Kezdőoldal Hírek Bemutatkozás Szakosztályok Dopping-info Linktár

 Birkózás - Kajak-kenu - Röplabda - Torna - Úszás

 

 

 2018.06.18.  BIRKÓZÁS

 

Serdülő szabadfogású, női és kötöttfogású birkózó Európa Bajnokság eredményei

2018. június 15-17. Győr

 

2018. június 15-17. között Győrben rendezték meg a serdülő korcsoport (13-14 évesek) szabadfogású, női és kötöttfogású birkózó Európa Bajnokságot. A Dunaferr SE a szombati napon volt érdekelt, hiszen a 66 kg-os súlycsoportban a lányok között Nyikos Veronika képviselte Magyarországot. Az első mérkőzésén ukrán ellenfele jóval erősebb és rutinosabb volt nála, magabiztosan győzte le versenyzőnket. Ezt követően a többi vetélytársát is maga mögé utasítva döntőbe jutott, így Vera a vigaszágon folytathatta. Sajnos olasz ellenfele (aki végül 5. lett) is jobbnak bizonyult nála, bár becsülettel küzdött, végül helyezetlenül zárt. Vera mindössze két éve kezdte a birkózást, már az is nagy eredmény volt, hogy kiharcolta a válogatottságot a mindössze 12 éves sportoló. Mivel ilyen fiatal, külön engedéllyel vehetett részt a versenyen. Sokat kell még fejlődnie, tanulnia, erősödnie, az Európa Bajnokságon hasznos tapasztalatokat és rutint szerzett, melyeket a jövőben kamatoztathat. Két évig még ebben a korcsoportban fog versenyezni. Amennyiben elszántsága megmarad, bízunk benne, hogy jövőre komolyabb elvárásokkal vághat neki a felkészülésnek.  

 

Mátyás Gábor

Dunaferr SE, ügyvezető elnök

vissza

 

 2018.06.18.  KAJAK-KENU

 

Ifjúsági válogató verseny eredményei

2018. június 15-17. Szolnok

 

A hétvégén megrendezett Ifjúsági válogató versenyen a Dunaferr Se Kajak-Kenu szakosztálya négy versenyzővel képviseltette magát, név szerint Mányi Zsófia, Boldis Csenge, Pető Ákos, Decsi Márk . A szolnoki megmérettetést a mieink harcosan, lelkiismeretesen küzdötték végig, több értékes helyezést szerezve egyesületünknek.  Az első éves ifi Mányi Zsófia kajak egyes 500m-en, a még serdülő Boldis Csenge pedig 1000m egyesben centiméterekkel maradt le a döntőről. Decsi Márk serdülőként indult az ifi korosztályban és a verseny legnépesebb mezőnyben a közép futamig jutott. Nem zártuk azonban a versenyt döntős helyezések nélkül, Mányi Zsófia-Boldis Csenge páros K-2 500m-en 4.-ként ért célba. A kenusok páros 1000m-es futamában Pető Ákos Újpesti párjával Nagy Olivérrel 8. helyen zárt. Mányi Zsófia a páros mellet még K1-200m-en is döntőbe jutott és itt a 8. helyet szerezte meg. 

 

Az ifi válogató döntős eredményei:
 K-2 női  ifi 500m Mányi Zsófia -Boldis Csenge  4. Hely
 K-1 női ifi 200m Mányi Zsófia 8. Hely
 C-2 férfi ifi 1000m Nagy Olivér -Pető Ákos UTE- Dunaferr  8. Hely

  

Vass András 

vissza

 

 2018.06.14.  KAJAK-KENU

 

Eszkimó-Indián játékok eredményei

2018. június 10. Nagykanizsa

 

A hétvége nem csak a felnőtt versenyzőknek jelentett nagy kihívást, Dunaújváros legfiatalabb kajak-kenusai is rajthoz álltak az Eszkimó- Indián játékok, nagykanizsai fordulóján. A remek hangulatú rendezvényen, nem minden korosztályban hirdettek, győztes, helyezetteket, mindenki aki teljesítette a távot nyert, és ajándékban részesült. A legkisebbeknél 2010-ben és  2009-ben születetteknél, nem hirdettek győztest, nem volt sorrend, itt indult Egei Bence és Katona Sára. Kovács Boglárka a 2008-as lányoknál 5. lett, Mohács Karolina ebben a futamban versenyezve teljesítette a távot! Kobzos Keán a 2008-as fiúknál 7. helyen végzett. Katona Benedek 2006-os fiúknál 10. lett, és ebben a futamban még Tóth Norbert is értékes helyezést ért el. 

 

Vass András

vissza

 

 2018.06.13.  KAJAK-KENU

 

Sulisárkányok, sárkányhajó területi verseny eredményei

2018. június 8. Dunaújváros

 

A Dunaferr Sport Egyesület Kajak-Kenu és Sárkányhajó Szakosztálya 06.08.-án sikeresen lebonyolította  a Magyar Kajak-Kenu Szövetség támogatását élvező Sulisárkányok, sárkányhajó területi versenyt. Az első Dunaújvárosban megrendezett verseny érdekessége, hogy általános és szakközépiskolás gyerekek, akik számára ismeretlen a sárkányhajózás, az iskolájukat képviselve, 10 fős evezős legénységet alkotva versenyeznek korosztályos bontásban, 200m-es távon. A csapatban minimum 2 lánynak is szerepet kellett vállalnia és maximum 2 fő leigazolt evezős versenyző segíthette a csapatot. Az időjárás megkegyelmezett a rendezvénynek. Gyönyörű, napsütéses környezetben tudtak sportolni, aktívan kikapcsolódni a gyermekek, kiszakadva a digitális technika világából.  

  

Résztvevők:

 Általános iskolák: 2.korosztály kategória: 13-14 évesek:

 Vasvári Pál általános iskola (Omegák)

 Pentelei Mentálhigiénés Általános Iskola (Pentele)

 

Szakközép iskolák: 3. korosztály kategória: 15-18 évesek:

Dunaferr Szakközép- és Szakiskola (Dunaferr)

Dunaújvárosi SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközép iskolája  - 3 csapattal: (Kero1, Kero2, Kero3)

 

A díjazás: az első 3 helyezettek érem, az első helyezettek kupa birtokosai lettek és mindenki elfogyaszthatott egy-egy sportszeletet az eredményhírdetés végén. A korosztályos győztesek, a szeptemberben Fadd-Domboriban megrendezésre kerülő Országos Bajnokságon képviselni fogják városunkat, iskoláikat, tanáraikat. Természetesen szakosztályunk gondoskodik a csapatok felkészítéséről, a versenyre eljutásról, a sikeres szereplés érdekében!

 

Az összesített időeredmények - 2. korosztály - 2 futam alapján:

 Omegák: 1perc 15mp 74

 Pentele: 1perc 53mp 80

 

Az összesített időeredmények - 3. korosztály - 3 futam alapján 

 Dunaferr: 1perc 58mp 01

 Kero1: 2perc 05mp 25

 Kero2: 2perc 12mp 35

 Kero3: 2perc 27mp 08 (csak lányok)

 

A verseny szervezői levonva a szervezői tapasztalatokat, az iskolai intézményekkel szeretne szorosabb együttműködést kialakítani. Meggyőződésünk, hogy a gyermekeknek igényük van a sportra, a versengésre, az aktív, jó hangulatú kikapcsolódásra. Egyeztetést kívánunk kezdeményezni szeptembertől az intézmények vezetésével, annak érdekében hogy a 2019-ben megrendezésre kerülő Sulisárkányok rendezvény, egy várost megmozgató rendezvénnyé váljon. Szeretnénk megköszönni a Dunaújvárosi Horgász Egyesület és tagjainak támogatását a rendezvény megszervezhetősége kapcsán. Sikeresen tudtunk együtt profitálni a szép időből és aktívan kikapcsolódni, Ők a parton mi a vízen...közösen...együtt! Köszönjük! Köszönjük továbbá a Dunaújvárosi Önkormányzat, valamint a DVG Zrt. hathatós támogatását a helyszín, valamint a Strand Büfé rendelkezésre bocsátása kapcsán.

