Kezdőoldal Hírek Bemutatkozás Szakosztályok Dopping-info Linkek

 Birkózás - Kajak-kenu - Röplabda - Torna - Úszás

 

 

 2017.09.20.  BIRKÓZÁS

 

Diák I-II. és Serdülő Szabadf. Közép-Mo-i Területi Diákolimpia eredményei

Egyetemi és Főiskolai Országos Birkózó Bajnokság eredményei

 

2017. szeptember 17-én rendezték meg Nyársapáton a Diák I-II. és Serdülő Szabadfogású Közép-Magyarországi Területi Diákolimpiát. A megmérettetésre 10 egyesület 140 birkózója sorakozott fel. A Dunaferr Sportegyesület és fiók szakosztályai összesen 16 versenyzővel léptek szőnyegre. A legfiatalabb korosztályban (diák II) az alábbi érmes helyezések születtek, ezek a versenyzők továbbjutottak az hajdúszoboszlói országos döntőre:

 Góczán Barnabás 32 kg 3. hely

 Gajzer Bálint 35 kg 1. hely

 Rostás Arnold 38 kg 3. hely

 Angyal Márk 42 kg 3. hely

 Gável Erik, Tóta Csongor és Takács Mihály nem léphetett dobogóra.

 

A Diák I-es korosztályban Miklós Mátyás 29 kg-ban és Grosch Iván +85 kg-ban első helyen végzett és ezzel az eredménnyel továbbjutottak az országos döntőbe. Sipos Adrián 38 kg-ban bronzérmet szerzett, Hertelendi Dávid 58 kg-ban V. lett. Ez azonban kevés volt az országos döntőbe jutáshoz. Serdülő korcsoportban Angyal Szabolcs 46 kg-ban aranyérmet szerzett, ezzel biztosította helyét az országos döntőben. Kakukk Máté 63 kg-ban, Sallai Sándor 76 kg-ban III. helyen végeztek, Sebestyén Fábiánnak 54 kg-ban az V. hely jutott. Az országos döntőbe nekik nem sikerült bejutni. A diák II-es korcsoportban versenyzőink jól teljesítettek, a diák I. és a serdülő korcsoportosok közül több továbbjutást vártunk.

 

Képen: Csapatkép

 

2017. szeptember 2-án Egerben rendezték meg az Egyetemi és Főiskolai Országos Birkózó Bajnokságokat. A Dunaferr Sportegyesületet Bagó Tibor versenyző képviselte. Kötött- és szabadfogásban egyaránt bronzérmet szerzett, mindkét alkalommal a későbbi győztestől szenvedett vereséget. A bronzéremért folyó küzdelmekben magabiztos, jó birkózást mutatott be és legyőzte ellenfeleit.

 

Képen: Bagó Tibor

 

Fehér Krisztián, Edző

vissza

 

 2017.09.15.  KAJAK-KENU

 

Olimpiai Reménységek Versenye

2017. szeptember 15-17. Racice

 

Kedves Sportbarátaink! Hétfő óta Dunavarsányban táborozott a Dunaferr SE kajakosa, Boldis Csenge és kenusa, Kollár Kristóf, ma pedig buszra szálltak és elindultak a csehországi Racicébe, hogy péntektől vasárnapig a 15-17 éves versenyzők legnagyobb nemzetközi seregszemléjén, az Olimpiai Reménységek Versenyén állhassanak rajthoz. Az egykor csupán a visegrádi négyek számára rendezett verseny olyannyira népszerű lett, hogy ebben az évben már 30 ország kajak-kenusai képviseltetik magukat az eseményen. Egy nemzetet egy számban két egység reprezentálhat, a magyar csapat összesen 83 versenyzőt számlál. Csenge és Kristóf a Magyar Bajnokságon elért eredményeikkel vívták ki az indulás jogát, Csenge K-1 női U15 1000 méteren indul, Kristóf három számban lesz érdekelt: C-2 férfi U16 200 méteren, C-2 férfi U16 500 méteren és C-4 férfi U15-U17 500 méteren. Párostársa a paksi Hodován Dávid, a négyesben rajtuk kívül a rácalmási Bucsi Bálint és Horváth Benedek térdelnek. Hajrá Csenge! Hajrá Kristóf!

