt, hogy kiharcolta a válogatottságot a mindössze 12 éves sportoló. Mivel ilyen fiatal, külön engedéllyel vehetett részt a versenyen. Sokat kell még fejlődnie, tanulnia, erősödnie, az Európa Bajnokságon hasznos tapasztalatokat és rutint szerzett, melyeket a jövőben kamatoztathat. Két évig még ebben a korcsoportban fog versenyezni. Amennyiben elszántsága megmarad, bízunk benne, hogy jövőre komolyabb elvárásokkal vághat neki a felkészülésnek.  

 

Mátyás Gábor

Dunaferr SE, ügyvezető elnök

vissza

 

 2018.06.18.  KAJAK-KENU

 

Ifjúsági válogató verseny eredményei

2018. június 15-17. Szolnok

 

A hétvégén megrendezett Ifjúsági válogató versenyen a Dunaferr Se Kajak-Kenu szakosztálya négy versenyzővel képviseltette magát, név szerint Mányi Zsófia, Boldis Csenge, Pető Ákos, Decsi Márk . A szolnoki megmérettetést a mieink harcosan, lelkiismeretesen küzdötték végig, több értékes helyezést szerezve egyesületünknek.  Az első éves ifi Mányi Zsófia kajak egyes 500m-en, a még serdülő Boldis Csenge pedig 1000m egyesben centiméterekkel maradt le a döntőről. Decsi Márk serdülőként indult az ifi korosztályban és a verseny legnépesebb mezőnyben a közép futamig jutott. Nem zártuk azonban a versenyt döntős helyezések nélkül, Mányi Zsófia-Boldis Csenge páros K-2 500m-en 4.-ként ért célba. A kenusok páros 1000m-es futamában Pető Ákos Újpesti párjával Nagy Olivérrel 8. helyen zárt. Mányi Zsófia a páros mellet még K1-200m-en is döntőbe jutott és itt a 8. helyet szerezte meg. 

 

Az ifi válogató döntős eredményei:
 K-2 női  ifi 500m Mányi Zsófia -Boldis Csenge  4. Hely
 K-1 női ifi 200m Mányi Zsófia 8. Hely
 C-2 férfi ifi 1000m Nagy Olivér -Pető Ákos UTE- Dunaferr  8. Hely

  

Vass András 

vissza

 

 2018.06.14.  KAJAK-KENU

 

Eszkimó-Indián játékok eredményei

2018. június 10. Nagykanizsa

 

A hétvége nem csak a felnőtt versenyzőknek jelentett nagy kihívást, Dunaújváros legfiatalabb kajak-kenusai is rajthoz álltak az Eszkimó- Indián játékok, nagykanizsai fordulóján. A remek hangulatú rendezvényen, nem minden korosztályban hirdettek, győztes, helyezetteket, mindenki aki teljesítette a távot nyert, és ajándékban részesült. A legkisebbeknél 2010-ben és  2009-ben születetteknél, nem hirdettek győztest, nem volt sorrend, itt indult Egei Bence és Katona Sára. Kovács Boglárka a 2008-as lányoknál 5. lett, Mohács Karolina ebben a futamban versenyezve teljesítette a távot! Kobzos Keán a 2008-as fiúknál 7. helyen végzett. Katona Benedek 2006-os fiúknál 10. lett, és ebben a futamban még Tóth Norbert is értékes helyezést ért el.

 

 

Vass András

vissza

 

 2018.06.13.  KAJAK-KENU

 

Sulisárkányok, sárkányhajó területi verseny eredményei

2018. június 8. Dunaújváros

 

A Dunaferr Sport Egyesület Kajak-Kenu és Sárkányhajó Szakosztálya 06.08.-án sikeresen lebonyolította  a Magyar Kajak-Kenu Szövetség támogatását élvező Sulisárkányok, sárkányhajó területi versenyt. Az első Dunaújvárosban megrendezett verseny érdekessége, hogy általános és szakközépiskolás gyerekek, akik számára ismeretlen a sárkányhajózás, az iskolájukat képviselve, 10 fős evezős legénységet alkotva versenyeznek korosztályos bontásban, 200m-es távon. A csapatban minimum 2 lánynak is szerepet kellett vállalnia és maximum 2 fő leigazolt evezős versenyző segíthette a csapatot. Az időjárás megkegyelmezett a rendezvénynek. Gyönyörű, napsütéses környezetben tudtak sportolni, aktívan kikapcsolódni a gyermekek, kiszakadva a digitális technika világából.  