  

Vass András

vissza

 

 2018.06.12.  BIRKÓZÁS

 

Veterán Kötött- és Szabadfogású Országos Birkózó Bajnokság eredményei

2018. június 9. Debrecen

 

2018. június 9-én Debrecenben rendezték meg az ez évi Veterán Kötött- és Szabadfogású Országos Birkózó Bajnokságot. Az eseményen több mint 120 versenyző lépett szőnyegre. A Dunaferr Sportegyesületet 6 birkózó képviselte. Kötöttfogásban az „A” korcsoport 130 kg-os súlycsoportjában Iván László 2 győzelemmel és 2 vereséggel a 3. helyen végzett. Az „A” korcsoport 88 kg-os súlycsoportjában Szűcs István hosszú évek után tért vissza ismét a szőnyegre, mindkét fogásnemben rajthoz állt. Kötöttfogásban bronzérmet, szabadfogásban ezüstérmet szerzett. A „B” korcsoport 130 kg-os súlycsoportjában Papp Gyula jó birkózással két győzelemmel és egy vesztes mérkőzéssel a dobogó 2. fokára állhatott fel. Szegedi Gábor a „D” korcsoport 78 kg-os súlycsoportjában jó birkózással döntőbe jutott, ahol 4:0 vezetésnél egy figyelmetlenséget követően csípődobással eldobták, így a mérkőzés végén az ellenfél kezét emelték a magasba, meg kellett elégednie a 2. hellyel. Mátyás Gábor a „C” korcsoport 70 kg-os súlycsoportjában 2 győzelem és 1 vereség után ezüstérmet szerzett. Kiss Károly a „B” korcsoport 62 kg-os súlycsoportjában szabadfogásban lépett szőnyegre. Magabiztos kiváló birkózással két vállal, illetve technikai tussal nyerte mérkőzéseit. 3 győzelem után magyar bajnoki címet szerzett. Összességében a dunaújvárosi birkózók kiváló teljesítményt nyújtottak, hiszen minden versenyző dobogós helyen végzett.

 

Fotón balról-jobbra: Fehér Krisztián edző, Papp Gyula, Szűcs István, Kiss Károly, Szegedi Gábor, Mátyás Gábor, Iván László, Nagy Norbert 

 

Fehér Krisztián, edző

vissza

 

 2018.06.11.  KAJAK-KENU

 

Felnőtt Európa Bajnokság eredményei

2018. június 8-10. Belgrád

 

A hétvégén lezajlott a 2018-as évi Felnőtt Európa Bajnokság Belgrádban. Az éremtáblát megnyerő magyar kajak-kenu válogatottban két dunaújvárosi versenyzőnek szurkolhattunk, a verseny folyamán. A Dunaferr Se kenusai közül Kiss Balázs, C1-500m-en mérte össze tudását Európa leggyorsabb és legrutinosabb versenyzőivel. Balázs a B döntő második helyén végzett ami összetettben a 11. helyet jelentette számára. Balázs második száma a c4-500m volt ahol egy frissen összeállított négyessel vágott neki a küzdelemnek melynek végén a döntő 7. helyén zárt, Bodonyi Andrással, Viola Viktorral, és Némedi Konráddal kiegészülve. Hajdu Jonatán párjával Fekete Ádámmal, versenyzett C2-500 és 200m-en. Az első döntő az 500m-es távon zajlott le ahol a mieink felemás érzésekkel jöhettek le a pályáról, hiszen 4. helyen végeztek, ami kiváló, kiemelkedő eredmény, ugyanakkor elmondásuk szerint sajnos belehúztak a rajtgépbe, ami hátráltatta őket a tökéletes rajtban, így kisebb hátránnyal kellet küzdeniük már rögtön az első métereken. Ha ez nem törtnéik meg, reménykedhetünk volna esetleg egy dobogós helyezésben. 200m-en, a mieink az 5. helyen végeztek, sajnos a párosnak az utolsó húzás, nem jött ki jól, így sajnos lemaradtak a dobogóról. Jonatánnak azzal is meg kellet küzdenie hogy az 500m-es befutó után, eltört az evezője, így tartalék lapáttal kellet nekivágnia a 200m-es versenynek.  Mind Balázsra, mind Jonatánra büszkék lehetünk az Európa bajnokságon nyújtott teljesítményük miatt, rengeteg tapasztalattal érkeznek haza, amit a következő válogató versenyen, illetve reméljük a Világbajnokságon kamatoztathatnak majd. 

  

Vass András

vissza

 

 2018.06.07.  KAJAK-KENU

 

Sulisárkány Dunaújvárosi fordulója

2018. június 8. Dunaújváros

 

Meghívó! A Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Dunaferr Sport Egyesület együttesen rendezi meg a Sulisárkány Dunaújvárosi fordulóját, 2018.06.08.-i dátummal.  Engedjék meg nekem, hogy a mind a Kajak-Kenu Szövetség és a Dunaferr SE nevében szeretettel meghívjam Önöket és kedves munkatársaikat, a dunaújvárosi általános és középiskolások számára megrendezett sárkányhajó versenyre, szabadidős programra. 

 

Helyszín: Dunaújváros Szalki-Sziget, (Szabad strand)

dőpont:  2018.06.08 (péntek) 10:00 óra

  

Vass András

vissza

 

 2018.06.05.  KAJAK-KENU

 

Első válogató verseny eredményei

Hajdu Jonatán és Kiss Balázs is ott lesz a Felnőtt Európa Bajnokságon

 

Nagyon fontos versenyhez érkeztek felnőtt és junior versenyzőink a hétvége folyamán, hiszen az első válogató versenyen a felnőtt Európa bajnokság és a junior kontinensviadalokon való részvétel volt a tét. A mieink ennek megfelelően versenyeztek és kenusaink az elmúlt évek legeredményesebb válogató versenyét tudhatják maguk mögött. A Dunaferr Se tagjai, több kvalifikációt is szereztek, de a kontinensviadalokon a szoros időrend miatt,végleges döntést a szövetség kedden hoz, azzal kapcsolatban, hogy ki milyen számban állhat majd rajthoz a Felnőtt Európa bajnokságon, illetve a Junior Világ és Európa bajnokságon. Ami biztos, hogy Hajdu Jonatán és Kiss Balázs 2-2 számban ott lesz a felnőttek közt, ezen felül Balázs a Junior korosztályban is indul majd a világbajnokságon. Shlihoczki Ádám első évét tölti az U23-as korosztályban és biztosan ott lesz a junior Európa bajnokságon, ami kiemelkedő eredmény. 

 

C- 2 felnőtt 1000m döntő: 

 2.helyezett Kiss Balázs-Dóri Bence Dunaferr SE- UTE 
 3. helyezett Slihoczki Ádám- Szőke Attila Dunaferr SE - Lágymányos 
 8. helyezett Hajdu Jonatán- Fekete Ádám Dunaferr SE- UTE

C-1 felnőtt 1000m döntő:

 3. helyezett Kiss Balázs

C-2 felnőtt 200m döntő: 

 1. helyezett Hajdu Jonatán- Fekete Ádám Dunaferr SE- UTE

C-1 felnőtt 200m döntő: 

 1. helyezett Hajdu Jonatán

 

C-1 felnőtt 500m döntő: 

 3. helyezett Kiss Balázs 
 4. helyezett Hajdu Jonatán

C-2 felnőtt 500m döntő: 

 1.helyezett Hajdu Jonatán- Fekete Ádám Dunaferr SE- UTE
 3. helyezett Slihoczki Ádám- Szőke Attila Dunaferr SE - Lágymányos
 5.helyezett Kiss Balázs-Dóri Bence Dunaferr SE- UTE

 

A Hüttner Csaba, szövetségi kapitány kihirdette a végleges keretet a hétvégi Síkvízi Felnőtt Európa Bajnokságra. Ez alapján a Dunaferr Se Kajak -Kenu szakosztálya két versenyzővel képviselteti magát a kontinensviadalon. Hajdu Jonatán, párjával Fekete Ádámmal, C2-200 és C2 500m-en állhat rajthoz. Kiss Balázs is duplázik, hiszen C1-500m után az 500 méteres csapathajóban is helyett kapott, így a négyes tagjaként is versenyezhet. 