http://kajakkenusport.hu/hir/pentektol-pereghet-az-eremszamlalo/

 

Weixl Mónika

vissza

 

 2017.09.13.  ÚSZÁS

 

40 éves a Dunaferr SE úszó szakosztálya

Születésnapi délután a Fabó Éva Sportuszodában

 

A Dunaferr SE úszószakosztálya szeretettel meghívja Önt 40. születésnapi délutánjára. Helyszín: Fabó Éva Sportuszoda (Dunaújváros, Építők útja 9.) Időpont: 2017. szeptember 23. 14-17 óra. Program: 14.00 Kapunyitás,  14.30 Köszöntőbeszédek. Ezután kötetlen beszélgetések, a fotókiállítás megtekintése, nosztalgia váltózás és az ünnepi torta felszeletelése következik.

 

Kérjük részvételi szándékát szíveskedjen jelezni 2017. szeptember 18-ig. MEGHÍVÓ

 

Bene Vera

vissza

 

 2017.09.12.  KAJAK-KENU

 

Potsdami csatornasprint verseny

Hajdu Jonatán első helyezést ért el

 

Hajdu Jonatán szombat reggel újra útra kelt, mert ebben az évben is meghívást kapott Potsdamba, a hagyományos csatornasprint versenyre (Potsdamer Kanalsprint), ami a felnőtt szezon végén egyfajta jutalomjáték a sportág leggyorsabb és legnépszerűbb szereplői részére - és nem utolsósorban remek szórakozás a kajak-kenu sportot szerető és támogató városlakók és az odalátogatók számára. A várost átszelő csatornát 150 méter hosszan szó szerint kibélelik és az így kialakult medencében ki-ki meccset vívnak a versenyzők. Egyszerre csak két egység fér el a pályán, a kenusoknál külön kihívás a kormányzás, hiszen keskeny a pálya, egy kis hiba is ’végzetes’ pályaelhagyást jelent. Jonatán remekül vette az akadályokat, a döntőig jutott, ahol nem kisebb ellenféllel, mint Sebastian Brendellel találta szemben - akarom mondani oldallal - magát. Brendel 1000-es menő, Jonatán pedig 150 méteren még inkább kamatoztatni tudta gyorsaságát, így ebben az évben a kenusok között ő lett a csatornasprint győztese! Gratulálunk, Jonatán!

 

Dunaferr SE

vissza

 

 2017.09.11.  KAJAK-KENU

 

Kajak-kenusok Felnőtt Magyar Bajnokságának eredményei

2017. szeptember 1-3. Szolnok

 

Szolnokon rendezték meg a kajak-kenusok Felnőtt Magyar Bajnokságát, ahol a Dunaferr SE kenusai három magyar bajnoki címet szereztek.

Eredmények:

 C-2 500m: Kiss Balázs - Slihoczki Ádám, 1. hely

 C-2 200m: Hajdu Jonatán Dániel - Slihoczki Ádám, 1. hely

 C-1 200m: Hajdu Jonatán Dániel, 1. hely

 C-1 200m: Kiss Balázs, 3. hely

 C-2 1000m: Slihoczki Ádám - Szőke Attila,  5. hely
 C-1 500m: Kiss Balázs, 5. hely
 C-4 500m: Vass András - Mitró Márton - Kocsis Ádám - Zombori Dominik, 6. hely
 C-4 1000m: Slihoczki Ádám - Kiss Balázs - Szőke Attila - Mitró Márton, 6. hely
 C-1 5000m Kiss Balázs, 13. hely

 

Dunaferr SE

vissza

 

 2017.09.11.  RÖPLABDA

 

Szász Antal Emléktorna eredményei

2017. szeptember 10. Dunaújváros

 

2017. szeptember 10-én rendezte meg a Dunaferr SE röplabda szakosztálya a Szász Antal Emléktornát, amelyen a hazai csapaton kívül a Győr, a Szolnok, a szlovákiai Komarno együttesei vettek részt.