  

Résztvevők:

 Általános iskolák: 2.korosztály kategória: 13-14 évesek:

 Vasvári Pál általános iskola (Omegák)

 Pentelei Mentálhigiénés Általános Iskola (Pentele)

 

Szakközép iskolák: 3. korosztály kategória: 15-18 évesek:

Dunaferr Szakközép- és Szakiskola (Dunaferr)

Dunaújvárosi SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközép iskolája  - 3 csapattal: (Kero1, Kero2, Kero3)

 

A díjazás: az első 3 helyezettek érem, az első helyezettek kupa birtokosai lettek és mindenki elfogyaszthatott egy-egy sportszeletet az eredményhírdetés végén. A korosztályos győztesek, a szeptemberben Fadd-Domboriban megrendezésre kerülő Országos Bajnokságon képviselni fogják városunkat, iskoláikat, tanáraikat. Természetesen szakosztályunk gondoskodik a csapatok felkészítéséről, a versenyre eljutásról, a sikeres szereplés érdekében!

 

Az összesített időeredmények - 2. korosztály - 2 futam alapján:

 Omegák: 1perc 15mp 74

 Pentele: 1perc 53mp 80

 

Az összesített időeredmények - 3. korosztály - 3 futam alapján 

 Dunaferr: 1perc 58mp 01

 Kero1: 2perc 05mp 25

 Kero2: 2perc 12mp 35

 Kero3: 2perc 27mp 08 (csak lányok)

 

A verseny szervezői levonva a szervezői tapasztalatokat, az iskolai intézményekkel szeretne szorosabb együttműködést kialakítani. Meggyőződésünk, hogy a gyermekeknek igényük van a sportra, a versengésre, az aktív, jó hangulatú kikapcsolódásra. Egyeztetést kívánunk kezdeményezni szeptembertől az intézmények vezetésével, annak érdekében hogy a 2019-ben megrendezésre kerülő Sulisárkányok rendezvény, egy várost megmozgató rendezvénnyé váljon. Szeretnénk megköszönni a Dunaújvárosi Horgász Egyesület és tagjainak támogatását a rendezvény megszervezhetősége kapcsán. Sikeresen tudtunk együtt profitálni a szép időből és aktívan kikapcsolódni, Ők a parton mi a vízen...közösen...együtt! Köszönjük! Köszönjük továbbá a Dunaújvárosi Önkormányzat, valamint a DVG Zrt. hathatós támogatását a helyszín, valamint a Strand Büfé rendelkezésre bocsátása kapcsán.

  

Vass András

vissza

 

 2018.06.12.  BIRKÓZÁS

 

Veterán Kötött- és Szabadfogású Országos Birkózó Bajnokság eredményei

2018. június 9. Debrecen

 

2018. június 9-én Debrecenben rendezték meg az ez évi Veterán Kötött- és Szabadfogású Országos Birkózó Bajnokságot. Az eseményen több mint 120 versenyző lépett szőnyegre. A Dunaferr Sportegyesületet 6 birkózó képviselte. Kötöttfogásban az „A” korcsoport 130 kg-os súlycsoportjában Iván László 2 győzelemmel és 2 vereséggel a 3. helyen végzett. Az „A” korcsoport 88 kg-os súlycsoportjában Szűcs István hosszú évek után tért vissza ismét a szőnyegre, mindkét fogásnemben rajthoz állt. Kötöttfogásban bronzérmet, szabadfogásban ezüstérmet szerzett. A „B” korcsoport 130 kg-os súlycsoportjában Papp Gyula jó birkózással két győzelemmel és egy vesztes mérkőzéssel a dobogó 2. fokára állhatott fel. Szegedi Gábor a „D” korcsoport 78 kg-os súlycsoportjában jó birkózással döntőbe jutott, ahol 4:0 vezetésnél egy figyelmetlenséget követően csípődobással eldobták, így a mérkőzés végén az ellenfél kezét emelték a magasba, meg kellett elégednie a 2. hellyel. Mátyás Gábor a „C” korcsoport 70 kg-os súlycsoportjában 2 győzelem és 1 vereség után ezüstérmet szerzett. Kiss Károly a „B” korcsoport 62 kg-os súlycsoportjában szabadfogásban lépett szőnyegre. Magabiztos kiváló birkózással két vállal, illetve technikai tussal nyerte mérkőzéseit. 3 győzelem után magyar bajnoki címet szerzett. Összességében a dunaújvárosi birkózók kiváló teljesítményt nyújtottak, hiszen minden versenyző dobogós helyen végzett.