 

Vass András

vissza

 

 2018.05.29.  BIRKÓZÁS

 

Diák és Serdülő Korcsoportos Kötöttfogású Területi Csapatbajnokság eredményei

Nemzetközi birkózóverseny (Ludbreg) eredményei

 

2018. május 26-án Nyársapáton rendezték mag a Diák és Serdülő Korcsoportos Kötöttfogású Területi Csapatbajnokságot. Dunaújvárosból a diák korosztályban a Dunaferr SE és a Gurics György BDSE is indított csapatot. A Dunaferr SE 5., a Gurics György BDSE 4. helyezést ért el. A serdülő korosztályban a Dunaferr SE csapata szintén 5. helyen végzett. Pozitív dolog, hogy mindegyik egyesület pontszerző volt.

 

2018. május 26-án (szombaton) Horvátországban, Ludbregben a magyar serdülő lány válogatott nemzetközi birkózóversenyen vett részt. A Dunaferr SE versenyzője, Nyikos Veronika a válogatott tagjaként 66 kg-ban lépett szőnyegre. Első mérkőzésén horvát ellenfelét két vállra fektette. A következő meccsen a szlovén birkózó lány felett is tusgyőzelmet aratott, így döntőbe jutott, ahol az első menetben szintén két vállal nyert a másik horvát birkózó ellen, ezzel aranyérmet szerzett. Ez a verseny alkalmas volt arra, hogy Vera önbizalmat szerezzen a közelgő Európa Bajnokság előtt, melyre június 4-én (hétfőn) kezdődik a közvetlen felkészülés Bócsán a válogatottal.

 

A képen Nyikos Veronika a dobogó legfelső fokán.

  

Tombor István, vezetőedző

vissza

 

 2018.05.29.  KAJAK-KENU

 

Maraton Magyar Bajnokság eredményei

2018. május 26-27. Győr

 

A hétvégén rendezték meg minden korosztály számára, a Maraton Magyar bajnokságot, Győrben. A versenyen az Ország minden régiójából, szinte minden egyesület részt vett, így a felnőtt versenyzőink után,most a fiatalok is megmutatták tehetségüket, rátermettségüket. Az eredmények is ezt igazolják, hiszen egyesületünk 2 utánpótlás és 1 masters Magyar Bajnoki aranyéremmel gazdagodott, Kovács Bendegúz a 13 évesek között, míg Koós Marcell  az U14-es korosztályban állt a dobogó legfelsőbb fokára. Az idősebb korosztályban  Hubikné Tarján Éva – Jászainé Hajdú Rozália (Rácalmás), utasította maguk mögé a teljes mezőnyt 10km-en. Éberthardt Richárd U14-es korosztályban kiváló 3. helyezést ért el, a verseny egyik legnépesebb mezőnyében. Ne feledkezzünk meg azokról a versenyzőkről sem, aki számos értékes helyezéssel öregbítették a Dunaferr Se hírnevét, és kivétel nélkül mindenki tudása legjavát adva ért célba a maraton magyar-bajnokságon.

 

Eredmények:

 K2 Női Ifjúsági U18-U17 18Km A Döntő: 5. Mányi Zsófia - Boldis Csenge

 K2 Férfi Serdülő U16 15Km A Döntő: 9. Decsi Márk - Árva Bálint

 K1 Férfi Serdülő U15 15Km Döntő I.: 17. Rónai Márton

 K1 Női Serdülő U15 15Km Döntő I.: 14. Decsi Dorina

 C1 Férfi Serdülő U15 15Km A Döntő: 19. Sitkei Noel Dominik

 K1 Férfi Kölyök U14 10Km Döntő II.: 1. Koós Marcell

 K1 Férfi Kölyök U14 10Km Döntő III.: 3. Éberhardt Richárd

 C1 Férfi Kölyök U14 10Km A Döntő: 12. Kovács Áron; 13. Tunyogi Ádám

 MK1 Férfi Kölyök U13 10Km Döntő II.: 19. Foltin Máté

 K1 Női Ifjúsági U18-U17 18Km A Döntő: 6. Boldis Csenge

 K1 Férfi Serdülő U16 15Km Döntő I.: 10. Decsi Márk

 K1 Férfi Serdülő U16 15Km Döntő III.: 15. Árva Bálint

 K1 Férfi Kölyök U13 10Km A Döntő: 1. Kovács Bendegúz

 K1 Női Kölyök U13 10Km A Döntő: 12. Árva Gréta

 MK1 Női Kölyök U13 10Km Döntő II.: 9. Mérges Anna Eszter

 MK1 Férfi Gyermek U12 5Km Döntő I.: 33. Tóth Norbert

 MK1 Férfi Gyermek U12 5Km Döntő II.: 21. Katona Benedek

 MK1 Női Gyermek U10 5Km A Döntő: 5. Kovács Boglárka

 

Mastersek:

 K2 Női Masters 10Km (70 / 74) A Döntő:  1. Hubikné Tarján Éva – Jászainé Hajdú Rozália (Rácalmás)

 K1 Férfi Masters 10Km (60 / 64) A Döntő: 7. Kálmán Sándor

 K1 Férfi Masters 10Km (65 / 69) A Döntő: 6. Vedelek István

 K2 Férfi Masters 10Km (65 / 69) A Döntő: 3. Vedelek István - Kálmán Sándor

  

Vass András

vissza

 

 2018.05.22.  KAJAK-KENU

 

Szegedi Kajak-Kenu világkupa eredményei

Kiváló eredményeket értek el a DSE versenyzői

 

Nagy büszkeséggel jelentem önöknek a hétvége eredményeit! Szinte már hagyományként tekinthetünk arra hogy a Dunaferr SE Kajak-Kenu szakosztálya tud versenyzőt delegálni a szegedi Világkupára. Idén 3 versenyző képviselte hazánkat és egyesületünket ezen a rangos eseményen. Külön büszkeség számunka az, hogy Hajdu Jonatán a magyar férfi kenu csapat legeredményesebb versenyzője volt. Minden versenyzőnk remekül helyt állt, hiszen Hajdu Jonatán egy arany és egy ezüstérmet szerzett, és az érmek mellet c1-200m-en 4.ként ért célba. Slihoczki Ádám 18 évesen c2 500m-en  6. helyen végzett párjával Szőke Attilával. Kiss Balázs, a B döntő megnyerésével,  10.helyen zárta a C1-500m 36 fős mezőnyét. A magyarok toronymagasan nyerték az éremtáblázatot 24 éremmel, míg a második helyezett spanyolok összesen  8 érmet szereztek! 