 

Dunaferr SE: Hatvany Zsolt, Bohnicsek Szilveszter, Kiss Marcell, Csizmadia Tamás, Hartyányi Gergő, Tomanóczy Bálint, Matyiák Árpád, Laczi Dominik, Flackner Kornél, Tajti Olivér, Iván Bence, Iván Gergő, Mihucz Csaba. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

 

Eredmények:
 Dunaferr SE - SZESE Győr 2:1
 Szolnoki Főiskola RKSI - Komarno 2:1
 SZESE Győr - Szolnoki Főiskola RKSI 0:3
 Komarno - Dunaferr SE 2:1
 SZESE Győr - Komarno 1:2
 Dunaferr SE - Szolnoki Főiskola RKSI 1:2

 

A Szász Antal emléktorna végeredménye:

 1. Szolnoki Főiskola RKSI

 2. Komarno

 3. Dunaferr SE

 4. Szese Győr

 

A csapatok legjobbjai:

 Bohnicsek Szilveszter (Dunaferr)

 Gönczi Imre (Szolnok)
 Falvai Balázs (Győr)
 Haban Máté (Komarno)
 

A Szász Antal emléktorna MVP-je:

 Gönczi Imre (Szolnok)

 

Dunaferr SE

vissza

 

 2017.08.31.  BIRKÓZÁS

 

Centrum edzőtábor a Gurics György Birkózó Centrumban

2017. augusztus 22-25. Dunaújváros

 

A Dunaferr Sportegyesület birkózó szakosztálya a Magyar Birkózó Szövetség sportágfejlesztési programjának megfelelően kötelezettségének is eleget téve centrum edzőtábort szervezett 2017. augusztus 22-25-ig Dunaújvárosban a Gurics György Birkózó Centrumban az Enying VSE, Kalocsai SE, Gurics György BDSE, Berhidai SE és a Dunaferr SE részvételével. Összesen 35 fő versenyző és 6 edző vett részt a programban. A Gurics György Birkózó Centrum átalakításának második üteme jelenleg is tart, ezért a lebonyolítás egy kicsit nehezebb volt, de ennek ellenére a feladatokat sikerült megoldani. Az első és a második napon délelőtt és délután is szőnyegedzést tartottak az edzők, a gyerekeket tudásszint szerint két csoportba osztották. A fő cél a sportági alaptechnikák gyakorlása és csiszolása volt. Csütörtökön (a 3. napon) a délelőtti küzdőedzést követően a jó időt kihasználva a Fabó Éva Sportuszodában a gyerekek úszással és játékkal töltötték a délutánt. A 4. napon délelőtt és délután is a gyakorlásé és a birkózásé volt a főszerep. Az edzőtábor fontos állomása volt az őszi versenyszezonra való felkészülésnek.

 

Képen: csoportkép

 

Képen: edzés

  

Tombor István, vezetőedző

vissza

 

 2017.08.30.  BIRKÓZÁS

 

Veterán Országos Birkózó Bajnokság eredményei

2017. augusztus 25-26. Miskolc

 