 

Fotón balról-jobbra: Fehér Krisztián edző, Papp Gyula, Szűcs István, Kiss Károly, Szegedi Gábor, Mátyás Gábor, Iván László, Nagy Norbert 

 

Fehér Krisztián, edző

vissza

 

 2018.06.11.  KAJAK-KENU

 

Felnőtt Európa Bajnokság eredményei

2018. június 8-10. Belgrád

 

A hétvégén lezajlott a 2018-as évi Felnőtt Európa Bajnokság Belgrádban. Az éremtáblát megnyerő magyar kajak-kenu válogatottban két dunaújvárosi versenyzőnek szurkolhattunk, a verseny folyamán. A Dunaferr Se kenusai közül Kiss Balázs, C1-500m-en mérte össze tudását Európa leggyorsabb és legrutinosabb versenyzőivel. Balázs a B döntő második helyén végzett ami összetettben a 11. helyet jelentette számára. Balázs második száma a c4-500m volt ahol egy frissen összeállított négyessel vágott neki a küzdelemnek melynek végén a döntő 7. helyén zárt, Bodonyi Andrással, Viola Viktorral, és Némedi Konráddal kiegészülve. Hajdu Jonatán párjával Fekete Ádámmal, versenyzett C2-500 és 200m-en. Az első döntő az 500m-es távon zajlott le ahol a mieink felemás érzésekkel jöhettek le a pályáról, hiszen 4. helyen végeztek, ami kiváló, kiemelkedő eredmény, ugyanakkor elmondásuk szerint sajnos belehúztak a rajtgépbe, ami hátráltatta őket a tökéletes rajtban, így kisebb hátránnyal kellet küzdeniük már rögtön az első métereken. Ha ez nem törtnéik meg, reménykedhetünk volna esetleg egy dobogós helyezésben. 200m-en, a mieink az 5. helyen végeztek, sajnos a párosnak az utolsó húzás, nem jött ki jól, így sajnos lemaradtak a dobogóról. Jonatánnak azzal is meg kellet küzdenie hogy az 500m-es befutó után, eltört az evezője, így tartalék lapáttal kellet nekivágnia a 200m-es versenynek.  Mind Balázsra, mind Jonatánra büszkék lehetünk az Európa bajnokságon nyújtott teljesítményük miatt, rengeteg tapasztalattal érkeznek haza, amit a következő válogató versenyen, illetve reméljük a Világbajnokságon kamatoztathatnak majd. 

  

Vass András

vissza

 

 2018.06.07.  KAJAK-KENU

 

Sulisárkány Dunaújvárosi fordulója

2018. június 8. Dunaújváros

 

Meghívó! A Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Dunaferr Sport Egyesület együttesen rendezi meg a Sulisárkány Dunaújvárosi fordulóját, 2018.06.08.-i dátummal.  Engedjék meg nekem, hogy a mind a Kajak-Kenu Szövetség és a Dunaferr SE nevében szeretettel meghívjam Önöket és kedves munkatársaikat, a dunaújvárosi általános és középiskolások számára megrendezett sárkányhajó versenyre, szabadidős programra. 