 

Ime a szegedi Világkupa eredményei: 

C-2 500m 2. Hajdu Jonatán -Fekete Ádám
C-2 500m 6. Slihoczki Ádám -Szőke Attila
C-1 200m 4. Hajdu Jonatán
C-2 200m 1. Hajdu Jonatán -Fekete Ádám
C-1 500m "B" döntő  1. Kiss Balázs  

 

Vass András 

vissza

 

 2018.05.16.  KAJAK-KENU

 

Szegedi Kajak-Kenu világkupa

Hajdu Jonatán, Slihoczki Ádám és Kiss Balázs képviseli a DSE-t

 

A mai nappal megkaptuk a minket érintő végleges csapatot a Szegedi Kajak-Kenu világkupával kapcsolatban. Az az öröm ért bennünket hogy 3 fővel képviseltethetjük magunkat ezen a rangos eseményen! Hajdu Jonatán C2-200 és C2-500m-en Fekete Ádámmal (UTE). Slihoczki Ádám C2-500m-en indul a Lágymányos versenyzőjével Szőke Attilával. Kiss Balázs C1-500m-en képviseli hazánkat és persze klubunkat is. Hajdu Jonatán C1-200m-es indulása a szoros időrend miatt még kérdéses, annyi bizonyos, hogy minimum két számban öltheti magára a címeres mezt. Tisztelettel,

 

Vass András

vissza

 

 2018.05.15.  BIRKÓZÁS

 

Serdülő egyéni minősítő és válogató birkózó verseny eredményei

Dunaferr Kupa gyermek- és diák meghívásos birkózó verseny eredményei

 

2018. május 12-én rendezték meg Tokodon a júniusi, győri Európa bajnokság előtt az utolsó hazai egyéni minősítő és válogató versenyt a serdülő szabadfogású birkózók számára. Mivel több súlycsoportban már korábban eldőlt a válogatottság sorsa, ezért a megmérettetésen valamivel kevesebben léptek szőnyegre, összesen 25 egyesület 85 fő versenyzője küzdött meg az érmekért. Sallai Sándor súlycsoportjában (75 kg) még nyílt volt a verseny, aki az első fordulóban az FTC-s Gaál Nimródot technikai tussal múlta felül. Második mérkőzésen az UTE színeit képviselő Hámori Andort szintén technikai tussal győzte le. A döntőben az ESMTK-s Kekenj Norbert volt az ellenfél, akitől eddig mindig kikapott. Nagy csatában kiváló birkózással és remek koncentrációval Sándor 13:7 arányú pontozásos győzelmet aratott, ezzel aranyérmet szerzett. Az eddigi eredmények alapján (3-an voltak versenyben a válogatottságért, Angyal Krisztián Pénzügyőr SE, Kekenj Norbert ESMTK és Sallai Sándor Dunaferr SE) mindenkinek van egy első helyezése. Angyal kötöttfogásban fog indulni az Európa bajnokságon, így Kekenj és Sallai között dől el, hogy ki képviseli a szabadfogású EB-n Magyarország színeit. Várhatóan külön válogató mérkőzést fognak kiírni ennek eldöntésére a következő néhány héten belül. Amennyiben Sándor a szombati naphoz hasonló teljesítményt nyújt, komoly esélye van arra, hogy EB induló legyen.

 

Képen: Sallai Sándor a dobogó legfelső fokán

 

Dudás György, edző

 

2018. május 12-én  került megrendezésre a Dunaferr Kupa gyermek- és diák meghívásos birkózó verseny Mezőfalván a Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermében. A versenyen 64 fő mérette meg magát, csak a Dunaferr SE, a Gurics György BDSE-ből, az Enying VSE és a Honvéd Szondi Sportegyesület kezdő sportolói léptek szőnyegre. A versenyzők zömének ez volt az első éles megmérettetése, hiszen egy tanév lezárásaként a birkózásba újonnan becsöppenő gyerekeknek tanévzáró felmérő versenynek szántuk ezt a küzdelmes szombati napot. Összességében nagyon jól sikerült a verseny, hiszen minden gyermek tisztességesen hely állt, bátran küzdött és a tanév során tanultakat küzdelem közben is próbálta alkalmazni. Nagyon jó hangulatban, baráti környezetben töltöttük el ezt a néhány órát. Sajnos több kezdő kis birkózó a párhuzamosan zajló bringatúrán és az almavirág fesztiválon való részvétel miatt nem tudott eljönni. A legfontosabb cél az volt, hogy a gyerekek jól érezzék magukat és sikerélménnyel távozhassanak. A birkózó növendékek mindegyike több mérkőzést vívhatott hasonló tudásszintű ellenfelekkel. A rendezvény végén a gyerekek mosollyal az arcukon és éremmel a nyakukban jó kedvűen mentek haza, ami azt jelzi, hogy a rendezvény elérte célját.

 

Aranyérmesek:

Gyermek első osztályosok

22 kg     Tombor Benedek               Mezőfalva           1.

24 kg     Leitgib Fanni                      Dunaújváros       1.

26 kg     Huszár Rajmond                Mezőfalva          1.

31 kg     Péter Domán                      Dunaújváros       1.

41 kg     Zámbó Gergő                    Mezőfalva           1.

+45 kg   Pesei Sándor                     Mezőfalva           1.

                .

Gyermek második osztályosok

26 kg     Barka Péter                       Enying                 1.

31 kg     Éva Balázs                        Mezőfalva           1.

35 kg     Csöregi Zalán                    Dunaújváros       1.

38 kg     Rácz Patrik                         Dunaújváros       1.

+60 kg   Pup Bence                         Dunaújváros        1.

 

Diák II. korcsoport

31 kg     Miklós Márton                     Mezőfalva            1.

32 kg     Oláh Denisz                       Dunaújváros        1.

34 kg     Lukács-Nagy Ákos           Kulcs                    1.

39 kg     Marosi Richárd                  Nagyvenyim          1.

42 kg     Pup Viktória                       Dunaújváros         1.

48 kg     Véber Róbert                    Nagyvenyim          1.

50 kg     Tóth Nimród                       Mezőfalva              1.

 

Diák I. korcsoport

42 kg     Takács Mihály                   Enying                    1.

66 kg     Szentesi Gergő                 Nagyvenyim           1.

54 kg     Györi Viviána                    Mezőfalva               1.

 

Képen: Résztvevők

 

Tombor István, vezetőedző

vissza

 

 2018.05.14.  KAJAK-KENU

 

Megújult a DSE Kajak-Kenu és Sárkányhajó Szakosztályának vezetősége

Vass András új vezetőségi tag

 

Tisztelt Sajtóképviselők, Kedves Barátaink! Szeretnélek ezúton tájékoztatni benneteket, hogy Weixl Mónika távozását követően a Dunaferr SE Kajak-Kenu és Sárkányhajó Szakosztályának vezetősége is megújult, és vezetőségi tagjai közé vette fel Vass András korábbi háromszoros felnőtt világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnoki ezüstérmes kenus versenyzőjét, aki ezen túl többek között a sajtóval való kapcsolattartást is vállalta, így a mai naptól sajtóközleményeinket ő fogja részetekre elküldeni. A változásról egyelőre nem szeretnénk spontán hírt adni, a későbbiekben azonban igen, de mivel a helyzet még nem forrta ki magát, így szeretnénk az átalakulásról később tájékoztatást adni részetekre és a nagyközönség részére. Megértéseteket, együttműködéseteket köszönöm, Üdvözlettel:

 

Pető Zsolt

vissza

 

 2018.05.11.  BIRKÓZÁS

 

Komáromi Tibor a Mezőfalvi Petőfi Sándor Ált. Iskolában

Diák II-es k.cs. Szabadfogású Országos Bajnokság eredményei

 

2018. április 18-án sikeres pályázat programjaként és a Dunaferr Sportegyesülettel való évek óta tartó szakmai együttműködésnek köszönhetően a Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskolában működő sportkör vendége volt Komáromi Tibor olimpiai ezüstérmes, háromszoros világ- és Európa bajnok birkózó, aki jelenleg a Magyar Birkózó Szövetség szakmai alelnöke. A pályázat részeként egy motivációs napot tartottunk a gyerekeknek  és szülőknek. Versenyzőink megismerkedhettek Komáromi Tibor kimagasló sport életpályájával és a versenysport utáni sportdiplomáciai, sportvezetői életútjával. A beszélgetés interaktívan zajlott egy powerpoint-os kérdezz-felelek játék sikeres válaszadói apró ajándékokat kaptak. A nap célja, hogy a versenyzőink a sportolásban rejlő lehetőségeket sikeres emberen keresztül fedezzék fel. Komáromi Tiborral való beszélgetést követően a gyerekeknek a Dunaferr SE edzői másfél órás birkózó edzést tartottak, mellyel egy időben a szülőknek Lakos Angéla tehetségmentor tartott előadást a sportolói életpályáról.