2017.08.25-26-án rendezték meg Miskolcon az ez évi Veterán Országos Birkózó Bajnokságot, melyen két szőnyegen 80 sportoló küzdött az érmekért és a bajnoki címekért. Sajnos a szerencsétlen időpont választás miatt sokan nem álltak rajthoz a nyári szabadságok és a családi nyaralások egybeestek a felkészüléssel. A Dunaferr Sportegyesület 4 versenyzővel képviseltette magát. Kemény Norbert ’A’ korcsoport (35-40 évesek) 100 kg-os súlycsoportjában kötöttfogásban aranyérmet, szabadfogásban bronzérmet szerzett. Iván László ’A’ korcsoport 130 kg-os súlycsoportjában kötött- és szabadfogásban is egyaránt a dobogó második fokára állhatott fel. Pupp János ’A’ korcsoport +130 kg-os súlycsoportban kötött- és szabadfogásban sem talált legyőzőre, mindkét kategóriában magyar bajnoki címet szerzett. Király Ferenc ’D’ korcsoport (51-55 évesek) 130 kg-os súlycsoportjában kötöttfogásban és szabadfogásban is aranyérmet szerzett. A 4 versenyző közül Király Ferenc teljesítménye volt kiemelkedő, hiszen a legtöbb mérkőzést ő nyerte. A csapat minden tagja becsületesen küzdött, kihozta magából a maximumot. A teljesítményre nem lehet panasz, hiszen összességében 5 aranyérem, 1 ezüst és 1 bronzérem került a dunaújvárosi csapathoz.

 

 

Képen (balról): Iván László, Pupp János, Kemény Norbert, Király Ferenc, Fehér Krisztián edző

  

Fehér Krisztián, edző

vissza

 

 2017.08.08.  KAJAK-KENU

 

Ifjúsági és U23 Magyar Bajnokság eredményei

2017. augusztus 4-6. Szeged

 

Szegeden rendezték meg 2017. augusztus 4-6. között a kajak-kenusok Ifjúsági és U23 Magyar Bajnokságát. A Dunaferr SE versenyzőinek eredményei:

 

U23 C2, Slihoczki Ádám - Szőke Attila (UTE): 1 hely

U23 C2, Kiss Balázs - Slihoczki Ádám: 1. hely

U23 C1 1000m, Kiss Balázs: 2. hely

U23 C1, Kiss Balázs: 2. hely

Ifjúsági C2 1000m, Kollár Kristóf - Hodován Dávid (ASE): 5. hely

Ifjúsági C2 500m, Kollár Kristóf - Hodován Dávid (ASE):  6.  hely

 

Dunaferr SE

vissza

 

 2017.08.02.  KAJAK-KENU

 

Ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokság eredményei

2017. július 27-30.

 

Romániában rendezték meg 2017. július 27-30. között az Ifjúsági és U23-as kajak-kenu korosztályos világbajnokságot, aholy a Dunaferr SE mindkét versenyzője, Slihoczki Ádám és Hajdu Jonatán is dobogóra állhatott.

 

Eredmények:

 C-2 1000 méteren: Slihoczki Ádám - Szőke Attila 1. hely

 C-4 500 méteren: Slihoczki Ádám - Zombori Dominik - Kállai Róbert Gida - Szőke Attila 2. hely

 C-1 200 méteren: Hajdu Jonatán 3. hely

 C-2 500 méteren: Hajdu Jonatán - Khaut Kristóf  7. hely

 

Dunaferr SE

vissza

 

 2017.07.25.  KAJAK-KENU

 

Gyermek, Kölyök, Serdülő Magyar Bajnokság, Kolonics György Emlékverseny eredményei

2017. július 20-23. Sukoró

 