 

Helyszín: Dunaújváros Szalki-Sziget, (Szabad strand)

dőpont:  2018.06.08 (péntek) 10:00 óra

  

Vass András

vissza

 

 2018.06.05.  KAJAK-KENU

 

Első válogató verseny eredményei

Hajdu Jonatán és Kiss Balázs is ott lesz a Felnőtt Európa Bajnokságon

 

Nagyon fontos versenyhez érkeztek felnőtt és junior versenyzőink a hétvége folyamán, hiszen az első válogató versenyen a felnőtt Európa bajnokság és a junior kontinensviadalokon való részvétel volt a tét. A mieink ennek megfelelően versenyeztek és kenusaink az elmúlt évek legeredményesebb válogató versenyét tudhatják maguk mögött. A Dunaferr Se tagjai, több kvalifikációt is szereztek, de a kontinensviadalokon a szoros időrend miatt,végleges döntést a szövetség kedden hoz, azzal kapcsolatban, hogy ki milyen számban állhat majd rajthoz a Felnőtt Európa bajnokságon, illetve a Junior Világ és Európa bajnokságon. Ami biztos, hogy Hajdu Jonatán és Kiss Balázs 2-2 számban ott lesz a felnőttek közt, ezen felül Balázs a Junior korosztályban is indul majd a világbajnokságon. Shlihoczki Ádám első évét tölti az U23-as korosztályban és biztosan ott lesz a junior Európa bajnokságon, ami kiemelkedő eredmény. 

 

C- 2 felnőtt 1000m döntő: 

 2.helyezett Kiss Balázs-Dóri Bence Dunaferr SE- UTE 
 3. helyezett Slihoczki Ádám- Szőke Attila Dunaferr SE - Lágymányos 
 8. helyezett Hajdu Jonatán- Fekete Ádám Dunaferr SE- UTE

C-1 felnőtt 1000m döntő:

 3. helyezett Kiss Balázs

C-2 felnőtt 200m döntő: 

 1. helyezett Hajdu Jonatán- Fekete Ádám Dunaferr SE- UTE

C-1 felnőtt 200m döntő: 

 1. helyezett Hajdu Jonatán

 

C-1 felnőtt 500m döntő: 

 3. helyezett Kiss Balázs 
 4. helyezett Hajdu Jonatán

C-2 felnőtt 500m döntő: 

 1.helyezett Hajdu Jonatán- Fekete Ádám Dunaferr SE- UTE
 3. helyezett Slihoczki Ádám- Szőke Attila Dunaferr SE - Lágymányos
 5.helyezett Kiss Balázs-Dóri Bence Dunaferr SE- UTE

 

A Hüttner Csaba, szövetségi kapitány kihirdette a végleges keretet a hétvégi Síkvízi Felnőtt Európa Bajnokságra. Ez alapján a Dunaferr Se Kajak -Kenu szakosztálya két versenyzővel képviselteti magát a kontinensviadalon. Hajdu Jonatán, párjával Fekete Ádámmal, C2-200 és C2 500m-en állhat rajthoz. Kiss Balázs is duplázik, hiszen C1-500m után az 500 méteres csapathajóban is helyett kapott, így a négyes tagjaként is versenyezhet. 

 

Vass András

vissza

 

 2018.05.29.  BIRKÓZÁS

 

Diák és Serdülő Korcsoportos Kötöttfogású Területi Csapatbajnokság eredményei

Nemzetközi birkózóverseny (Ludbreg) eredményei

 

2018. május 26-án Nyársapáton rendezték mag a Diák és Serdülő Korcsoportos Kötöttfogású Területi Csapatbajnokságot. Dunaújvárosból a diák korosztályban a Dunaferr SE és a Gurics György BDSE is indított csapatot. A Dunaferr SE 5., a Gurics György BDSE 4. helyezést ért el. A serdülő korosztályban a Dunaferr SE csapata szintén 5. helyen végzett. Pozitív dolog, hogy mindegyik egyesület pontszerző volt.

 

2018. május 26-án (szombaton) Horvátországban, Ludbregben a magyar serdülő lány válogatott nemzetközi birkózóversenyen vett részt. A Dunaferr SE versenyzője, Nyikos Veronika a válogatott tagjaként 66 kg-ban lépett szőnyegre. Első mérkőzésén horvát ellenfelét két vállra fektette. A következő meccsen a szlovén birkózó lány felett is tusgyőzelmet aratott, így döntőbe jutott, ahol az első menetben szintén két vállal nyert a másik horvát birkózó ellen, ezzel aranyérmet szerzett. Ez a verseny alkalmas volt arra, hogy Vera önbizalmat szerezzen a közelgő Európa Bajnokság előtt, melyre június 4-én (hétfőn) kezdődik a közvetlen felkészülés Bócsán a válogatottal.