 

 

2018. április 28-án került megrendezésre a Diák II-es Korcsoportúak Szabadfogású Országos Bajnoksága Szentesen a Dr. Papp László Sportcsarnokban. A területi bajnokságokról kijutó 180 versenyző küzdött meg a 14 bajnoki címért. Dunaújvárosból a Közép-magyarországi területről 6 versenyzőnk vívta ki az indulási jogot, de sajnos csak 5-en tudtak elutazni Szentesre. 26 kg-ban Garbacz Bence, 42 kg-ban Pupp Viktória, 54 kg-ban Tóth Nimród, 69 kg-ban Bodor Máté és +69 kg-ban Éva Bence. Versenyzőink mindegyike közel volt a pontszerző hely eléréséhez, de a végső elszámolásnál ez csak Bodor Máténak sikerült, aki 4. helyen zárta a napot. A versenyen jelen volt Szilvássy Erik felnőtt válogatott birkózó, aki a Budapesten megrendezésre kerülő világbajnokság egyik reklámarca, a vele készült fotót mellékeljük.

 

Tombor István, vezetőedző

vissza

 

 2018.04.17.  BIRKÓZÁS

 

Kék Duna Kupa Nemzetközi Serdülő Női Minősítő Verseny eredményei

2018. április 15. Esztergom

 

2018.04.15-én Esztergomban rendezték meg a Kék Duna Kupa Nemzetközi Serdülő Női Minősítő Versenyt. Ez a megmérettetés volt az utolsó válogató verseny a 2018 júniusában Győrben megrendezésre kerülő serdülő Európa Bajnokságra. A Dunaferr Sportegyesület két versenyzője lépett szőnyegre. Takács Petra 54 kg-ban 2 vereséggel nem tudott dobogóra állni. Nyikos Veronika hullámzó teljesítményt nyújtott. Két győzelemmel és két vereséggel bronzérmet szerzett. Mindkét vesztes mérkőzésén több ponttal vezetett, ezt követően is akciózni akart, mert technikai tussal szeretett volna nyerni. A nagy igyekezetben elkövetett hibáit ellenfelei kihasználták és kontra akciókat követően két vállra fektették. Ennek ellenére az elmúlt időszak három válogató versenyén nyújtott teljesítmény alapján Péteri András a serdülő női válogatott edzője a 66 kg-os súlycsoportban Nyikos Veronikát javasolja az Európa Bajnokság résztvevőjének. Ezt követően a Magyar Birkózó Szövetség szakmai bizottsága dönt a kérdésben.    

 

Képen: Nyikos Veronika

  

Kiss Károly, edző

vissza

 

 2018.04.10.  BIRKÓZÁS

 

Clasman Kupa, Diák I-II. Közép-mo-i szabadfogású területi egyéni bajnokság eredményei

2018. április 7.  Mezőfalva

 

2018. április 7-én Mezőfalván a Dunaferr Sportegyesület a Dunaújvárosi Birkózósport Alapítvánnyal, valamint a Gurics György BDSE-vel közösen rendezte meg a 138 versenyzőt felvonultató „Clasman Kupa” Diák I-II. Közép-magyarországi szabadfogású területi egyéni bajnokságot. Az eseményt Pintér Attila a Dunaferr SE birkózó szakosztályának elnöke nyitotta meg, melyet megtisztelt jelenlétével a verseny fő támogatója Mendi Tamás a Clasman Kft. ügyvezető igazgatója, valamint Lakos Angéla a Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatóhelyettese. A Dunaferr SE mellett fiókszakosztályainak (Gurics GYBDSE, EVSE) sportolói is szőnyegre léptek, összesen 14 egyesület mérte össze tudását. Mindkét szőnyegen fordulatos és izgalmas mérkőzések zajlottak a két korosztályban (diák II 2007-2008, diák I 2005-2006), hiszen a tét az országos döntőbe való bejutatás volt. Több súlycsoportban lányok is együtt versenyeztek a fiúkkal, és nem egy esetben győztesen hagyták el a szőnyeget. Az alábbi versenyzők harcolták ki az országos döntőben való részvétel jogát:

 

32 kg Oláh Denisz II.

38 kg Gajzer Bálint I.

42 kg Angyal Márk III.

54 kg Takács Petra III.

26 kg Garbacz Bence II.

42 kg Pupp Viktória II.

54 kg Tóth Nimród I.

69 kg Bodor Máté I.

+69 kg Éva Bence I.

  

 

Tombor István, vezetőedző

vissza

 

 2018.04.06.  BIRKÓZÁS

 

Clasman Kupa, Közép-magyarországi Területi Diák I-II. Szabadfogású Bajnokság

2018. április 7. Mezőfalva

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Dunaferr Sportegyesület birkózó szakosztálya 2018. április 7-én (szombaton) 10.30 órai kezdéssel Közép-magyarországi Területi Diák I-II. Szabadfogású Bajnokságot rendez Mezőfalván a Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermében. A részletes versenykiírás a mellékletben található. Várjuk Önöket!

 

Clasman Kupa - Versenykiírás

 

Mátyás Gábor

Dunaferr SE, ügyvezető elnök

vissza

 

 2018.03.21.  BIRKÓZÁS

 

Felnőtt Szabadfogású Birkózó Válogató Verseny eredményei

Diák és Serdülő Korcsoportos Lány Országos Bajnokság eredményei

 

2018. március 16-án rendezték meg Szigetszentmiklóson a soron következő Felnőtt Szabadfogású Birkózó Válogató Versenyt, amelyen a Dunaferr SE birkózó szakosztálya 2 versenyzője lépett szőnyegre. Fehéri Gábor a 72 kg-os súlycsoportban a második mérkőzésén sérülést szenvedett, nem tudta folytatni a versenyt, az 5. helyen végzett. Bagó Tibor 92 kg-ban szintén 5. helyen végzett. Első mérkőzésén kőbányai ellenfelét legyőzte, majd a későbbi győztes Hatos Gábortól vereséget szenvedett. Ezt követően a bronzéremért birkózott, orosz ellenfelétől azonban kikapott.

 

2018. március 17-én a pestszentimrei sportkastély adott otthont a Diák és Serdülő Korcsoportos Lány Országos Bajnokságnak, mely egyben idősebb Növényi Norbert emlékverseny volt. A két korosztályban 189 lány mérte össze tudását és versengett a bajnoki címekért. A Dunaferr SE két diák és 4 serdülő lánnyal képviseltette magát. Diák korcsoportban 37 kg-ban Hajdu Vanessza, 43 kg-ban Pupp Viktória versenyzett. Mindkettőjüknek ez volt az első igazán nagy versenye. Tisztességesen helytálltak, végül mindketten 5. helyezettként térhettek haza. Serdülő korcsoportban 54 kg-ban 3 versenyzőnk, Takács Petra, Nárai Alexa és Győri Viviána birkózott. Sajnos a legnépesebb mezőnyben (22 fő) egy-egy győztes és vesztes mérkőzés után kiestek. 66 kg-ban Nyikos Veronika az előkelő 2. helyen zárta a napot. 3 győztes mérkőzés után a döntőben is esélyesként lépett a szőnyegre, de sajnos egy taktikai fegyelmezetlenség miatt nem sikerült bezsebelnie a bajnoki címet.