Vasárnap véget ért a 10-16 éves korosztály részére csütörtöktől rendezett Magyar Bajnokság, Kolonics György Emlékverseny. A Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának versenyzői mind a négy napon derekasan helytálltak, sem a kánikulai meleg, sem a szombat délelőtti zápor és zivatar nem zökkentette ki őket és 3 bajnoki címmel, 4 ezüstéremmel, 5 bronzéremmel, valamint számos értékes helyezéssel zárták a nyári szezont. Magyar Bajnok lett Kollár Kristóf a paksi Hodován Dáviddal C-2 500 méteren (edzőjük Bedecs Ferenc), Kovács Bendegúz MK-1 U12 2000 méteren (edzője Weixl Mónika), valamint Máthé Dominik K-1 U15-U16 2000 méteren (edzője Weixl Mónika). Ezüstérmes Boldis Csenge K-1 U15 1000 méteren (edzője Molnár Gergely), Pető Ákos C-1 U16 500 méteren (edzője Molnár Gergely), Kollár Kristóf C-1 U16 4000 méteren (edzője Bedecs Ferenc), valamint a Sitkei Noel - Kovács Áron - Tunyogi Ádám összetételű kölyök kenus váltó (edzőjük Molnár Gergely). A dobogó harmadik fokára állhatott fel Boldis Csenge a 200-2000 méteres összetett számot követően, valamint párosban a győri Sümegi Mirjammal K-2 U15 500 méteren (e.: Molnár G.), Decsi Márk a 200-2000 méteres összetett számban (e.: Weixl M.), Kollár Kristóf a kenu egyesek 1000 méteres számában (e.: Bedecs F.), valamint Katona Benedek, a legfiatalabb Dunaferres résztvevője az OB-nak az U11-es kajakos fiúk 2000 méteres ezüstfutamában (e.: Weixl M.). A Magyar Kajak-Kenu Szövetség szabályai szerint az egyéni és páros futamokban az 1-6. helyezettek részesülnek éremben, így bronzéremnek örülhetett még Vicsik János, Székely Dorka Alíz, Pető Ákos, Boldis Csenge és Éberhardt Richárd is.

 

A Dunaferr SE kajak-kenu szakosztálya versenyzőinek eredményei:

(a hosszútávú versenyeknél ()-ben az indult egységek száma)

 

C-2 férfi serdülő U16 500 méter                    1. Kollár Kristóf – Hodován Dávid (ASE)

MK-1 férfi gyermek U12 2000 méter (32)      1. Kovács Bendegúz

K-1 férfi serdülő U15-U16 2000 méter (13)   1. Máthé Dominik

C-1 férfi serdülő U16 500 méter                    2. Pető Ákos Zsolt

K-1 női serdülő U15 1000 méter                    2. Boldis Csenge

C-1 férfi serdülő U16 4000 méter (17)           2. Kollár Kristóf

K-2 női serdülő U15 500 méter                      3. Boldis Csenge – Sümegi Mirjam (Győr)

C-1 férfi serdülő U16 1000 méter                  3. Kollár Kristóf

K-1 női serdülő U15 200-2000 méter             3. Boldis Csenge

K-1 férfi serdülő U15 200-2000 méter           3. Decsi Márk

MK-1 férfi gyermek U11 2000 méter II. döntő (14)    3. Katona Benedek

C-1 férfi serdülő U16 200 méter                    4. Pető Ákos Zsolt

K-2 női serdülő U16 500 méter                      4. Székely Dorka Alíz - Szilágyi Dóra (VVSI)

C-1 férfi serdülő U16 4000 méter (17)           5. Vicsik János

C-1 férfi serdülő U16 200 méter                     6. Kollár Kristóf

C-1 férfi serdülő U16 1000 méter                   6. Pető Ákos Zsolt

C-1 férfi serdülő U16 4000 méter (17)           6. Pető Ákos Zsolt

K-1 női serdülő U15 4000 méter (27)             6. Boldis Csenge

K-1 férfi kölyök U13 4000 méter (16)             6. Éberhardt Richárd

C-1 férfi kölyök U13 4000 méter (19)             7. Kovács Áron, 12. Tunyogi Ádám

C-1 férfi serdülő U16 1000 méter                   8. Vicsik János

K-4 férfi kölyök U13-U14 1000 méter             8. Gáspár Levente - Éberhardt Richárd - Koós Marcell - Rónai Márton

K-1 férfi kölyök U13 4000 méter (16)             8. Koós Marcell

K-1 női kölyök U14 4000 méter (42)               9. Decsi Dorina

MK-1 női gyermek U12 2000 méter (26)       13. Mérges Anna Eszter

C-1 férfi kölyök U14 4000 méter (22)           13. Sitkei Noel

K-1 férfi serdülő U15 4000 méter (43)         15. Árva Bálint, 41. Sári Roland

K-1 férfi kölyök U13-U14 2000 méter (22)   15. Péter Domokos Balázs

K-1 női serdülő U16 4000 méter (24)           16. Székely Dorka Alíz

K-1 férfi serdülő U14 4000 méter (41)         16. Rónai Márton, 24. Gáspár Levente