 

A képen Nyikos Veronika a dobogó legfelső fokán.

  

Tombor István, vezetőedző

vissza

 

 2018.05.29.  KAJAK-KENU

 

Maraton Magyar Bajnokság eredményei

2018. május 26-27. Győr

 

A hétvégén rendezték meg minden korosztály számára, a Maraton Magyar bajnokságot, Győrben. A versenyen az Ország minden régiójából, szinte minden egyesület részt vett, így a felnőtt versenyzőink után,most a fiatalok is megmutatták tehetségüket, rátermettségüket. Az eredmények is ezt igazolják, hiszen egyesületünk 2 utánpótlás és 1 masters Magyar Bajnoki aranyéremmel gazdagodott, Kovács Bendegúz a 13 évesek között, míg Koós Marcell  az U14-es korosztályban állt a dobogó legfelsőbb fokára. Az idősebb korosztályban  Hubikné Tarján Éva – Jászainé Hajdú Rozália (Rácalmás), utasította maguk mögé a teljes mezőnyt 10km-en. Éberthardt Richárd U14-es korosztályban kiváló 3. helyezést ért el, a verseny egyik legnépesebb mezőnyében. Ne feledkezzünk meg azokról a versenyzőkről sem, aki számos értékes helyezéssel öregbítették a Dunaferr Se hírnevét, és kivétel nélkül mindenki tudása legjavát adva ért célba a maraton magyar-bajnokságon.

 

Eredmények:

 K2 Női Ifjúsági U18-U17 18Km A Döntő: 5. Mányi Zsófia - Boldis Csenge

 K2 Férfi Serdülő U16 15Km A Döntő: 9. Decsi Márk - Árva Bálint

 K1 Férfi Serdülő U15 15Km Döntő I.: 17. Rónai Márton

 K1 Női Serdülő U15 15Km Döntő I.: 14. Decsi Dorina

 C1 Férfi Serdülő U15 15Km A Döntő: 19. Sitkei Noel Dominik

 K1 Férfi Kölyök U14 10Km Döntő II.: 1. Koós Marcell

 K1 Férfi Kölyök U14 10Km Döntő III.: 3. Éberhardt Richárd

 C1 Férfi Kölyök U14 10Km A Döntő: 12. Kovács Áron; 13. Tunyogi Ádám

 MK1 Férfi Kölyök U13 10Km Döntő II.: 19. Foltin Máté

 K1 Női Ifjúsági U18-U17 18Km A Döntő: 6. Boldis Csenge

 K1 Férfi Serdülő U16 15Km Döntő I.: 10. Decsi Márk

 K1 Férfi Serdülő U16 15Km Döntő III.: 15. Árva Bálint

 K1 Férfi Kölyök U13 10Km A Döntő: 1. Kovács Bendegúz

 K1 Női Kölyök U13 10Km A Döntő: 12. Árva Gréta

 MK1 Női Kölyök U13 10Km Döntő II.: 9. Mérges Anna Eszter

 MK1 Férfi Gyermek U12 5Km Döntő I.: 33. Tóth Norbert

 MK1 Férfi Gyermek U12 5Km Döntő II.: 21. Katona Benedek

 MK1 Női Gyermek U10 5Km A Döntő: 5. Kovács Boglárka

 

Mastersek:

 K2 Női Masters 10Km (70 / 74) A Döntő:  1. Hubikné Tarján Éva – Jászainé Hajdú Rozália (Rácalmás)

 K1 Férfi Masters 10Km (60 / 64) A Döntő: 7. Kálmán Sándor

 K1 Férfi Masters 10Km (65 / 69) A Döntő: 6. Vedelek István

 K2 Férfi Masters 10Km (65 / 69) A Döntő: 3. Vedelek István - Kálmán Sándor

  

Vass András

 

 

ARCHIVÁLT HÍREK

 

Birkózás

 

Jégkorong

 

Kajak-kenu

 

Kézilabda

 

Röplabda

 

Torna

 

Úszás

 

Vegyes hírek

 

 

 

vissza

 

DUNAFERR SPORTEGYESÜLET

Az oldalon található cikkek, fényképek csak a DUNAFERR SE engedélyével használhatók fel.