 

Képen balról-jobbra: Tombor István vezetőedző, Nyikos Veronika, Nárai Alexa, Takács Petra, Győri Viviána, Pupp Viktória, Hajdu Vanessza, Kiss Károly edző

 

Képen: Nyikos Veronika a dobogó 2. fokán

  

Tombor István, vezetőedző

vissza

 

 2018.03.08.  BIRKÓZÁS

 

A Gurics György Birkózó Centrum 1. emeletének ünnepélyes átadása

2018. március 22. Dunaújváros

 

Kedves Sportbarátaim! Örömmel küldjük értesítésünket arról, hogy a Gurics György Birkózó Centrum átalakításának 2. üteme befejeződött. A létesítmény újabb része szolgálhatja a birkózó sportág oktatását. A Gurics György Birkózó Centrum 1. emeletének ünnepélyes átadására ezúton hívunk meg benneteket.

 

Időpont: 2018. március 22. (csütörtök) 16.30 óra

Helye: 2400 Dunaújváros, Március 15 tér 6. (a volt Kőrösi Általános Iskola épülete)

 

Tervezett program:

 16.30 Köszöntők

   - Pintér Attila a Dunaferr SE birkózó szakosztályának elnöke

   - Németh Szilárd MBSZ elnöke

   - Dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő

 17.00 A birkózó rajzpályázat eredményhirdetése, díjátadás.

 17.15 Légtorna bemutató.

 17.30 Az  I. emelet átadása, szalagátvágása, létesítmény megtekintése, a gyerekek birtokba veszik az új birkózótermet.

 

Szeretettel várunk mindenkit rendezvényünkre!

 

Mátyás Gábor

Dunaferr SE, ügyvezető elnök

vissza

 

 2018.02.27.  RÖPLABDA

 

A Dunaferr SE röplabda csapatának eredményei

 

MAFC-BME - Dunaferr SE 3:1 (25-23, 25-19, 22-25, 25-14)

Dunaferr SE: Flachner Kornél, Bohnicsek Szilveszter, Tomanóczy Bálint, Iván Bence, Csizmadia Tamás, Hatvany Zsolt, Hartyányi Gergő (liberó). Cserék: Laczi Dominik, Iván Gergő, Móró Ákos, Matyiák Árpád, Mihucz Csaba, Sárközi Kálmán (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

 

Dunaferr SE - PTE-PEAC C-Doki 3:1 (25-18, 25-23, 23-25, 25-17)

Dunaferr SE: Hatvany Zsolt, Flachner Kornél, Bohnicsek Szilveszter, Tomanóczy Bálint, Iván Bence, Csizmadia Tamás, Hartyányi Gergő (liberó). Cserék: Iván Gergő, Mihucz Csaba, Móró Ákos, Sárközi Kálmán (liberó), Matyiák Árpád. Laczi Dominik, Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

 

Dunaferr SE

 

 2018.02.21.  BIRKÓZÁS

 

Serdülő Kötöttfogású és Lány Minősítő Verseny eredményei

Serdülő Országos Szabadfogású Minősítő Verseny eredményei

 

2018.02.17-én rendezték meg a Serdülő Kötöttfogású és Lány Minősítő Versenyt Kaposváron. Nyikos Veronika, Takács Petra, Shrick Alina és Angyal Márk diák korcsoportos versenyzők külön engedéllyel indulhattak az idősebb korosztály versenyén, Angyal Szabolcs pedig elsőéves serdülőként lépett szőnyegre. Angyal Márk (41 kg) súlycsoportjában 12-en álltak rajthoz. Az első fordulóban szigetvári ellenfelétől kikapott, ezt követően búcsúzott  a további küzdelmektől. Angyal Szabolcs (48 kg) szintén egy vereség után kiesett a versenyből. Takács Petra 54 kg-ban két küzdelmes mérkőzésen maradt alul, helyezetlenül zárt. Schrick Alina +66 kg-ban  egy győztes és két vesztes mérkőzést követően 5. helyen végzett. Nyikos Veronika 66 kg-ban 4 győztes mérkőzést vívott, ezzel aranyérmet szerzett. A döntőben ceglédi ellenfelét szoros mérkőzésen 3:2 arányban győzte le. Veronika ezzel az eredménnyel nagy lépést tett annak érdekében, hogy a júniusi Győrben megrendezésre kerülő Serdülő Európa Bajnokságon ő képviselhesse a magyar színeket. Természetesen fontos, hogy a következő minősítési versenyen is első helyen végezzen. Mindenképpen dicséretes teljesítményt nyújtott, hiszen egy korosztállyal feljebb is nyerni tudott.

 

Képen: Nyikos Veronika a dobogó tetején

 

2018. február 18-án rendezték meg Kaposváron a Serdülő Országos Szabadfogású Minősítő Versenyt, mely szintén válogató volt a Győrben megrendezésre kerülő korosztályos EB-re. A Dunaferr SE-t 62 kg-ban Kakuk Máté képviselte, súlycsoportjában 22-en mérlegeltek. Egy győzelem és egy vereség után búcsúzott a további küzdelmektől. Sallai Sándor 75 kg-ban lépett szőnyegre, összesen 15-en küzdöttek az érmekért. Első mérkőzésén törökszentmiklósi, a második mérkőzésén pedig pécsi ellenfelét legyőzve döntőbe jutott, ahol ESMTK-s ellenfelétől vereséget szenvedett és ezüstérmet nyert. Ezzel nagy lépést tett az EB-n való részvételre, hiszen ebben a korosztályban a rendező ország két versenyzőt állíthat súlycsoportonként. Bízunk benne, hogy ő is a következő minősítő és válogató versenyen döntőbe jut. Összességében minden versenyzőnk részére hasznosak voltak a mérkőzések, melyeket kielemezve, a hibákat javítva készülünk a következő megmérettetésekre.

 

Képen: balról-jobbra: Kakuk Máté, Sallai Sándor, Kiss Károly edző

 

Fehéri Gábor és Kiss Károly, edzők

vissza

 

 2018.02.13.  BIRKÓZÁS

 

Junior Szabadfogású és Női Minősítő verseny eredményei

2018. február 11. Kaposvár

 

A Dunaferr SE birkózó szakosztálya Junior Szabadfogású és Női Minősítő versenyen vett részt Kaposváron 2018.02.11-én. Magyarországon a férfi szabadfogásúak és a nők mezőnye lényegesen szerényebb létszámú, mint a kötöttfogásúak mezőnye, ezért a legtöbb súlycsoportban körmérkőzést bonyolítottak, hiszen 6 alatt volt a létszám. Farkas Zoltán (86 kg) tapasztalatszerzés céljából utazott a versenyre, 5. helyen végzett. Horváth Alexandra (72 kg) részéről szintén versenyrutin szerzés volt a cél. Küzdelmek során értékes pontokat szerzett a mérkőzéseken, végül a 3. helyet szerezte meg. Potesz Diána (62 kg) célja éremszerzés volt. Sajnos korábbi vállsérülése hátráltatta a mérkőzéseken, ennek ellenére két győztes és egy vesztes mérkőzést követően ezüstérmet szerzett.

 

Képen: bal oldalon Potesz Diána, jobb oldalon Horváth Alexandra.