MK-1 férfi gyermek U12 2000 méter (32)    29. Foltin Máté

váltók:

C-1 férfi kölyök U14 3x200 méter                  2. Sitkei Noel - Kovács Áron - Tunyogi Ádám

K-1 férfi serdülő U15 3x200 méter                6. Árva Bálint - Máthé Dominik - Decsi Márk

 

Weixl Mónika

vissza

 

 2017.07.14.  KAJAK-KENU

 

Régiós eszkimó-indián játékok eredményei

Felnőtt és Parakenu Európa-bajnokság

 

A Dunaferr SE kajak-kenu szakosztálya Dunaújvárosban az az alsó Duna-parton rendezte meg a Régiós eszkimó-indián játékokat, amelyen több mint kétszáz 9-13 éves sportoló vett részt. A kislabda hajítás, húzódzkodás, futás után az evezés következett, ahol szlalomozni is kellett.

 

A Dunaferr SE versenyzőinek érmesei:

 C-1 férfi U13: 1. hely, Tunyogi Ádám, 2. hely, Kovács Áron

 MK-1 férfi U12: 1. hely, Kovács Bendegúz, 5. Foltin Máté

 MK-1 női U12: 1. hely, Árva Gréta, 6. hely, Mérges Anna Eszter

 K-1 férfi U13: 2. hely, Koós Marcell, 4. Éberhardt Richárd
 MK-1 női U9: 4. hely, Kovács Boglárka, 5. hely, Mohács Karolina

 MK-1 férfi U9: 6. hely, Obernyik Edvin

 

Szerda délelőtt repülőre szállt és Plovdivba, a Felnőtt és Parakenu Európa-bajnokság helyszínére utazott a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának versenyzője, Hajdu Jonatán, aki két számban is rajthoz áll a hétvége folyamán. Sprinterünk C-1 200 méteren és C-2 200 méteren lesz érdekelt, párja az UTE versenyzője, Fekete Ádám. Szurkolunk Jonatánnak!

 

Weixl Mónika

vissza

 

 2017.07.10.  KAJAK-KENU

 

II. Kajak-kenu Válogató eredményei

Hajdu Jonatán Dániel két első helyezést ért el

 

A mai öt döntőfutamban, amiben érdekeltek voltak versenyzőink a Szolnokon zajló II. Válogatón, az alábbi eredmények születtek:

 

C-1 férfi ifi 1000 méteren Slihoczki Ádám 4. hely

C-1 férfi 1000 méteren Kiss Balázs 6. hely

C-1 200 méteren Hajdu Jonatán Dániel 1. hely, Kiss Balázs 4. hely

C-1 ifi 200 méteren Kollár Kristóf  9. hely

C-2 200 méteren a Hajdu Jonatán - Fekete Ádám (UTE) egység 1. hely

 

Az MKKSZ összefoglalója az alábbi linken érhető el:

http://kajakkenusport.hu/hir/vaskos-meglepetes-ezer-parosban/

 

Weixl Mónika

vissza

 

 2017.07.07.  KAJAK-KENU

 

II. Kajak-kenu Válogató

Régiós Eszkimó-Indián Játékok

 

A Szolnokon zajló II. Válogatón ma elő- és középfutamokat rendezett a Magyar Kajak-Kenu Szövetség. Versenyzőink remekül vették az első akadályokat, pénteken öt döntőben is érdekeltek lesznek a Dunaferr SE kenusai:

 15.36-kor C-1 férfi ifi 1000 méteren Slihoczki Ádám

 16.08-kor C-1 férfi 1000 méteren Kiss Balázs

 16.33-kor C-1 200 méteren Hajdu Jonatán Dániel és Kiss Balázs

 16.55-kor C-1 ifi 200 méteren Kollár Kristóf

 17.55-kor C-2 200 méteren a Hajdu Jonatán - Fekete Ádám (UTE) egység

A mai napon került sor a C-2 ifi 1000 méteres elő- és középfutamokra is, a friss Európa-bajnok Slihoczki Ádám - Szőke Attila egység magabiztosan, futamgyőztesként került fináléba! Drukkolunk versenyzőinknek holnap is!

http://kajakkenusport.hu/hir/egyelore-meglepetesek-nelkul/

 

Míg ifjúsági és felnőtt versenyzőink Szolnokon versenyeznek csütörtöktől vasárnapig, addig 9-13 éves sportolóink itthon, az Alsó-Dunaparton méretik meg magukat a Régiós Eszkimó-Indián Játékok keretében. Az esemény az utánpótlás korosztály hagyományos ügyességi versenye, amely idén harmadik alkalommal kerül régiós bontásban, négy helyszínen megrendezésre és a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályát az a megtiszteltetés érte, hogy a Magyar Kajak-Kenu Szövetség felkérte a rendezésre. Péntek délutántól már épül a szárazföldi pálya, ugyanis a gyerekek három tusát a parton vívnak: elsőként a kislabda dobás és a húzódzkodás vár a résztvevőkre, majd az ezekben a feladatokban elért eredmény alapján kialakult sorrendben kezdik meg a sportolók a futást. 1200 méter lefutása után a kutyaúsztatóhoz szaladnak a versenyzők, ahol a már előre odakészített kajakokat/kenukat vízre teszik és a maratoni versenyeken megszokott módon, a vízből szállnak be a hajókba és kezdik meg az evezést. Elsőként - mint a szlalomban - cikk-cakkban kell evezniük, majd a forduló után már egyenes út vezet a célig. Aki elsőként átevez a célvonalon, az nyeri az adott kor- és hajóosztály futamát és lesz régiós eszkimó-indián bajnok. A verseny 9.00 órakor kezdődik, délelőtt a dobásra és a húzódzkodásra kerül sor, a futás + evezés kombinált számok 13.00 órától lesznek láthatóak.

 

Kedves Sportbarátaink! Mit ér egy nyári hétvége kajak-kenu verseny nélkül? :) A kérdés csupán költői és a Dunaferr SE ifjúsági és felnőtt versenyzői számára már csütörtökön elkezdődik a hétvége, ugyanis július 6-9. között Szolnok ad otthont a II.  Felnőtt és Ifjúsági Válogatóversenynek, ahol a felnőtt, valamint az ifjúsági és u23 vb kerettagság a tét. Hajdu Jonatán, Kiss Balázs és Slihoczki Ádám már a helyszínen vannak, drukkolunk nekik!

 

http://kajakkenusport.hu/hir/ki-nevet-a-vegen/

 

Weixl Mónika

vissza

 

 2017.07.04.  KAJAK-KENU

 

Maraton Európa-bajnokság eredményei

Vidék Bajnokság eredményei

 

A mai napon a Dunaferr SE kajak-kenusainak egyik szeme sírt, a másik nevetett. Nevettünk, mert Kollár Kristóf ezüstérmet szerzett a paksi Hodován Dáviddal az oldalán a Portugáliában zajló Maraton Európa-bajnokságon az ifjúsági férfiak kenu kettes versenyszámában, ráadásul mind a két fiú még csak 16 éves, azaz serdülő korú!

http://kajakkenusport.hu/hir/harom-arany-penteken-ponte-de-limaban/

 