  

Fehér Krisztián, edző

vissza

 

 2018.02.13.  KAJAK-KENU

 

Régiós Fizikai Felmérő Verseny eredményei

2018. február 10. Paks

 

Kedves Sportbarátaink! Ha közeledik február közepe, akkor a 8-18 éves kajak-kenusokra fizikai felmérő verseny vár. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség harmadik éve régiós bontásban, Győrött, Pakson és Tiszaújvárosban rendezi a szokásos téli felmérőt, mert a korábban egyetlen helyszínen tartott országos megmérettetés a hatalmasra duzzadt utánpótlás létszám miatt már nem volt kivitelezhető. A Dunaferr SE ifjú versenyzői ebben az esztendőben is Paksra indultak február 10-én reggel, hogy futásban, húzódzkodásban, lábemelésben és - 15 éves kortól - fekvenyomásban összemérjék magukat a régió többi sportolójával. Szakosztályunk előzetesen 40 főt nevezett a versenyre, de sajnos többen lebetegedtek és végül nem tudtak a csapattal utazni szombaton.Versenyzőink kitettek magukért és gyűjtötték a medáliákat: Boldis Csenge aranyérmes lett, Koós Marcell és Slihoczki Vince ezüstérmet vehetett át, Tunyogi Ádám, Árva Bálint, Mányi Zsófia és Vicsik János bronzérmet nyert és helyezettként szintén bronzéremmel gazdagodott Árva Gréta (4.), Slihoczki Dániel (4.) és Kovács Bendegúz (5.). (A 8-16 éveseknél az 1-6. helyezett kapott érmet, a 17-18 éveseknél az 1-3.)

 

A Dunaferr SE kajak-kenu szakosztálya versenyzőinek eredményei:

 

Férfi kajak szakág:

 2002-ben születettek (20 induló) 3. Árva Bálint, 12. Decsi Márk, 17. Kovács Ákos, 18. Porczió Fábió

 2004-ben születettek (46 induló) 2. Koós Marcell, 17. Éberhardt Richárd

 2005-ben születettek (47 induló) 5. Kovács Bendegúz, 43. Foltin Máté, 44. Péter Bálint, 46. Káveczki Gábor

 2006-ban születettek (42 induló) 30. Tóth Norbert, 31. Katona Benedek

 2008-ban születettek (27 induló) 12. Kobzos Keán, 21. Obernyik Edvin

 2009-2011-ben születettek (20 induló) 12. Egei Bence (2010)

 

Női kajak szakág:

 2001-ben születettek (14 induló) 3. Mányi Zsófia, 6. Székely Dorka Alíz

 2002-ben születettek (13 induló) 1. Boldis Csenge

 2003-ban születettek (27 induló) 10. Decsi Dorina

 2005-ben születettek (37 induló) 4. Árva Gréta, 23. Mérges Anna Eszter

 2006-ban születettek (33 induló) 29. Kálmán Lilla

 2008-ban születettek (17 induló) 11. Mohács Karolina

 

Kenu szakág:

 2001-ben születettek (9 induló) 3. Vicsik János, 4. Kollár Kristóf, 6. Pető Ákos Zsolt

 2004-ben születettek (12 induló) 3. Tunyogi Ádám

 2006-ban születettek (7 induló) 4. Slihoczki Dániel

 2009-ben születettek (9 induló) 2. Slihoczki Vince

 

Weixl Mónika

vissza

 

 2018.02.12.  RÖPLABDA

 

A Dunaferr SE röplabda csapatának eredményei

 

MÁV Előre - Dunaferr SE 3-2 (14-25, 23-25, 25-22, 25-17, 15-11)

Dunaferr SE: Iván Bence, Bohnicsek Szilveszter, Csizmadia Tamás, Hatvany Zsolt, Tomanóczy Bálint, Matyiák Árpád, Hartyányi Gergő (liberó). Cserék: Mihucz Csaba, Laczi Dominik, Sárközi Kálmán, Iván Gergő, Móró Ákos. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

 

Pénzügyőr SE - Dunaferr SE 3-0 (25-15, 25-19, 29-27)

Dunaferr SE: Hatvany Zsolt, Matyiák Árpád, Mihucz Csaba, Tomanóczy Bálint, Csizmadia Tamás, Móró Ákos, Hartyányi Gergő (liberó). Cserék: Iván Bence, Bohnicsek Szilveszter, Laczi Dominik, Iván Gergő, Sárközi Kálmán (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

 

Dunaferr SE

vissza

 

 2018.02.08.  BIRKÓZÁS

 

Támogassa a Dunaújvárosi Birkózósport Alapítványt

Személyi jövedelemadójának 1%-os felajánlásával

 

Kedves Sportbarátaim, leendő támogatók! A Dunaújvárosi Birkózósport Alapítvány 2018-ban is szívesen fogadja a személyi jövedelemadóval kapcsolatos 1%-os felajánlásokat, valamint egyéb támogatásokat. Ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek a segítségét, akik a tavalyi évben ebben a formában támogatták munkánkat. Mellékeltünk egy rövid ismertetőt a Dunaferr SE birkózó szakosztályának munkájáról, eredményeiről, céljairól, mely a felajánlásokhoz szükséges adatokat is tartalmazza. Üdvözlettel:

 

A Dunaferr SE birkózó szakosztályának tájékoztatója

 

Mátyás Gábor, kuratórium elnöke

vissza

 

 2018.02.05.  BIRKÓZÁS

 

Tombor István Emlékverseny - Impact Kupa eredményei

Közép-magyarországi Kötöttfogású Területi Bajnokság eredményei

 

A Dunaferr SE birkózó szakosztálya, a Dunaújvárosi Birkózósport Alapítvány, valamint a Gurics György BDSE rendezésében került sor 2018. február 3-án a Tombor István Emlékverseny – Impact Kupa Közép-magyarországi Kötöttfogású Területi Bajnokságra. A megmérettetést Mezőfalván a Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermében rendezték, melyen 14 egyesület 130 sportolója lépett szőnyegre. A sporteseményt Pintér Attila a szakosztály elnöke nyitotta meg. Beszédében megemlékezett Tombor István egykori kiváló birkózóedzőről, akinek özvegye is jelen volt a versenyen. Külön köszöntötte ifj. Tombor Istvánt a Dunaferr SE vezetőedzőjét, aki édesapja nyomdokaiba lépve többek között a mezőfalvi birkózósportot is irányítja, valamint Pukánszky Tibort, aki fiatal korában szintén birkózó volt, jelenleg a szakosztály támogatója és a verseny fő szponzora is volt egyben. A verseny kiemelten fontos volt, hiszen azon túl, hogy a gyerekek élesben is kipróbálhatták az edzéseken tanultak alkalmazását, az országos döntőbe való bejutás volt a tét. A Dunaferr SE és fiókegyesületei (Gurics György BDSE, Enying VSE) jól vizsgáztak, hiszen minden hová jutott érem. A Dunaferr SE és a Gurics György BDSE 2-2 aranyéremmel és több érmes helyezéssel, az Enying VSE egy ezüstéremmel zárta a versenyt. A csapatversenyben magasan végzett első helyen a Ceglédi VSE, az ezüstérmes Érdi Spartacus, valamint a bronzérmes Monor SE mögött a Dunaferr SE csapat a 4. helyet szerezte meg. A rendezés színvonalára sem lehetett panasz, a gyerekek méltó körülmények között mérhették össze tudásukat. Ezúton szeretnénk megköszönni az iskola igazgatónőjének Jaksits Erzsébetnek azt, hogy a helyszín biztosításával lehetővé tette a verseny megrendezését, valamint köszönjük támogatóinknak, hogy hozzájárultak az esemény megrendezéséhez.

 

Eredménylista:

 

Diák II. korcsoport (2007-08):

 +69 kg: Éva Bence (Gurics) 1. hely

 69 kg: Bodor Máté (Gurics) 1. hely

 50 kg: Tóth Nimród (Gurics) 3. hely

 46 kg: Pupp Viktória (Dunaferr) 5. hely, Domján Mihály (Gurics) -

 42 kg: Takács Mihály (EVSE)  2. hely

 32 kg: Miklós Márton (Gurics) -, Pogonyi Dániel (EVSE) -, Oláh Denisz (Dunaferr)  -

 29 kg: Paddi Boldizsár (Dunaferr) 3. hely, Kiss Bálint (Dunaferr) 5. hely, Ruzicska Milán  (Dunaferr) -

 26 kg: Garbacz Bence (Dunaferr) 3. hely

 

Diák I. korcsoport:

 32 kg: Góczán Barnabás (Dunaferr) 1. hely

 38 kg: Gajzer Bálint (Dunaferr) 3. hely, Rostás Arnold (Gurics) 3. hely, Boda Ferenc (Gurics)  -

 42 kg: Angyal Márk (Dunaferr) 5. hely, Szentpáli Zalán (Gurics) -

 54 kg: Tóta Csongor (Dunaferr) -

 63 kg: Hertelendi Dávid (Dunaferr)  5. hely

 76 kg: Schrick Alina (Dunaferr) 1. hely

              

Csapat:

 1. CVSE           123 pont

 2. Érd                 67

 3. Monor            57

 4. Dunaferr      42

 5. Abony           40

 6. Gurics           34

 7. DMTK            33

 8. Tököl             19

 9.  Sziget          15

 10. Nyársapát   14

 11. Mogyoród      7

 12. Szondi           6

 13. Enying           5

 14. Szentendre

 

Képen: Góczán Barnabás a dobogó tetején a legjobb dunaújvárosinak járó különdíjat kapta (mellette balra Tombor István vezetőedző, jobbra Kiss Károly edző)

 

Képen: Gajzer Bálint (pirosban) válldobást dob

 

Mátyás Gábor

Dunaferr SE, ügyvezető elnök

vissza

 

 2018.02.05.  RÖPLABDA

 

A Dunaferr SE röplabda csapatának eredményei

Dunaferr SE - Szolnoki RA 0:3

Pénzügyőr SE - Dunaferr SE 3:0

 

Dunaferr SE - Szolnoki Röplabda Akadémia 0:3 (22:25, 18:25, 19:25)

Dunaferr SE: Iván Bence, Bohnicsek Szilveszter, Csizmadia Tamás, Hatvany Zsolt, Tomanóczy Bálint, Flachner Kornél, Sárközi Kálmán (liberó). Cserék: Mihucz Csaba, Laczi Dominik, Hartyányi Gergő (liberó), Iván Gergő, Móró Ákos, Matyiák Árpád. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

 

Pénzügyőr SE - Dunaferr SE 3:0 (25:20, 25:21,25:20)

Dunaferr SE: Csizmadia Tamás, Hatvany Zsolt, Flachner Kornél, Iván Bence, Bohnicsek Szilveszter, Tomanóczy Bálint, Hartyányi Gergő (liberó). Cserék: Matyiák Árpád, Mihucz Csaba, Laczi Dominik, Iván Gergő, Móró Ákos, Sárközi Kálmán (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

 

Dunaferr SE

vissza

 

 2018.01.31.  BIRKÓZÁS

 

A Dunaferr SE birkózó szakosztályának eredményei

Felnőtt, kadet és női minősítő birkózó versenyek

 

Felnőtt Kötöttfogású Minősítő Verseny - 2018. január 27.

A megmérettetésen több mint 70 sportoló küzdött az érmekért. Dunaújvárosból 2-en léptek szőnyegre. Farkas Zoltán (85 kg) 18 évesen első éves juniorként tapasztalatszerzés céljából állt rajthoz, mely az új szabályok adta lehetőségnek köszönhetően maximálisan megvalósult, hiszen 3 mérkőzést is vívhatott (korábban az első vereséget követően a legtöbb esetben a sportolók búcsúztak a további küzdelmektől). A körmérkőzésnek köszönhetően egy szoros mérkőzésen 15-14 arányban kapott ki ellenfelétől, ezt követően két jóval tapasztaltabb és erősebb sportolótól sima vereséget szenvedett, és nem jutott pontszerző helyhez. Fehéri Gábor (76 kg) egy győztes és két vesztes mérkőzést követően a 4. helyen végzett. Gábor edzőként is tevékenykedik a szakosztálynál, dicséretes teljesítmény volt tőle, amit a küzdelmek során mutatott.

 

Felnőtt Szabadfogású Minősítő Verseny - 2018. január 28.

Bagó Tibor (92 kg) sajnos influenzás betegséggel küszködve állt szőnyegre, nem várhattunk tőle jó teljesítményt. Első mérkőzésén az ukránok válogatottjától kikapott, ezzel ki is esett a versenyből.

 

Kadet Szabadfogású Minősítő Verseny - 2018. január 28.

Sallai Sándor (76 kg) utolsó éves serdülőként indulhatott egy korosztállyal feljebb. Ignácz Viktor 61 kg-ban képviselte a Dunaferr SE-t. Mindkét versenyző becsületesen küzdött, azonban egyikőjük sem végzett pontszerző helyen.

 

Kadet Női Minősítő Verseny - 2018. január 28.

Két fő lépett szőnyegre a megmérettetésen. Horváth Alexandra (73 kg) 1. helyen végzett, Potesz Diána (62 kg) ezüstérmet szerzett. Alexandrának nem szerencséje, hiszen ellenfelei visszaléptek ellene, így mérkőzés nélkül nyert. Diána kiválóan küzdött, megérdemelten állhatott a dobogó 2. fokára.

 

A versenyeken a papírforma érvényesült. Sportolóink küzdelemből jól vizsgáztak, a technika és a taktika terén tovább kell fejlődniük.

 

Képen: csapatkép balról-jobbra: Fehér Krisztián edző, Ignácz Viktor, Fehéri Gábor, Sallai Sándor, Farkas Zoltán, Horváth Alexandra, Potesz Diána, Kiss Károly edző

 

Képen: Potesz Diána a dobogó 2. fokán (jobb szélen, piros felsőben)

  

Fehér Krisztián, edző

vissza

 

 2018.01.30.  BIRKÓZÁS

 

Közép-magyarországi Területi Kötöttfogású Diák Bajnokság

2018. február 3. Mezőfalva

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Dunaferr Sportegyesület birkózó szakosztálya 2018. február 3-án (szombaton) 10.30 órai kezdéssel Közép-magyarországi Területi Kötöttfogású Diák Bajnokságot rendez Mezőfalván a Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermében. A részletes versenykiírás a mellékletben található. Várjuk Önöket!

 

Tombor István Emlékverseny - IMPACT KUPA

Közép-Magyarország Területi Diák I-Diák II kötöttfogású Bajnokság Versenykiírás

 

Mátyás Gábor

Dunaferr SE, ügyvezető elnök

vissza

 

 2018.01.15.  RÖPLABDA

 

A Dunaferr SE röplabda csapatának eredményei

 

Dunaferr SE - DEAC 3:0 (25:20,25:14,25:14)

Dunaferr SE: Iván Bence, Bohnicsek Szilveszter, Csizmadia Tamás, Tomanóczy Bálint, Móró Ákos, Flachner Kornél, Hartyányi Gergő (liberó). Cserék: Mihucz Csaba, Laczi Dominik, Sárközi Kálmán (liberó), Hatvany Zsolt, Iván Gergő, Matyiák Árpád. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

 

Dunaferr SE - Pénzügyőr SE 1:3 (18:25, 22:25,25:16, 19:25)

Dunaferr SE: Iván Bence, Bohnicsek Szilveszter, Csizmadia Tamás, Hatvany Zsolt, Tomanóczy Bálint, Flachner Kornél, Hartyányi Gergő (liberó). Cserék: Mihucz Csaba, Laczi Dominik, Sárközi Kálmnán (liberó), Iván Gergő, Móró Ákos. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

 

Dunaferr SE

 

 

 

ARCHIVÁLT HÍREK

 

Birkózás

 

Jégkorong

 

Kajak-kenu

 

Kézilabda

 

Röplabda

 

Torna

 

Úszás

 

Vegyes hírek

 

 

 

vissza

 

DUNAFERR SPORTEGYESÜLET

Az oldalon található cikkek, fényképek csak a DUNAFERR SE engedélyével használhatók fel.