A sukorói kajak-kenu pályán zajló Vidék Bajnokságon ma serdülő korú (15-16 éves) sportolóink voltak érdekeltek, akik közül Boldis Csenge örülhetett leginkább, aki a K-1 női U15 500 méteres döntőfutamban ezüstérmes lett! Szintén döntőzött 500 méteren Vicsik János a 16 éves fiúk C-1-es számában, János a 9. helyen ért célba. Sajnos a viharos erejű szél tarajos hullámokat korbácsolt a tó vizére, ezért a Versenybíróság 14.00 órakor úgy döntött, hogy a szintén a mai napra tervezett 200 méteres futamokat törli, a hátralévő 500 méteres döntőket pedig 17.00 óráig felfüggeszti. Végül az elhalasztott döntőket sikerült elrajtoltatni és valóban sokat csillapodott a szél késő délutánra, ez azonban már nem nyújtott vigaszt azoknak a versenyzőinknek, akik a délelőtt folyamán az 500 méteres elő- és középfutamokban nem tudták kihozni magukból a maximumot, mert a hajóban maradásért küzdöttek, így a döntőkbe nem kerültek be. Szombaton reggel folytatódik a Vidék Bajnokság, reményeink szerint nyugodtabb időjárási körülmények között. Holnap az 1000 méteres elő- és középfutamokat, valamint döntőket rendezik, vasárnap pedig már a legkisebbek is vízreszállnak 2000 méteren, a 13-18 évesekre 4000 méter vár, illetve vasárnap láthatják az érdeklődők a váltófutamokat is.

 

Weixl Mónika

vissza

 

 2017.07.03.  BIRKÓZÁS

 

Nyári edzőtáborok

Gurics György Birkózó Centrum nyitvatartása

 

A Dunaferr Sportegyesület birkózó szakosztálya nyári edzőtáborokat szervezett június hónapban. 2017. június 19-23-ig Nagykőrösön tartottuk az idei év második Közép-magyarországi regionális táborát. 11 egyesület 71 versenyzőjével és 11 edzőjével. Az edzések vezetésével Kiss Károlyt, a Dunaferr SE edzőjét bízta meg a Magyar Birkózó Szövetség. Az első foglalkozást Szőnyi János, a Magyar Birkózó Szövetség korábbi sikerkapitánya (a barceloniai olimpiáról két aranyéremmel tért haza) tartotta, melyet a gyerekek nagyon élveztek. Az öt nap alatt a legfontosabb cél az volt, hogy a sportolók csiszolják az eddig elsajátított technikákat, valamint új fogásokat és támadási lehetőségeket tanuljanak meg. Dunaújvárosból 7 versenyző vett részt. A regionális edzőtáborral párhuzamosan szintén június 19-én kezdődött a kéthetes napközis edzőtábor a Gurics György Birkózó Centrumban összesen 52 versenyző és 8 edző részvételével. A Honvédi Szondi SE azonos korú versenyzői is itt vendégeskedtek. Az edzéseken a gyerekek sokat gyakoroltak, birkóztak és erősítettek, de jutott idő különböző játékokra és strandolásra is. Mindkét edzőtábor sikeres volt, az edzők és a versenyzők egyaránt hasznos tapasztalatokkal távozhattak. A nyári programban a július havi pihenő következik, heti 2 edzést biztosítanak az edzők a szinten tartáshoz. Augusztus elején kezdődik a felkészülés az őszi versenyszezonra, a hónap közepén újabb 4 napos centrum edzőtáborban gyarapíthatják a kis birkózók a tudásukat.

 

 

Kedves Sportbarátaim! Ezúton tájékoztatok mindenkit, hogy július hónapban az edzők a szabadságukat töltik, ezért a Gurics György Birkózó Centrum az alábbi időpontokban tart nyitva: 2017. július 3-31-ig minden héten kedden és csütörtök 16-18 óráig lehet edzeni.

 

Mátyás Gábor

Dunaferr SE, ügyvezető elnök

vissza
 

 

 

 

 

 

 

 ARCHIVÁLT HÍREK

 

Birkózás

 

Jégkorong

 

Kajak-kenu

 

Kézilabda

 

Röplabda

 

Torna

 

Úszás

 

Vegyes hírek

 

 

 

vissza

 

DUNAFERR SPORTEGYESÜLET

Az oldalon található cikkek, fényképek csak a DUNAFERR SE engedélyével használhatók fel.